Subota, 04.07.2015.

10:15

Toni za B92: Novak nam je teži, ali rivalstvo sa RF je veće

Toni Nadal trener je sa najviše osvojenih Gren slem titula u istoriji – to se desilo u junu 2013. godine, kada je Rafael Nadal osvojio svoj 12. GS trofej.

Izvor: B92

Toni za B92: Novak nam je teži, ali rivalstvo sa RF je veæe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 8 godina

@SOVA Novak je veliki igrac, velikan kao Federer i Nadal nije. I ne moze da bude dok svoju "dominaciju" ne potvrdi osvajanjem gren slem titula. Ne moze biti velikan kao Federer kad ima cak 9 gren slemova manje, niti kao Nadal kad ima 6 gren slemova manje. Kad ih sustigne onda moze da bude i veci od njih. Sad to nije. Broj 1, trenutno ubedljivo najbolji, najkonstantniji, ali istorijski gledano, kad se vide njihove karijere do ovog momenta Novak jos nije u rangu ove dve legende.

ajde

pre 8 godina

@stradivari Zar nike treba da nas ubedi koje je rivalstvo najvece? Ne znam zaista od kad pratite tenis,ali veceg rivalstva od rivalstva Federer-Nadal nije bilo. I pored toga sto je Rafa uspevao cesce da pobedi, momenat u kom su se ukrstile njihove karijere, bitke koje su se vodile, posebno ona u Londonu 2008 su obelezile tenis. Njih dvojica su za ovaj sport uradili nesto posebno, uzdigli ga na najvisi nivo u marketinskom smislu, stavili ga uz rame najpopularnijem fudbalu. To nikad niko pre njih nije uspeo. Bitke Rodzera i Rafe su se odvijale kad su oba igraca bila na vrhuncu forme. Rafa se pojavio u momentu Rodzerove najvece dominacije. Uz to oni su toliko atraktivni publici sirom sveta. Nazalost ni Novak, a ni Marej nemaju tu atraktivnost. Bez Nadala i Federera i svega onog sto su uradili za ovaj sport, tenis bi bio daleko ispod nivoa na kom je danas. Nista problematicno nema u Tonijevoj izjavi, niti on vredja Novaka, naprotiv odaje mu priznanje kao rivalu kog je najteze pobediti.

Nemanja Republika Srpska

pre 8 godina

Mnogi su već spomenuli taj trougao Đoković-Federer-Nadal. Svakako da se Nadalovo rivalstvo dijeli na dvije epohe, a to je probijanje preko Federera i onda kada je trebao da ubede plodove tog proboja, naletio na Novaka.
Apsurdno je govoriti o Novaku bez poštovanja, jer u trenutku atomskog tenisa Federera i Nadala "ući" u koštac sa njima je ludnica, a on je to uspio i uradio je ono što niko nikada nije, dobio je obojicu na sve četiri GS! NA SVE ČETIRI! To nije mala stvar, a i pored toga ima tijesan bilans pobjede/porazi sa obojicom i moje skromno mišljenje da će na kraju karijere imati broj pobjeda na svojoj strani i protiv Nadala i protiv Federera. Jedino što malo bode oči kada Novak završi karijeru, sa koliko god GS da je mogao imati još najmanje dva, (Wimbledon 2013 i US Open 2014), o RG 2015 ne treba pričati, poklopile su se kockice da ga nije mogao uzeti ove godine, prvo što je imao nevjerovatno psiho-fizički teške mečeve u tri dana i što je naletio na nenormalno raspoloženog Stena, koji bi sa onakvim tenisom pomeo bilo koga sa druge strane.
Svakako, treba pustiti da ovi velikani završe karijere i podvući crtu, a onda ćemo žaliti za njima, jer neće u skorije vrijeme biti ovakvog tenisa, jer su svakako njih trojica u prvih 5 najboljih ikada!
PS. Jedna sugestija redakciji, napraviti lokaciju komentara, jer ovi pljuvači Novaka ili su "komšije" ili toliko isfrustrirani Srbi da to nije normalno. Ok, svako ima svog favorita, ali poštujte veličinu kao što je Novak

X=iks

pre 8 godina

mada nikada nije preskocio turnir na sljaci
(Svete, 4. jul 2015 11:59)

U svoje prve dve sezone je preskocio skoro sve turnire na sljaci (jedne godine povreda, druge bolest). I tako je stigao do broja 2.

fedex

pre 8 godina

Po meni su nekako mecevi federer-novak najkvalitetnije i najvise uzivam u toj igri,rafa-novak su mi nekako mecevi na snagu,sve po nekom ustaljenom sablonu,tacno znas ko ce sta da odigra,a federer-nadal su bili ludilo u periodu 2005-2008 i to posebno mecevi na WB i onaj na AO,kao i neki mastersi,ali je prevelika razlika da bude najvece rivalstvo..
A pazite sta vam kazem rodjer-novak ce da postane i oficijelno br.1 rivalstvo u naredne 2 godine..

Vladimir

pre 8 godina

@Au sine danilo koliko glup komentar...Federer ne moze dobiti rafu zato sto Rafa igra sa mnogo spina i loptica tako odskace tako da je Federeru skoro nemoguce da odigra dobar jednorucni bekend i u tome je glavna stvar zasto ga dobija...A provalio si se mnogo kad si rekao da je Nole (iako je nas i dizemo ga u nebesa) raznovraniji od Federera

Federer ga veliča a ne mi

pre 8 godina

Novinar: Gde biste smestili Novaka, u prvih 10 ili 5 u istoriji?
Federer: Ne bih odgovorio na to pitanje, da se neke legende ne uvrede.

Komšije, jel ovo dovoljno ili ćete i dalje da odbijate realnost?

REALan

pre 8 godina

(sportista, 4. jul 2015 15:15)
Ah logike...dobro ,ako Novak slucajno zaboravi trcat ili udrit bekend nece bit u top 1000 ..tako to zvuci..

da da

pre 8 godina

Makar dovoljno govori cinjenica da mnogi smatraju da netko sa 8 GS-ova nabije kompplekse osvajacima 14 i 17 GS-ova i k tome ima i gori omjer.Jeste vi ozbiljni?
(REALan, 04. jul 2015 14:08)

Taj "netko" sa 8 slemova, je no1 i ima ih više od svih vaših "tenisača" i "tenisačica" u istoriji zajedno.

323

pre 8 godina

(wimby, 4. jul 2015 11:31)

Rivalstvo ne znači koliko si GS osvojio vec broj medjusobno odigranih mečeva, broj pobeda i poraza, mečevi na GS turnirima u fanalu tih turnura itd. Novak je u odnosu na obojicu tu na po 2, 3 pobede u zaostatku u odnosu na obojicu. Kakvo je to rivalstvo kada protivnik ima 10 pobeda vise u medjusobnim susretima?? Pa to je metla? Uz to Novak u rivalstvu sa obojicom ima veci broj odigranih mečeva? Ali logicno je da zapad želi da čuje da je najvece rivalstvo izmedju RF i RN a Toni jer njegov pulen u tom rivalstvu ima 10 pobeda viška. GS i njihov broj sa ovim nema nikakve veze. I na kraju Novak je pobedjivao obojicu na svim GS a oni u svom rivalstvu nisu? Pa koje je rivalstvo onda vece?

toliko

pre 8 godina

(moram da primetim, 04. jul 2015 15:04)

Kako to misliš da je Nadal sa 24 godine bio u silaznoj putanji? Posle Nadalove najbolje sezone u karijeri - 2010., Novak ga je dobio u četiri finala mastersa za redom (IW, MI, MD, RO) a da Nadal još nije napunio 25 godina. Federer je imao tada 29. Činjenice te demantuju.

pusa

pre 8 godina

(REALan, 04. jul 2015 14:08)
Realni, brate, ako onih sedam za redom u finalima nije nabijanje kompleksa, ne znam šta je. Izgleda da TI pratiš tenis od 2012. pa ne znaš. Kako bi se ti osećao da te godinu dana svake nedelje pitaju novinari "A kada ćeš da pobediš Novaka?"? Još uvek ti tvrdim da Rafa nije izbacio Novaka iz glave. Držao se samo na RG, ali i to je izgubio. Džaba 14 slemova. I pusti ti priču da je sada Rafa u silaznoj putanji. Ko mu je kriv? Toliko jadan pojačava treninge nebili ispratio Novakov nivo da se samouništio a godinu stariji od Novaka. Nije on zbog prorodne nepogode u padu, zbog poplave ili zemljotresa, vulkana, nego sam je sebe doveo u to stanje. Da sada recimo Wawrinka naniže 7 finala protiv Novaka, mogu da zamislim kako bi se ti onda sprdao sa Novakovim slemovima, i pričom da ga Sten ponižava i bruka gde stigne. E to se dogodilo Nadalu. Ćao, zdravo!

igor

pre 8 godina

Neverovatno je to da svako tumači uspeh u svetu tenisa uvek ambivalentno čitaj kako mu se trenutno hoće tj kako kome je u interesu i kako mu u trenutku u zavisnosti od rezultata odgovara kada si prvi četiri godine onda su bitni gren sl. a ne prvo mesto kada nisi prvi onda 1 mesto i nije bitno već GS kada neosvojis GS onda su bitni mastersi kada nema mastersa onda su bitne titule tj turniri pa i 250 - tice i tako u krug POSEBNO je zanimljivo zašto navijači i komentatori mere GS pa je AO manji gs od W (po čemu ? ja se sećam kada je onaj Švajcarski Krompirko plakao kada je izgubio od Nadala ) ili RG od USO itd i otkud blogerima konstatacija da će Novak ostati upamćen kao teniser koji je izgubio najveći broj finala pa zar on nije po broju osvojenih mastersa presisao RF a 6 godina je mladji od njega zašto mora da osvoji više gs od njega ili od Nadala i on je već postigao istorijske rekorde koje niko nije a to što nekima to smeta iz raznoraznih razloga to je njihov mentalni problem neshvatanja činjenica ("crno je belo i obrnuto " )

moram da primetim

pre 8 godina

Što ste smešni. Pa poznato je da rivalstvo Rafa-Rodzer je najveće u sportu ikada uopšte, i datira još od kad je Novak dudlao cuclu. Budite malo realni i ne gurajte Novaka i tamo gde mu realno nije mesto. On je počeo kada su ovi majstori već bili u silaznoj putanji. Novak u rivalstvu može da se nadmeće sa Marejem, i to je to..

sportista

pre 8 godina

(REALan, 04. jul 2015 14:08)

Svetlosnim godinama si ti udaljen od realnosti! Naravno da je Novak u mečevima sa Nadalom raznovrsniji od Federera, zato ga je i dobijao toliko puta, što Federer može samo da sanja. Novak je jak po obe strane, i distribuira duboke i snažne udarce po celom polju, i što kaže Muratoglu, u svom arsenalu ima sve vrste spinova po obe strane. Federer je priča od dva slova: servis i forhend. Kada mu jedno od ta dva zakaže, on se muči i protiv prosečnih igrača sa dobrim mentalnim stavom.

SOVA

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine......
(wimby, 04. jul 2015 11:31)

Šta se Hrvati popale na svaku vest i haluciniraju da Novak nije velikan kao Federer, Nadal.
Ceo svet mu priznaje da je jedan od najvećih ikada, jedino vi kao nojevi, glava u pesak, pa ako vi nešto ne želite da vidite, mislite da i ne postoji. Mislim, jasno je zašto to radite, boli mnogo realnost, pa je lakše žmureti, ali to nije zdravo. Treba živeti u realnosti ma kakva ona tužna po vas bila. Kompetentna engleska wikipedija definiše Novaka kao jednog od najvećih tenisera u istoriji. Potkrepljeno izjavama teniskih stručnjaka i legendi.

REALan

pre 8 godina

Ma sto Toni zna...ako komentatori na b92 tvrde da je Novak-Nadal najvece rivalstvo,to mora da je istina!Jesam li ja to upravo negdje procitao u komentarima da je Novak raznovrsniji od Rogera ili da je 9-7 u petom na RG-u bilo finale??Znamo da 90% vas ovdje prati tenis 3 godine,ali ovakve nebuloze ni vi nemozete pricat.Makar dovoljno govori cinjenica da mnogi smatraju da netko sa 8 GS-ova nabije kompplekse osvajacima 14 i 17 GS-ova i k tome ima i gori omjer.Jeste vi ozbiljni?

macacica

pre 8 godina

Pa mozda su u jednom trenutku bila dva velika igraca u vrhu i mozda vama prija da pricate da je to najvece rivalstvo(za vas),ali koliko ja znam to je verovatno zato sto je nadal odrao rodju sa23-10!A sto se tice danasnjice samo je jedan veliki igrac na turu i to po konstantnosti i fantasticnim rezultatatima u poslednje 4 godine(moze se proveriti na sajtu atp-a u statistikama)...A vi se drzite proslosti i stare slave...Toliko...

v

pre 8 godina

Polako ljudi....rivalstvo sa Rodzerom je ''vece'' iz jednog jedinog razloga, a to je da je Nadal preko njega sebe vinuo u zvezde. Kao sto uvek pamtite prvi poljubac, prvu ljubav, prve uspehe....tako vam je i u profesiinalnom zivotu. Tu je bio veliki Federer, osvojio sve sem RG. Odjednom pojavljuje se klinac koji ga bas u tome sprecava. Sa druge strane, Rafa sjajan na sljaci, ali tek uci da igra na drugim podlogama. Dolazi do finala V, ali staje pred kraljem trave. Federer uvek staje pred kraljem sljake. Stvorio se taj duopol, dva razlicita stila. Rafa je tu krcio svoj put, i normalno je da na taj period gleda posebno, jer u periodu od 2006. do 2008. to jeste bilo rivalstvo. Medjutim dolazi AO, Rafa rusi Federera 2009. Usledile su suze, i od tada nema vise ni govora o rivalstvu. Kada ga je prvi put srusio, Federer je gubio gde god je stigao. Usledila je sjajna 2010. Ali kada su svi ocekivali da za Rafu nema granice, pojavio se nas covek. Nije se bas ''pojavio'', bio je tu, dobijao ih je, ali ne tako cesto i konstantno. Sam Novak je stagnirao neko vreme pokusavajuci da shvati svoje telo, kao i kako treba da igra protiv njih i pobedjuje u kontinuitetu. Kako je Rafa bio veca enigma, pre svega zbog nenormalne izdrzljivosti i mentalne snage, Novak je svu svoju paznju preusmerio na njega i bio jedini koji je u svetu tenisa pronasao sablon za igru protiv Rafe. Zato se po mom misljenju Rafina karijera za sada deli na dva velika dela. Proboj (rivalstvo sa Federerom) i drugi deo kada je trebalo da ubire plodove i mozda postane najveci, ali nije uspeo ( rivalstvo sa Novakom) koje je kao sto kaze Toni eksplodiralo, i ostavilo teniski svet u cudu. Rafa i Rodzer imaju tri ili cetiri velika meca sa neizvesnim rezultatom. Novak i Rafa imaju mnogo, mnogo vise. Federer je Rafu dobio samo na V. Ni na jednom vise GS. Novak ih je dobijao obojicu na sva cetiri. Valjda to nesto govori. Federer ni u najboljim godinama nije uspeo da osvoji Rim i MC. Novak je to uradio preko najboljeg igraca na sljaci svih vremena kada je zario i palio terenima. Odjednom, vise Nadal i Federer nisu finalisti svakog turnira, a to se mnogima nije dopalo. Tako da ima smisla ono sto Toni kaze. Ali kada bi se Rafa vratio, i kada bi se Novak i on ponovo borili za najbece titule, gde bi Rafa jurio Rodjin rekord, a Novak svoju slavu, verujem da bi na kraju mozda Rafa imao i drugacije misljenje.

23:10

pre 8 godina

"Kada izgubiš, onda pokušavaš da nađeš nova rešenja, to smo radili i mi posle poraza, to je radio i Novak. To je normalno“.

Samo za Federera nije.

Swedenonline

pre 8 godina

Za redakciju: Uprava turnira B?stad (Bostad) Opena juri Nadala sa WC (wild card) posle fijaska na Wimbledonu.

http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/BastadjagarNadalSparatwildcard/

optimus prime

pre 8 godina

Ne razumem zašto se pominju Coric, Kokinakis ili Zverev kad ti momci realno jednom Federeru koji ima 34 godine ne mogu ni set da mu uzmu. U njihovim godinama Novak je igrao cetvrtfinale grend slema a oni nisu ni blizu tog rezultata. Ako je tako lako osvojiti osam grend slemova, sto to nisu postigli Vavrinka, Marej, Cilic ili Delpo? Neki ljudi ocigledno ne shvataju kolika je sportska velicina Novak Djokovic. On je medju pet najboljih u istoriji tenisa i Open ere, Sampras, Federer, Nadal, Borg i Nole. Sa ovih prostora samo Monika Seles moze da se uporedi sa njim i niko vise.

Biber

pre 8 godina

Dobro je rekao Mekinro juce.
Nadal treba da promijeni trenera.Toni je od Nadala stvorio masinu koja je ostala bez duse.
Ova prica o rivalstvu i o tome kako Nadal ima normalne treninge je za manje upucene.
Ne jednom sam Nadal je izjavio da trenira od jutra fo sutra!
Nadal je i sujetan mada to pokusava da sakrije.
Sjecate se njegove reakcije na Novakovo slavlje kada ga je pobijedio u Španiji!
Ako pazljivije gledate Nadalove meceve primijeti cete sa koliko zara slavi svaki dobijeni poen bez obzira koje sa druge strane mreze.
Na kraju,volio bi da se Nadal vrati alisa stricem TESKO!

antiDebil

pre 8 godina

Marinko

Nikada nije bila situacija da oni igraju i da komentator kaze da imaju 31 GS zajedno !! Kada bi se to tako gledalo Federer Ćorić bi bilo vece rivalstvo od Marej Nadal... tako da, razumes ti to rodjo ! Svakako da je Djokovic Nadal rivalstvo najvece u istoriji tenisa po svim mogucim i nemogucim parametrima. Cak je i Federer Djokovic ispred Federer Nadal, pre svega zbog kvaliteta tih meceva.

nemanja

pre 8 godina

Pa naravno da ce Toni reci da je vece, kad bi onda u tom najvecem rivalstvu, po njegovim rijecima, Nadal bio izrazito dominantan i time dobio epitet mozda najboljeg ikada.

drago

pre 8 godina

Zverev je previsok za broj 1, slabo se krece, Kokkinakis nema tu klasu, Kyrgios nema tu posvecenost i previsok je za broj 1, Rublov nema tu kilazu.
Ruski dvojac nema prave zivce za to.
Coric ima glavu ali mora popraviti snagu udaraca i izdrzljivost. Borna je najblizi.

Bozidar

pre 8 godina

Nije tacno,rivalstvo sa Novakom je vece a i teze.
Ovo je cista sujeta i nerealno sagldavanje zato sto on tako zeli.
Novak je broj 1 i aktuelan je i veoma dobar,pa je Toni na taj nacin malo zeleo da baci u senku Novaka.
Samo je jedan mec ostao upecatljiv izmedju Nadala i Federera,a to je finale Wimbldona 2008...nista vise.

Nebojša

pre 8 godina

Novak je Nadala pobedio na sva četiri grenslema a Federer je to uspeo samo na wimbldonu eto vam odgovor na pitanje ali oni imaju pravo na svoje mišljenje i ja da sam na njihovom mestu odabrao bih za draže onog kojeg sa drao sa pola snage gde sam hteo a sigurno Nadalu više znači jer je preko Federera postao broj jedan ali brojke ne lažu Novak Nadal je veće rivalstvo više mečeva su igrali igrali su u finalu svih grenslemova i na većini ostalih turnira puno je ravnopravnije nego ono protiv Federera ni na koji način rivalstvo u kojem jedan igrač ima toliki primat i koji se uvek pita nevezano za podlogu može biti najbolje.

wimby

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine.On najbolji,nabija komplekse.Daj smirite se i pomirite da nikad nece stici ni Nadala po GS,a kamoli Rogera.Imao je sansu,ali je pustio da ga Murray i Wawrinka oderu u nekim vaznim mecevima.Ostati ce upamcen kao teniser ssa najvise izgubljenih finala.A sta se tice H2H to nije nikakav dokaz rivalstva nego titule.Onda je po tome i Murray veliki rival Rogeru jer ga je dobio 11x,a razlika je samo 17-2 GS??? Smesni ste 17-14-8! Sta se pre pomirite biti ce vam lakse!Prestani trpati Djokovica vise sa ova 2 velikana.Kada(ako uopste dodje) barem do 11,12 GS onda se tek moze poceti meriti.Do tada pst.Prognozirali ste da ce do 30-te stici Rogera,da ce uzeti sva 4 GS ove godine,a pokleknuo vec na 2.Opusteno!

Igor

pre 8 godina

A zasto se toliko pominje Marej? Nikad nije bio ni blizu da bude br 1, osvojio je 2 gren' slema (kao i Vavrinka), nikad nije osvojio Dejvis kup i koliko je to bitnih i istorijskih meceva uopste imao sa Nadalom i Federerom ,( sa Novakom jeste imao ) .?

Maja

pre 8 godina

Moram dodati i ovo: Saša, tvoji naslovi su posebno dobri, pravo osveženje. Dozlogrdilo mi je čitati one "žute" senzacionalističke naslove a tekstovi čista nula. Za ovaj tekst već vidim naslov na sajtovima (da ih ne pominjem): "Novak uništio porodicu Nadal" ili "Novak, Tonijeva noćna mora"...Hvala Saša što si normalan.

Svete

pre 8 godina

Inovativne metode ?? Pa da, igra Nadal potpuno autenticno, nikada ranije vidjeno i igra rudarski tenis i verovatno zato u 29toj godini izgleda kao da ima 50 i stice se utisak da ce karijeru zavrsiti pre Federera ! Ali to je njegov izbor i za njega je idealna ona ,, Ko ne plati na mostu, placa na cupriji '', price o njegovim povredama, mada nikada nije preskocio turnir na sljaci, prica o umoru, o problemima, istrosenosti jednostavno ne pije vodu, oni su tako izabrali i bili su svesni da ce se to dogoditi ! Sada je pitanje da li ce se predati i otici u penziju ili ce nastaviti da pokusava, mada kako ga prati reputacija velikog borca trebao bi da nastavi, jer ako odustane ta prica o Nadalu kao borcu odmah pada u vodu !

misljenje

pre 8 godina

Da bi neko dominirao u buducnosti i bio broj jedan,mora da ima karakteristike kao Federer,Nadal ili Novak,to znaci da ne bude visi od 1.90...A ovi danasnji mladi teniseri svi skoro imaju po 2 metra i igra im se bazira najvise na servisu,sto je po meni jako lose za buducnost tenisa....Znaci od svih ovih mldaih tenisera,najbolje predispozicije ima Coric.

wimby

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine.On najbolji,nabija komplekse.Daj smirite se i pomirite da nikad nece stici ni Nadala po GS,a kamoli Rogera.Imao je sansu,ali je pustio da ga Murray i Wawrinka oderu u nekim vaznim mecevima.Ostati ce upamcen kao teniser ssa najvise izgubljenih finala.A sta se tice H2H to nije nikakav dokaz rivalstva nego titule.Onda je po tome i Murray veliki rival Rogeru jer ga je dobio 11x,a razlika je samo 17-2 GS??? Smesni ste 17-14-8! Sta se pre pomirite biti ce vam lakse!Prestani trpati Djokovica vise sa ova 2 velikana.Kada(ako uopste dodje) barem do 11,12 GS onda se tek moze poceti meriti.Do tada pst.Prognozirali ste da ce do 30-te stici Rogera,da ce uzeti sva 4 GS ove godine,a pokleknuo vec na 2.Opusteno!

Teniski Ekspert od 2011

pre 8 godina

Bijem komsiju u sahu gde god stignem kao Rafa Rodju... (vola u kupusu). Taj odnos se ne moze nazvati rivalstvom kada nisu ravnopravni protivnici.

monden

pre 8 godina

Teško mu pada Novakova superiornost.Ja volim najviše Federera kao igrača.Ali, "iz aviona" se vidi ta frustracija i kod Tonija i kod Rafe i kod Feđe, kada je Novak u pitanju.Imaju sreće što je Novaku,zbog problema sa zdravljem, trebalo dosta vremena da ojača psihofizički.Inače bi bilans njihovih titula bio znatno drugačiji.

anica

pre 8 godina

Pa normalno da je tezi protivnik, znamo, Rafa je Rodju pobedjivao gde je stigao, a Nole se drzi dobro na svim podlogama, a sto se tice nervoze stric mu uliva dodatnu nervozu, svaka cast na svemu, stric, pomogao mu, ali i odmogao, Rafa je veliki sampion i svojim pobedama je zasluzio sve sto je osvojio, a striko udario neki bekhend forhend na terenu, pa su osvojili sve, moze Rafa da kaze tako, al bez obzira sto mu je stric, nek pokaze postovanje po tom pitanju, inace je sve ok rekao...Nole je veliki teniser!

simke

pre 8 godina

Samo mi nije jasno kako Federer-Nadal moze biti najvece rivalstvo kad je Rodzer dobio mizernih 10 meceva,a Rafa 23,prevelika je razlika...Dok su mecevi izmedju Novaka i Rafe puni inteziteta,nevjerovatne gladijatorske borbe sa puno tenzije,i puno neizvjesnih,iscrpljujucih meceva..Ovo su cinjenice,nista nisam slagao.

Wlada

pre 8 godina

hahahah pa naravno da je vece kad Nadal dere Fedrera kako hoce, a da Novaka pobedi mora da smrsa 10kg na terenu, samo polako tek ce Novak da vam nabija komplekse.

Рајко Четник

pre 8 godina

Одавно нисам читао овако објективан и неострашћен коментар из света спорта.
Рафин стриц зна да претера али овај пут је одмерен и објективан.
Лично мислим да је ривалство између Нолета и Рафе највеће али нажалост како Рафа игра и ово ривалство може постати део историје.

danilo

pre 8 godina

"Novak je teži protivnik..."
Naravno da je teži jer je raznovrsniji igrač od Fedexa kome ako ne ide servis ne dobija nikog od prvih 10 u svetu.
I rezultat pokazuje: Rafa vs Nole 23:21
Rafa vs Fedex 23:10
A da ima vrhunsko trenersko čulo, odlično govori ta anegdota iz 2006.
Sa 18 godina naime toliko klinaca obećava i udara loptu sjajno i iz sve snage.
Retki dodju do vrha, a najredji postanu Rafa , Fedex ili Nole...

torcida_trebinje

pre 8 godina

naravno ! rivalstvo nadala i federera je epski sudar titana kad su obadva bila u super formi, a ne sad kad djokovic nema konkurenciju

Stefan

pre 8 godina

Novak vs Rafa je najvece rivalvstvo ikada, a tako ce i ostati. Odigrali su i najkvalitetnije meceve na grendslemovima(US Open 2011), i najduze meceve(AO 2011, 2012), pa onda RG su odigrali nekoliko neverovatnih finala, pogotovo je neverovatan onaj gde je Rafa dobio 9-7 u petom. Tako da su njihovi mecevi uvek neizvesni. A Rafa vs Federer odavno nije neko rivalstvo. Nisu igrali odavno, a i mecevi nisu zanimljivi, jer ga je Rafa čistio redovno, bez muke. Stric Toni prica gluposti.

Stefan

pre 8 godina

Novak vs Rafa je najvece rivalvstvo ikada, a tako ce i ostati. Odigrali su i najkvalitetnije meceve na grendslemovima(US Open 2011), i najduze meceve(AO 2011, 2012), pa onda RG su odigrali nekoliko neverovatnih finala, pogotovo je neverovatan onaj gde je Rafa dobio 9-7 u petom. Tako da su njihovi mecevi uvek neizvesni. A Rafa vs Federer odavno nije neko rivalstvo. Nisu igrali odavno, a i mecevi nisu zanimljivi, jer ga je Rafa čistio redovno, bez muke. Stric Toni prica gluposti.

simke

pre 8 godina

Samo mi nije jasno kako Federer-Nadal moze biti najvece rivalstvo kad je Rodzer dobio mizernih 10 meceva,a Rafa 23,prevelika je razlika...Dok su mecevi izmedju Novaka i Rafe puni inteziteta,nevjerovatne gladijatorske borbe sa puno tenzije,i puno neizvjesnih,iscrpljujucih meceva..Ovo su cinjenice,nista nisam slagao.

danilo

pre 8 godina

"Novak je teži protivnik..."
Naravno da je teži jer je raznovrsniji igrač od Fedexa kome ako ne ide servis ne dobija nikog od prvih 10 u svetu.
I rezultat pokazuje: Rafa vs Nole 23:21
Rafa vs Fedex 23:10
A da ima vrhunsko trenersko čulo, odlično govori ta anegdota iz 2006.
Sa 18 godina naime toliko klinaca obećava i udara loptu sjajno i iz sve snage.
Retki dodju do vrha, a najredji postanu Rafa , Fedex ili Nole...

Рајко Четник

pre 8 godina

Одавно нисам читао овако објективан и неострашћен коментар из света спорта.
Рафин стриц зна да претера али овај пут је одмерен и објективан.
Лично мислим да је ривалство између Нолета и Рафе највеће али нажалост како Рафа игра и ово ривалство може постати део историје.

Teniski Ekspert od 2011

pre 8 godina

Bijem komsiju u sahu gde god stignem kao Rafa Rodju... (vola u kupusu). Taj odnos se ne moze nazvati rivalstvom kada nisu ravnopravni protivnici.

monden

pre 8 godina

Teško mu pada Novakova superiornost.Ja volim najviše Federera kao igrača.Ali, "iz aviona" se vidi ta frustracija i kod Tonija i kod Rafe i kod Feđe, kada je Novak u pitanju.Imaju sreće što je Novaku,zbog problema sa zdravljem, trebalo dosta vremena da ojača psihofizički.Inače bi bilans njihovih titula bio znatno drugačiji.

Wlada

pre 8 godina

hahahah pa naravno da je vece kad Nadal dere Fedrera kako hoce, a da Novaka pobedi mora da smrsa 10kg na terenu, samo polako tek ce Novak da vam nabija komplekse.

v

pre 8 godina

Polako ljudi....rivalstvo sa Rodzerom je ''vece'' iz jednog jedinog razloga, a to je da je Nadal preko njega sebe vinuo u zvezde. Kao sto uvek pamtite prvi poljubac, prvu ljubav, prve uspehe....tako vam je i u profesiinalnom zivotu. Tu je bio veliki Federer, osvojio sve sem RG. Odjednom pojavljuje se klinac koji ga bas u tome sprecava. Sa druge strane, Rafa sjajan na sljaci, ali tek uci da igra na drugim podlogama. Dolazi do finala V, ali staje pred kraljem trave. Federer uvek staje pred kraljem sljake. Stvorio se taj duopol, dva razlicita stila. Rafa je tu krcio svoj put, i normalno je da na taj period gleda posebno, jer u periodu od 2006. do 2008. to jeste bilo rivalstvo. Medjutim dolazi AO, Rafa rusi Federera 2009. Usledile su suze, i od tada nema vise ni govora o rivalstvu. Kada ga je prvi put srusio, Federer je gubio gde god je stigao. Usledila je sjajna 2010. Ali kada su svi ocekivali da za Rafu nema granice, pojavio se nas covek. Nije se bas ''pojavio'', bio je tu, dobijao ih je, ali ne tako cesto i konstantno. Sam Novak je stagnirao neko vreme pokusavajuci da shvati svoje telo, kao i kako treba da igra protiv njih i pobedjuje u kontinuitetu. Kako je Rafa bio veca enigma, pre svega zbog nenormalne izdrzljivosti i mentalne snage, Novak je svu svoju paznju preusmerio na njega i bio jedini koji je u svetu tenisa pronasao sablon za igru protiv Rafe. Zato se po mom misljenju Rafina karijera za sada deli na dva velika dela. Proboj (rivalstvo sa Federerom) i drugi deo kada je trebalo da ubire plodove i mozda postane najveci, ali nije uspeo ( rivalstvo sa Novakom) koje je kao sto kaze Toni eksplodiralo, i ostavilo teniski svet u cudu. Rafa i Rodzer imaju tri ili cetiri velika meca sa neizvesnim rezultatom. Novak i Rafa imaju mnogo, mnogo vise. Federer je Rafu dobio samo na V. Ni na jednom vise GS. Novak ih je dobijao obojicu na sva cetiri. Valjda to nesto govori. Federer ni u najboljim godinama nije uspeo da osvoji Rim i MC. Novak je to uradio preko najboljeg igraca na sljaci svih vremena kada je zario i palio terenima. Odjednom, vise Nadal i Federer nisu finalisti svakog turnira, a to se mnogima nije dopalo. Tako da ima smisla ono sto Toni kaze. Ali kada bi se Rafa vratio, i kada bi se Novak i on ponovo borili za najbece titule, gde bi Rafa jurio Rodjin rekord, a Novak svoju slavu, verujem da bi na kraju mozda Rafa imao i drugacije misljenje.

drago

pre 8 godina

Zverev je previsok za broj 1, slabo se krece, Kokkinakis nema tu klasu, Kyrgios nema tu posvecenost i previsok je za broj 1, Rublov nema tu kilazu.
Ruski dvojac nema prave zivce za to.
Coric ima glavu ali mora popraviti snagu udaraca i izdrzljivost. Borna je najblizi.

Maja

pre 8 godina

Moram dodati i ovo: Saša, tvoji naslovi su posebno dobri, pravo osveženje. Dozlogrdilo mi je čitati one "žute" senzacionalističke naslove a tekstovi čista nula. Za ovaj tekst već vidim naslov na sajtovima (da ih ne pominjem): "Novak uništio porodicu Nadal" ili "Novak, Tonijeva noćna mora"...Hvala Saša što si normalan.

Nemanja Republika Srpska

pre 8 godina

Mnogi su već spomenuli taj trougao Đoković-Federer-Nadal. Svakako da se Nadalovo rivalstvo dijeli na dvije epohe, a to je probijanje preko Federera i onda kada je trebao da ubede plodove tog proboja, naletio na Novaka.
Apsurdno je govoriti o Novaku bez poštovanja, jer u trenutku atomskog tenisa Federera i Nadala "ući" u koštac sa njima je ludnica, a on je to uspio i uradio je ono što niko nikada nije, dobio je obojicu na sve četiri GS! NA SVE ČETIRI! To nije mala stvar, a i pored toga ima tijesan bilans pobjede/porazi sa obojicom i moje skromno mišljenje da će na kraju karijere imati broj pobjeda na svojoj strani i protiv Nadala i protiv Federera. Jedino što malo bode oči kada Novak završi karijeru, sa koliko god GS da je mogao imati još najmanje dva, (Wimbledon 2013 i US Open 2014), o RG 2015 ne treba pričati, poklopile su se kockice da ga nije mogao uzeti ove godine, prvo što je imao nevjerovatno psiho-fizički teške mečeve u tri dana i što je naletio na nenormalno raspoloženog Stena, koji bi sa onakvim tenisom pomeo bilo koga sa druge strane.
Svakako, treba pustiti da ovi velikani završe karijere i podvući crtu, a onda ćemo žaliti za njima, jer neće u skorije vrijeme biti ovakvog tenisa, jer su svakako njih trojica u prvih 5 najboljih ikada!
PS. Jedna sugestija redakciji, napraviti lokaciju komentara, jer ovi pljuvači Novaka ili su "komšije" ili toliko isfrustrirani Srbi da to nije normalno. Ok, svako ima svog favorita, ali poštujte veličinu kao što je Novak

antiDebil

pre 8 godina

Marinko

Nikada nije bila situacija da oni igraju i da komentator kaze da imaju 31 GS zajedno !! Kada bi se to tako gledalo Federer Ćorić bi bilo vece rivalstvo od Marej Nadal... tako da, razumes ti to rodjo ! Svakako da je Djokovic Nadal rivalstvo najvece u istoriji tenisa po svim mogucim i nemogucim parametrima. Cak je i Federer Djokovic ispred Federer Nadal, pre svega zbog kvaliteta tih meceva.

SOVA

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine......
(wimby, 04. jul 2015 11:31)

Šta se Hrvati popale na svaku vest i haluciniraju da Novak nije velikan kao Federer, Nadal.
Ceo svet mu priznaje da je jedan od najvećih ikada, jedino vi kao nojevi, glava u pesak, pa ako vi nešto ne želite da vidite, mislite da i ne postoji. Mislim, jasno je zašto to radite, boli mnogo realnost, pa je lakše žmureti, ali to nije zdravo. Treba živeti u realnosti ma kakva ona tužna po vas bila. Kompetentna engleska wikipedija definiše Novaka kao jednog od najvećih tenisera u istoriji. Potkrepljeno izjavama teniskih stručnjaka i legendi.

da da

pre 8 godina

Makar dovoljno govori cinjenica da mnogi smatraju da netko sa 8 GS-ova nabije kompplekse osvajacima 14 i 17 GS-ova i k tome ima i gori omjer.Jeste vi ozbiljni?
(REALan, 04. jul 2015 14:08)

Taj "netko" sa 8 slemova, je no1 i ima ih više od svih vaših "tenisača" i "tenisačica" u istoriji zajedno.

Federer ga veliča a ne mi

pre 8 godina

Novinar: Gde biste smestili Novaka, u prvih 10 ili 5 u istoriji?
Federer: Ne bih odgovorio na to pitanje, da se neke legende ne uvrede.

Komšije, jel ovo dovoljno ili ćete i dalje da odbijate realnost?

optimus prime

pre 8 godina

Ne razumem zašto se pominju Coric, Kokinakis ili Zverev kad ti momci realno jednom Federeru koji ima 34 godine ne mogu ni set da mu uzmu. U njihovim godinama Novak je igrao cetvrtfinale grend slema a oni nisu ni blizu tog rezultata. Ako je tako lako osvojiti osam grend slemova, sto to nisu postigli Vavrinka, Marej, Cilic ili Delpo? Neki ljudi ocigledno ne shvataju kolika je sportska velicina Novak Djokovic. On je medju pet najboljih u istoriji tenisa i Open ere, Sampras, Federer, Nadal, Borg i Nole. Sa ovih prostora samo Monika Seles moze da se uporedi sa njim i niko vise.

Igor

pre 8 godina

A zasto se toliko pominje Marej? Nikad nije bio ni blizu da bude br 1, osvojio je 2 gren' slema (kao i Vavrinka), nikad nije osvojio Dejvis kup i koliko je to bitnih i istorijskih meceva uopste imao sa Nadalom i Federerom ,( sa Novakom jeste imao ) .?

misljenje

pre 8 godina

Da bi neko dominirao u buducnosti i bio broj jedan,mora da ima karakteristike kao Federer,Nadal ili Novak,to znaci da ne bude visi od 1.90...A ovi danasnji mladi teniseri svi skoro imaju po 2 metra i igra im se bazira najvise na servisu,sto je po meni jako lose za buducnost tenisa....Znaci od svih ovih mldaih tenisera,najbolje predispozicije ima Coric.

323

pre 8 godina

(wimby, 4. jul 2015 11:31)

Rivalstvo ne znači koliko si GS osvojio vec broj medjusobno odigranih mečeva, broj pobeda i poraza, mečevi na GS turnirima u fanalu tih turnura itd. Novak je u odnosu na obojicu tu na po 2, 3 pobede u zaostatku u odnosu na obojicu. Kakvo je to rivalstvo kada protivnik ima 10 pobeda vise u medjusobnim susretima?? Pa to je metla? Uz to Novak u rivalstvu sa obojicom ima veci broj odigranih mečeva? Ali logicno je da zapad želi da čuje da je najvece rivalstvo izmedju RF i RN a Toni jer njegov pulen u tom rivalstvu ima 10 pobeda viška. GS i njihov broj sa ovim nema nikakve veze. I na kraju Novak je pobedjivao obojicu na svim GS a oni u svom rivalstvu nisu? Pa koje je rivalstvo onda vece?

Biber

pre 8 godina

Dobro je rekao Mekinro juce.
Nadal treba da promijeni trenera.Toni je od Nadala stvorio masinu koja je ostala bez duse.
Ova prica o rivalstvu i o tome kako Nadal ima normalne treninge je za manje upucene.
Ne jednom sam Nadal je izjavio da trenira od jutra fo sutra!
Nadal je i sujetan mada to pokusava da sakrije.
Sjecate se njegove reakcije na Novakovo slavlje kada ga je pobijedio u Španiji!
Ako pazljivije gledate Nadalove meceve primijeti cete sa koliko zara slavi svaki dobijeni poen bez obzira koje sa druge strane mreze.
Na kraju,volio bi da se Nadal vrati alisa stricem TESKO!

Nebojša

pre 8 godina

Novak je Nadala pobedio na sva četiri grenslema a Federer je to uspeo samo na wimbldonu eto vam odgovor na pitanje ali oni imaju pravo na svoje mišljenje i ja da sam na njihovom mestu odabrao bih za draže onog kojeg sa drao sa pola snage gde sam hteo a sigurno Nadalu više znači jer je preko Federera postao broj jedan ali brojke ne lažu Novak Nadal je veće rivalstvo više mečeva su igrali igrali su u finalu svih grenslemova i na većini ostalih turnira puno je ravnopravnije nego ono protiv Federera ni na koji način rivalstvo u kojem jedan igrač ima toliki primat i koji se uvek pita nevezano za podlogu može biti najbolje.

toliko

pre 8 godina

(moram da primetim, 04. jul 2015 15:04)

Kako to misliš da je Nadal sa 24 godine bio u silaznoj putanji? Posle Nadalove najbolje sezone u karijeri - 2010., Novak ga je dobio u četiri finala mastersa za redom (IW, MI, MD, RO) a da Nadal još nije napunio 25 godina. Federer je imao tada 29. Činjenice te demantuju.

igor

pre 8 godina

Neverovatno je to da svako tumači uspeh u svetu tenisa uvek ambivalentno čitaj kako mu se trenutno hoće tj kako kome je u interesu i kako mu u trenutku u zavisnosti od rezultata odgovara kada si prvi četiri godine onda su bitni gren sl. a ne prvo mesto kada nisi prvi onda 1 mesto i nije bitno već GS kada neosvojis GS onda su bitni mastersi kada nema mastersa onda su bitne titule tj turniri pa i 250 - tice i tako u krug POSEBNO je zanimljivo zašto navijači i komentatori mere GS pa je AO manji gs od W (po čemu ? ja se sećam kada je onaj Švajcarski Krompirko plakao kada je izgubio od Nadala ) ili RG od USO itd i otkud blogerima konstatacija da će Novak ostati upamćen kao teniser koji je izgubio najveći broj finala pa zar on nije po broju osvojenih mastersa presisao RF a 6 godina je mladji od njega zašto mora da osvoji više gs od njega ili od Nadala i on je već postigao istorijske rekorde koje niko nije a to što nekima to smeta iz raznoraznih razloga to je njihov mentalni problem neshvatanja činjenica ("crno je belo i obrnuto " )

anica

pre 8 godina

Pa normalno da je tezi protivnik, znamo, Rafa je Rodju pobedjivao gde je stigao, a Nole se drzi dobro na svim podlogama, a sto se tice nervoze stric mu uliva dodatnu nervozu, svaka cast na svemu, stric, pomogao mu, ali i odmogao, Rafa je veliki sampion i svojim pobedama je zasluzio sve sto je osvojio, a striko udario neki bekhend forhend na terenu, pa su osvojili sve, moze Rafa da kaze tako, al bez obzira sto mu je stric, nek pokaze postovanje po tom pitanju, inace je sve ok rekao...Nole je veliki teniser!

torcida_trebinje

pre 8 godina

naravno ! rivalstvo nadala i federera je epski sudar titana kad su obadva bila u super formi, a ne sad kad djokovic nema konkurenciju

23:10

pre 8 godina

"Kada izgubiš, onda pokušavaš da nađeš nova rešenja, to smo radili i mi posle poraza, to je radio i Novak. To je normalno“.

Samo za Federera nije.

sportista

pre 8 godina

(REALan, 04. jul 2015 14:08)

Svetlosnim godinama si ti udaljen od realnosti! Naravno da je Novak u mečevima sa Nadalom raznovrsniji od Federera, zato ga je i dobijao toliko puta, što Federer može samo da sanja. Novak je jak po obe strane, i distribuira duboke i snažne udarce po celom polju, i što kaže Muratoglu, u svom arsenalu ima sve vrste spinova po obe strane. Federer je priča od dva slova: servis i forhend. Kada mu jedno od ta dva zakaže, on se muči i protiv prosečnih igrača sa dobrim mentalnim stavom.

pusa

pre 8 godina

(REALan, 04. jul 2015 14:08)
Realni, brate, ako onih sedam za redom u finalima nije nabijanje kompleksa, ne znam šta je. Izgleda da TI pratiš tenis od 2012. pa ne znaš. Kako bi se ti osećao da te godinu dana svake nedelje pitaju novinari "A kada ćeš da pobediš Novaka?"? Još uvek ti tvrdim da Rafa nije izbacio Novaka iz glave. Držao se samo na RG, ali i to je izgubio. Džaba 14 slemova. I pusti ti priču da je sada Rafa u silaznoj putanji. Ko mu je kriv? Toliko jadan pojačava treninge nebili ispratio Novakov nivo da se samouništio a godinu stariji od Novaka. Nije on zbog prorodne nepogode u padu, zbog poplave ili zemljotresa, vulkana, nego sam je sebe doveo u to stanje. Da sada recimo Wawrinka naniže 7 finala protiv Novaka, mogu da zamislim kako bi se ti onda sprdao sa Novakovim slemovima, i pričom da ga Sten ponižava i bruka gde stigne. E to se dogodilo Nadalu. Ćao, zdravo!

nemanja

pre 8 godina

Pa naravno da ce Toni reci da je vece, kad bi onda u tom najvecem rivalstvu, po njegovim rijecima, Nadal bio izrazito dominantan i time dobio epitet mozda najboljeg ikada.

macacica

pre 8 godina

Pa mozda su u jednom trenutku bila dva velika igraca u vrhu i mozda vama prija da pricate da je to najvece rivalstvo(za vas),ali koliko ja znam to je verovatno zato sto je nadal odrao rodju sa23-10!A sto se tice danasnjice samo je jedan veliki igrac na turu i to po konstantnosti i fantasticnim rezultatatima u poslednje 4 godine(moze se proveriti na sajtu atp-a u statistikama)...A vi se drzite proslosti i stare slave...Toliko...

Svete

pre 8 godina

Inovativne metode ?? Pa da, igra Nadal potpuno autenticno, nikada ranije vidjeno i igra rudarski tenis i verovatno zato u 29toj godini izgleda kao da ima 50 i stice se utisak da ce karijeru zavrsiti pre Federera ! Ali to je njegov izbor i za njega je idealna ona ,, Ko ne plati na mostu, placa na cupriji '', price o njegovim povredama, mada nikada nije preskocio turnir na sljaci, prica o umoru, o problemima, istrosenosti jednostavno ne pije vodu, oni su tako izabrali i bili su svesni da ce se to dogoditi ! Sada je pitanje da li ce se predati i otici u penziju ili ce nastaviti da pokusava, mada kako ga prati reputacija velikog borca trebao bi da nastavi, jer ako odustane ta prica o Nadalu kao borcu odmah pada u vodu !

Bozidar

pre 8 godina

Nije tacno,rivalstvo sa Novakom je vece a i teze.
Ovo je cista sujeta i nerealno sagldavanje zato sto on tako zeli.
Novak je broj 1 i aktuelan je i veoma dobar,pa je Toni na taj nacin malo zeleo da baci u senku Novaka.
Samo je jedan mec ostao upecatljiv izmedju Nadala i Federera,a to je finale Wimbldona 2008...nista vise.

fedex

pre 8 godina

Po meni su nekako mecevi federer-novak najkvalitetnije i najvise uzivam u toj igri,rafa-novak su mi nekako mecevi na snagu,sve po nekom ustaljenom sablonu,tacno znas ko ce sta da odigra,a federer-nadal su bili ludilo u periodu 2005-2008 i to posebno mecevi na WB i onaj na AO,kao i neki mastersi,ali je prevelika razlika da bude najvece rivalstvo..
A pazite sta vam kazem rodjer-novak ce da postane i oficijelno br.1 rivalstvo u naredne 2 godine..

wimby

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine.On najbolji,nabija komplekse.Daj smirite se i pomirite da nikad nece stici ni Nadala po GS,a kamoli Rogera.Imao je sansu,ali je pustio da ga Murray i Wawrinka oderu u nekim vaznim mecevima.Ostati ce upamcen kao teniser ssa najvise izgubljenih finala.A sta se tice H2H to nije nikakav dokaz rivalstva nego titule.Onda je po tome i Murray veliki rival Rogeru jer ga je dobio 11x,a razlika je samo 17-2 GS??? Smesni ste 17-14-8! Sta se pre pomirite biti ce vam lakse!Prestani trpati Djokovica vise sa ova 2 velikana.Kada(ako uopste dodje) barem do 11,12 GS onda se tek moze poceti meriti.Do tada pst.Prognozirali ste da ce do 30-te stici Rogera,da ce uzeti sva 4 GS ove godine,a pokleknuo vec na 2.Opusteno!

moram da primetim

pre 8 godina

Što ste smešni. Pa poznato je da rivalstvo Rafa-Rodzer je najveće u sportu ikada uopšte, i datira još od kad je Novak dudlao cuclu. Budite malo realni i ne gurajte Novaka i tamo gde mu realno nije mesto. On je počeo kada su ovi majstori već bili u silaznoj putanji. Novak u rivalstvu može da se nadmeće sa Marejem, i to je to..

wimby

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine.On najbolji,nabija komplekse.Daj smirite se i pomirite da nikad nece stici ni Nadala po GS,a kamoli Rogera.Imao je sansu,ali je pustio da ga Murray i Wawrinka oderu u nekim vaznim mecevima.Ostati ce upamcen kao teniser ssa najvise izgubljenih finala.A sta se tice H2H to nije nikakav dokaz rivalstva nego titule.Onda je po tome i Murray veliki rival Rogeru jer ga je dobio 11x,a razlika je samo 17-2 GS??? Smesni ste 17-14-8! Sta se pre pomirite biti ce vam lakse!Prestani trpati Djokovica vise sa ova 2 velikana.Kada(ako uopste dodje) barem do 11,12 GS onda se tek moze poceti meriti.Do tada pst.Prognozirali ste da ce do 30-te stici Rogera,da ce uzeti sva 4 GS ove godine,a pokleknuo vec na 2.Opusteno!

REALan

pre 8 godina

Ma sto Toni zna...ako komentatori na b92 tvrde da je Novak-Nadal najvece rivalstvo,to mora da je istina!Jesam li ja to upravo negdje procitao u komentarima da je Novak raznovrsniji od Rogera ili da je 9-7 u petom na RG-u bilo finale??Znamo da 90% vas ovdje prati tenis 3 godine,ali ovakve nebuloze ni vi nemozete pricat.Makar dovoljno govori cinjenica da mnogi smatraju da netko sa 8 GS-ova nabije kompplekse osvajacima 14 i 17 GS-ova i k tome ima i gori omjer.Jeste vi ozbiljni?

ajde

pre 8 godina

@stradivari Zar nike treba da nas ubedi koje je rivalstvo najvece? Ne znam zaista od kad pratite tenis,ali veceg rivalstva od rivalstva Federer-Nadal nije bilo. I pored toga sto je Rafa uspevao cesce da pobedi, momenat u kom su se ukrstile njihove karijere, bitke koje su se vodile, posebno ona u Londonu 2008 su obelezile tenis. Njih dvojica su za ovaj sport uradili nesto posebno, uzdigli ga na najvisi nivo u marketinskom smislu, stavili ga uz rame najpopularnijem fudbalu. To nikad niko pre njih nije uspeo. Bitke Rodzera i Rafe su se odvijale kad su oba igraca bila na vrhuncu forme. Rafa se pojavio u momentu Rodzerove najvece dominacije. Uz to oni su toliko atraktivni publici sirom sveta. Nazalost ni Novak, a ni Marej nemaju tu atraktivnost. Bez Nadala i Federera i svega onog sto su uradili za ovaj sport, tenis bi bio daleko ispod nivoa na kom je danas. Nista problematicno nema u Tonijevoj izjavi, niti on vredja Novaka, naprotiv odaje mu priznanje kao rivalu kog je najteze pobediti.

Swedenonline

pre 8 godina

Za redakciju: Uprava turnira B?stad (Bostad) Opena juri Nadala sa WC (wild card) posle fijaska na Wimbledonu.

http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/BastadjagarNadalSparatwildcard/

realno

pre 8 godina

@SOVA Novak je veliki igrac, velikan kao Federer i Nadal nije. I ne moze da bude dok svoju "dominaciju" ne potvrdi osvajanjem gren slem titula. Ne moze biti velikan kao Federer kad ima cak 9 gren slemova manje, niti kao Nadal kad ima 6 gren slemova manje. Kad ih sustigne onda moze da bude i veci od njih. Sad to nije. Broj 1, trenutno ubedljivo najbolji, najkonstantniji, ali istorijski gledano, kad se vide njihove karijere do ovog momenta Novak jos nije u rangu ove dve legende.

Vladimir

pre 8 godina

@Au sine danilo koliko glup komentar...Federer ne moze dobiti rafu zato sto Rafa igra sa mnogo spina i loptica tako odskace tako da je Federeru skoro nemoguce da odigra dobar jednorucni bekend i u tome je glavna stvar zasto ga dobija...A provalio si se mnogo kad si rekao da je Nole (iako je nas i dizemo ga u nebesa) raznovraniji od Federera

REALan

pre 8 godina

(sportista, 4. jul 2015 15:15)
Ah logike...dobro ,ako Novak slucajno zaboravi trcat ili udrit bekend nece bit u top 1000 ..tako to zvuci..

X=iks

pre 8 godina

mada nikada nije preskocio turnir na sljaci
(Svete, 4. jul 2015 11:59)

U svoje prve dve sezone je preskocio skoro sve turnire na sljaci (jedne godine povreda, druge bolest). I tako je stigao do broja 2.

torcida_trebinje

pre 8 godina

naravno ! rivalstvo nadala i federera je epski sudar titana kad su obadva bila u super formi, a ne sad kad djokovic nema konkurenciju

moram da primetim

pre 8 godina

Što ste smešni. Pa poznato je da rivalstvo Rafa-Rodzer je najveće u sportu ikada uopšte, i datira još od kad je Novak dudlao cuclu. Budite malo realni i ne gurajte Novaka i tamo gde mu realno nije mesto. On je počeo kada su ovi majstori već bili u silaznoj putanji. Novak u rivalstvu može da se nadmeće sa Marejem, i to je to..

drago

pre 8 godina

Zverev je previsok za broj 1, slabo se krece, Kokkinakis nema tu klasu, Kyrgios nema tu posvecenost i previsok je za broj 1, Rublov nema tu kilazu.
Ruski dvojac nema prave zivce za to.
Coric ima glavu ali mora popraviti snagu udaraca i izdrzljivost. Borna je najblizi.

Stefan

pre 8 godina

Novak vs Rafa je najvece rivalvstvo ikada, a tako ce i ostati. Odigrali su i najkvalitetnije meceve na grendslemovima(US Open 2011), i najduze meceve(AO 2011, 2012), pa onda RG su odigrali nekoliko neverovatnih finala, pogotovo je neverovatan onaj gde je Rafa dobio 9-7 u petom. Tako da su njihovi mecevi uvek neizvesni. A Rafa vs Federer odavno nije neko rivalstvo. Nisu igrali odavno, a i mecevi nisu zanimljivi, jer ga je Rafa čistio redovno, bez muke. Stric Toni prica gluposti.

wimby

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine.On najbolji,nabija komplekse.Daj smirite se i pomirite da nikad nece stici ni Nadala po GS,a kamoli Rogera.Imao je sansu,ali je pustio da ga Murray i Wawrinka oderu u nekim vaznim mecevima.Ostati ce upamcen kao teniser ssa najvise izgubljenih finala.A sta se tice H2H to nije nikakav dokaz rivalstva nego titule.Onda je po tome i Murray veliki rival Rogeru jer ga je dobio 11x,a razlika je samo 17-2 GS??? Smesni ste 17-14-8! Sta se pre pomirite biti ce vam lakse!Prestani trpati Djokovica vise sa ova 2 velikana.Kada(ako uopste dodje) barem do 11,12 GS onda se tek moze poceti meriti.Do tada pst.Prognozirali ste da ce do 30-te stici Rogera,da ce uzeti sva 4 GS ove godine,a pokleknuo vec na 2.Opusteno!

REALan

pre 8 godina

Ma sto Toni zna...ako komentatori na b92 tvrde da je Novak-Nadal najvece rivalstvo,to mora da je istina!Jesam li ja to upravo negdje procitao u komentarima da je Novak raznovrsniji od Rogera ili da je 9-7 u petom na RG-u bilo finale??Znamo da 90% vas ovdje prati tenis 3 godine,ali ovakve nebuloze ni vi nemozete pricat.Makar dovoljno govori cinjenica da mnogi smatraju da netko sa 8 GS-ova nabije kompplekse osvajacima 14 i 17 GS-ova i k tome ima i gori omjer.Jeste vi ozbiljni?

wimby

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine.On najbolji,nabija komplekse.Daj smirite se i pomirite da nikad nece stici ni Nadala po GS,a kamoli Rogera.Imao je sansu,ali je pustio da ga Murray i Wawrinka oderu u nekim vaznim mecevima.Ostati ce upamcen kao teniser ssa najvise izgubljenih finala.A sta se tice H2H to nije nikakav dokaz rivalstva nego titule.Onda je po tome i Murray veliki rival Rogeru jer ga je dobio 11x,a razlika je samo 17-2 GS??? Smesni ste 17-14-8! Sta se pre pomirite biti ce vam lakse!Prestani trpati Djokovica vise sa ova 2 velikana.Kada(ako uopste dodje) barem do 11,12 GS onda se tek moze poceti meriti.Do tada pst.Prognozirali ste da ce do 30-te stici Rogera,da ce uzeti sva 4 GS ove godine,a pokleknuo vec na 2.Opusteno!

danilo

pre 8 godina

"Novak je teži protivnik..."
Naravno da je teži jer je raznovrsniji igrač od Fedexa kome ako ne ide servis ne dobija nikog od prvih 10 u svetu.
I rezultat pokazuje: Rafa vs Nole 23:21
Rafa vs Fedex 23:10
A da ima vrhunsko trenersko čulo, odlično govori ta anegdota iz 2006.
Sa 18 godina naime toliko klinaca obećava i udara loptu sjajno i iz sve snage.
Retki dodju do vrha, a najredji postanu Rafa , Fedex ili Nole...

simke

pre 8 godina

Samo mi nije jasno kako Federer-Nadal moze biti najvece rivalstvo kad je Rodzer dobio mizernih 10 meceva,a Rafa 23,prevelika je razlika...Dok su mecevi izmedju Novaka i Rafe puni inteziteta,nevjerovatne gladijatorske borbe sa puno tenzije,i puno neizvjesnih,iscrpljujucih meceva..Ovo su cinjenice,nista nisam slagao.

monden

pre 8 godina

Teško mu pada Novakova superiornost.Ja volim najviše Federera kao igrača.Ali, "iz aviona" se vidi ta frustracija i kod Tonija i kod Rafe i kod Feđe, kada je Novak u pitanju.Imaju sreće što je Novaku,zbog problema sa zdravljem, trebalo dosta vremena da ojača psihofizički.Inače bi bilans njihovih titula bio znatno drugačiji.

Wlada

pre 8 godina

hahahah pa naravno da je vece kad Nadal dere Fedrera kako hoce, a da Novaka pobedi mora da smrsa 10kg na terenu, samo polako tek ce Novak da vam nabija komplekse.

Vladimir

pre 8 godina

@Au sine danilo koliko glup komentar...Federer ne moze dobiti rafu zato sto Rafa igra sa mnogo spina i loptica tako odskace tako da je Federeru skoro nemoguce da odigra dobar jednorucni bekend i u tome je glavna stvar zasto ga dobija...A provalio si se mnogo kad si rekao da je Nole (iako je nas i dizemo ga u nebesa) raznovraniji od Federera

Teniski Ekspert od 2011

pre 8 godina

Bijem komsiju u sahu gde god stignem kao Rafa Rodju... (vola u kupusu). Taj odnos se ne moze nazvati rivalstvom kada nisu ravnopravni protivnici.

realno

pre 8 godina

@SOVA Novak je veliki igrac, velikan kao Federer i Nadal nije. I ne moze da bude dok svoju "dominaciju" ne potvrdi osvajanjem gren slem titula. Ne moze biti velikan kao Federer kad ima cak 9 gren slemova manje, niti kao Nadal kad ima 6 gren slemova manje. Kad ih sustigne onda moze da bude i veci od njih. Sad to nije. Broj 1, trenutno ubedljivo najbolji, najkonstantniji, ali istorijski gledano, kad se vide njihove karijere do ovog momenta Novak jos nije u rangu ove dve legende.

pusa

pre 8 godina

(REALan, 04. jul 2015 14:08)
Realni, brate, ako onih sedam za redom u finalima nije nabijanje kompleksa, ne znam šta je. Izgleda da TI pratiš tenis od 2012. pa ne znaš. Kako bi se ti osećao da te godinu dana svake nedelje pitaju novinari "A kada ćeš da pobediš Novaka?"? Još uvek ti tvrdim da Rafa nije izbacio Novaka iz glave. Držao se samo na RG, ali i to je izgubio. Džaba 14 slemova. I pusti ti priču da je sada Rafa u silaznoj putanji. Ko mu je kriv? Toliko jadan pojačava treninge nebili ispratio Novakov nivo da se samouništio a godinu stariji od Novaka. Nije on zbog prorodne nepogode u padu, zbog poplave ili zemljotresa, vulkana, nego sam je sebe doveo u to stanje. Da sada recimo Wawrinka naniže 7 finala protiv Novaka, mogu da zamislim kako bi se ti onda sprdao sa Novakovim slemovima, i pričom da ga Sten ponižava i bruka gde stigne. E to se dogodilo Nadalu. Ćao, zdravo!

da da

pre 8 godina

Makar dovoljno govori cinjenica da mnogi smatraju da netko sa 8 GS-ova nabije kompplekse osvajacima 14 i 17 GS-ova i k tome ima i gori omjer.Jeste vi ozbiljni?
(REALan, 04. jul 2015 14:08)

Taj "netko" sa 8 slemova, je no1 i ima ih više od svih vaših "tenisača" i "tenisačica" u istoriji zajedno.

sportista

pre 8 godina

(REALan, 04. jul 2015 14:08)

Svetlosnim godinama si ti udaljen od realnosti! Naravno da je Novak u mečevima sa Nadalom raznovrsniji od Federera, zato ga je i dobijao toliko puta, što Federer može samo da sanja. Novak je jak po obe strane, i distribuira duboke i snažne udarce po celom polju, i što kaže Muratoglu, u svom arsenalu ima sve vrste spinova po obe strane. Federer je priča od dva slova: servis i forhend. Kada mu jedno od ta dva zakaže, on se muči i protiv prosečnih igrača sa dobrim mentalnim stavom.

SOVA

pre 8 godina

Sta se Djokovicevci popale na svaku vest i dizu Djokovica u visine......
(wimby, 04. jul 2015 11:31)

Šta se Hrvati popale na svaku vest i haluciniraju da Novak nije velikan kao Federer, Nadal.
Ceo svet mu priznaje da je jedan od najvećih ikada, jedino vi kao nojevi, glava u pesak, pa ako vi nešto ne želite da vidite, mislite da i ne postoji. Mislim, jasno je zašto to radite, boli mnogo realnost, pa je lakše žmureti, ali to nije zdravo. Treba živeti u realnosti ma kakva ona tužna po vas bila. Kompetentna engleska wikipedija definiše Novaka kao jednog od najvećih tenisera u istoriji. Potkrepljeno izjavama teniskih stručnjaka i legendi.

Рајко Четник

pre 8 godina

Одавно нисам читао овако објективан и неострашћен коментар из света спорта.
Рафин стриц зна да претера али овај пут је одмерен и објективан.
Лично мислим да је ривалство између Нолета и Рафе највеће али нажалост како Рафа игра и ово ривалство може постати део историје.

Bozidar

pre 8 godina

Nije tacno,rivalstvo sa Novakom je vece a i teze.
Ovo je cista sujeta i nerealno sagldavanje zato sto on tako zeli.
Novak je broj 1 i aktuelan je i veoma dobar,pa je Toni na taj nacin malo zeleo da baci u senku Novaka.
Samo je jedan mec ostao upecatljiv izmedju Nadala i Federera,a to je finale Wimbldona 2008...nista vise.

anica

pre 8 godina

Pa normalno da je tezi protivnik, znamo, Rafa je Rodju pobedjivao gde je stigao, a Nole se drzi dobro na svim podlogama, a sto se tice nervoze stric mu uliva dodatnu nervozu, svaka cast na svemu, stric, pomogao mu, ali i odmogao, Rafa je veliki sampion i svojim pobedama je zasluzio sve sto je osvojio, a striko udario neki bekhend forhend na terenu, pa su osvojili sve, moze Rafa da kaze tako, al bez obzira sto mu je stric, nek pokaze postovanje po tom pitanju, inace je sve ok rekao...Nole je veliki teniser!

ajde

pre 8 godina

@stradivari Zar nike treba da nas ubedi koje je rivalstvo najvece? Ne znam zaista od kad pratite tenis,ali veceg rivalstva od rivalstva Federer-Nadal nije bilo. I pored toga sto je Rafa uspevao cesce da pobedi, momenat u kom su se ukrstile njihove karijere, bitke koje su se vodile, posebno ona u Londonu 2008 su obelezile tenis. Njih dvojica su za ovaj sport uradili nesto posebno, uzdigli ga na najvisi nivo u marketinskom smislu, stavili ga uz rame najpopularnijem fudbalu. To nikad niko pre njih nije uspeo. Bitke Rodzera i Rafe su se odvijale kad su oba igraca bila na vrhuncu forme. Rafa se pojavio u momentu Rodzerove najvece dominacije. Uz to oni su toliko atraktivni publici sirom sveta. Nazalost ni Novak, a ni Marej nemaju tu atraktivnost. Bez Nadala i Federera i svega onog sto su uradili za ovaj sport, tenis bi bio daleko ispod nivoa na kom je danas. Nista problematicno nema u Tonijevoj izjavi, niti on vredja Novaka, naprotiv odaje mu priznanje kao rivalu kog je najteze pobediti.

Swedenonline

pre 8 godina

Za redakciju: Uprava turnira B?stad (Bostad) Opena juri Nadala sa WC (wild card) posle fijaska na Wimbledonu.

http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/BastadjagarNadalSparatwildcard/

antiDebil

pre 8 godina

Marinko

Nikada nije bila situacija da oni igraju i da komentator kaze da imaju 31 GS zajedno !! Kada bi se to tako gledalo Federer Ćorić bi bilo vece rivalstvo od Marej Nadal... tako da, razumes ti to rodjo ! Svakako da je Djokovic Nadal rivalstvo najvece u istoriji tenisa po svim mogucim i nemogucim parametrima. Cak je i Federer Djokovic ispred Federer Nadal, pre svega zbog kvaliteta tih meceva.

REALan

pre 8 godina

(sportista, 4. jul 2015 15:15)
Ah logike...dobro ,ako Novak slucajno zaboravi trcat ili udrit bekend nece bit u top 1000 ..tako to zvuci..

misljenje

pre 8 godina

Da bi neko dominirao u buducnosti i bio broj jedan,mora da ima karakteristike kao Federer,Nadal ili Novak,to znaci da ne bude visi od 1.90...A ovi danasnji mladi teniseri svi skoro imaju po 2 metra i igra im se bazira najvise na servisu,sto je po meni jako lose za buducnost tenisa....Znaci od svih ovih mldaih tenisera,najbolje predispozicije ima Coric.

Svete

pre 8 godina

Inovativne metode ?? Pa da, igra Nadal potpuno autenticno, nikada ranije vidjeno i igra rudarski tenis i verovatno zato u 29toj godini izgleda kao da ima 50 i stice se utisak da ce karijeru zavrsiti pre Federera ! Ali to je njegov izbor i za njega je idealna ona ,, Ko ne plati na mostu, placa na cupriji '', price o njegovim povredama, mada nikada nije preskocio turnir na sljaci, prica o umoru, o problemima, istrosenosti jednostavno ne pije vodu, oni su tako izabrali i bili su svesni da ce se to dogoditi ! Sada je pitanje da li ce se predati i otici u penziju ili ce nastaviti da pokusava, mada kako ga prati reputacija velikog borca trebao bi da nastavi, jer ako odustane ta prica o Nadalu kao borcu odmah pada u vodu !

v

pre 8 godina

Polako ljudi....rivalstvo sa Rodzerom je ''vece'' iz jednog jedinog razloga, a to je da je Nadal preko njega sebe vinuo u zvezde. Kao sto uvek pamtite prvi poljubac, prvu ljubav, prve uspehe....tako vam je i u profesiinalnom zivotu. Tu je bio veliki Federer, osvojio sve sem RG. Odjednom pojavljuje se klinac koji ga bas u tome sprecava. Sa druge strane, Rafa sjajan na sljaci, ali tek uci da igra na drugim podlogama. Dolazi do finala V, ali staje pred kraljem trave. Federer uvek staje pred kraljem sljake. Stvorio se taj duopol, dva razlicita stila. Rafa je tu krcio svoj put, i normalno je da na taj period gleda posebno, jer u periodu od 2006. do 2008. to jeste bilo rivalstvo. Medjutim dolazi AO, Rafa rusi Federera 2009. Usledile su suze, i od tada nema vise ni govora o rivalstvu. Kada ga je prvi put srusio, Federer je gubio gde god je stigao. Usledila je sjajna 2010. Ali kada su svi ocekivali da za Rafu nema granice, pojavio se nas covek. Nije se bas ''pojavio'', bio je tu, dobijao ih je, ali ne tako cesto i konstantno. Sam Novak je stagnirao neko vreme pokusavajuci da shvati svoje telo, kao i kako treba da igra protiv njih i pobedjuje u kontinuitetu. Kako je Rafa bio veca enigma, pre svega zbog nenormalne izdrzljivosti i mentalne snage, Novak je svu svoju paznju preusmerio na njega i bio jedini koji je u svetu tenisa pronasao sablon za igru protiv Rafe. Zato se po mom misljenju Rafina karijera za sada deli na dva velika dela. Proboj (rivalstvo sa Federerom) i drugi deo kada je trebalo da ubire plodove i mozda postane najveci, ali nije uspeo ( rivalstvo sa Novakom) koje je kao sto kaze Toni eksplodiralo, i ostavilo teniski svet u cudu. Rafa i Rodzer imaju tri ili cetiri velika meca sa neizvesnim rezultatom. Novak i Rafa imaju mnogo, mnogo vise. Federer je Rafu dobio samo na V. Ni na jednom vise GS. Novak ih je dobijao obojicu na sva cetiri. Valjda to nesto govori. Federer ni u najboljim godinama nije uspeo da osvoji Rim i MC. Novak je to uradio preko najboljeg igraca na sljaci svih vremena kada je zario i palio terenima. Odjednom, vise Nadal i Federer nisu finalisti svakog turnira, a to se mnogima nije dopalo. Tako da ima smisla ono sto Toni kaze. Ali kada bi se Rafa vratio, i kada bi se Novak i on ponovo borili za najbece titule, gde bi Rafa jurio Rodjin rekord, a Novak svoju slavu, verujem da bi na kraju mozda Rafa imao i drugacije misljenje.

igor

pre 8 godina

Neverovatno je to da svako tumači uspeh u svetu tenisa uvek ambivalentno čitaj kako mu se trenutno hoće tj kako kome je u interesu i kako mu u trenutku u zavisnosti od rezultata odgovara kada si prvi četiri godine onda su bitni gren sl. a ne prvo mesto kada nisi prvi onda 1 mesto i nije bitno već GS kada neosvojis GS onda su bitni mastersi kada nema mastersa onda su bitne titule tj turniri pa i 250 - tice i tako u krug POSEBNO je zanimljivo zašto navijači i komentatori mere GS pa je AO manji gs od W (po čemu ? ja se sećam kada je onaj Švajcarski Krompirko plakao kada je izgubio od Nadala ) ili RG od USO itd i otkud blogerima konstatacija da će Novak ostati upamćen kao teniser koji je izgubio najveći broj finala pa zar on nije po broju osvojenih mastersa presisao RF a 6 godina je mladji od njega zašto mora da osvoji više gs od njega ili od Nadala i on je već postigao istorijske rekorde koje niko nije a to što nekima to smeta iz raznoraznih razloga to je njihov mentalni problem neshvatanja činjenica ("crno je belo i obrnuto " )

Nebojša

pre 8 godina

Novak je Nadala pobedio na sva četiri grenslema a Federer je to uspeo samo na wimbldonu eto vam odgovor na pitanje ali oni imaju pravo na svoje mišljenje i ja da sam na njihovom mestu odabrao bih za draže onog kojeg sa drao sa pola snage gde sam hteo a sigurno Nadalu više znači jer je preko Federera postao broj jedan ali brojke ne lažu Novak Nadal je veće rivalstvo više mečeva su igrali igrali su u finalu svih grenslemova i na većini ostalih turnira puno je ravnopravnije nego ono protiv Federera ni na koji način rivalstvo u kojem jedan igrač ima toliki primat i koji se uvek pita nevezano za podlogu može biti najbolje.

Biber

pre 8 godina

Dobro je rekao Mekinro juce.
Nadal treba da promijeni trenera.Toni je od Nadala stvorio masinu koja je ostala bez duse.
Ova prica o rivalstvu i o tome kako Nadal ima normalne treninge je za manje upucene.
Ne jednom sam Nadal je izjavio da trenira od jutra fo sutra!
Nadal je i sujetan mada to pokusava da sakrije.
Sjecate se njegove reakcije na Novakovo slavlje kada ga je pobijedio u Španiji!
Ako pazljivije gledate Nadalove meceve primijeti cete sa koliko zara slavi svaki dobijeni poen bez obzira koje sa druge strane mreze.
Na kraju,volio bi da se Nadal vrati alisa stricem TESKO!

323

pre 8 godina

(wimby, 4. jul 2015 11:31)

Rivalstvo ne znači koliko si GS osvojio vec broj medjusobno odigranih mečeva, broj pobeda i poraza, mečevi na GS turnirima u fanalu tih turnura itd. Novak je u odnosu na obojicu tu na po 2, 3 pobede u zaostatku u odnosu na obojicu. Kakvo je to rivalstvo kada protivnik ima 10 pobeda vise u medjusobnim susretima?? Pa to je metla? Uz to Novak u rivalstvu sa obojicom ima veci broj odigranih mečeva? Ali logicno je da zapad želi da čuje da je najvece rivalstvo izmedju RF i RN a Toni jer njegov pulen u tom rivalstvu ima 10 pobeda viška. GS i njihov broj sa ovim nema nikakve veze. I na kraju Novak je pobedjivao obojicu na svim GS a oni u svom rivalstvu nisu? Pa koje je rivalstvo onda vece?

Maja

pre 8 godina

Moram dodati i ovo: Saša, tvoji naslovi su posebno dobri, pravo osveženje. Dozlogrdilo mi je čitati one "žute" senzacionalističke naslove a tekstovi čista nula. Za ovaj tekst već vidim naslov na sajtovima (da ih ne pominjem): "Novak uništio porodicu Nadal" ili "Novak, Tonijeva noćna mora"...Hvala Saša što si normalan.

nemanja

pre 8 godina

Pa naravno da ce Toni reci da je vece, kad bi onda u tom najvecem rivalstvu, po njegovim rijecima, Nadal bio izrazito dominantan i time dobio epitet mozda najboljeg ikada.

macacica

pre 8 godina

Pa mozda su u jednom trenutku bila dva velika igraca u vrhu i mozda vama prija da pricate da je to najvece rivalstvo(za vas),ali koliko ja znam to je verovatno zato sto je nadal odrao rodju sa23-10!A sto se tice danasnjice samo je jedan veliki igrac na turu i to po konstantnosti i fantasticnim rezultatatima u poslednje 4 godine(moze se proveriti na sajtu atp-a u statistikama)...A vi se drzite proslosti i stare slave...Toliko...

Federer ga veliča a ne mi

pre 8 godina

Novinar: Gde biste smestili Novaka, u prvih 10 ili 5 u istoriji?
Federer: Ne bih odgovorio na to pitanje, da se neke legende ne uvrede.

Komšije, jel ovo dovoljno ili ćete i dalje da odbijate realnost?

X=iks

pre 8 godina

mada nikada nije preskocio turnir na sljaci
(Svete, 4. jul 2015 11:59)

U svoje prve dve sezone je preskocio skoro sve turnire na sljaci (jedne godine povreda, druge bolest). I tako je stigao do broja 2.

Igor

pre 8 godina

A zasto se toliko pominje Marej? Nikad nije bio ni blizu da bude br 1, osvojio je 2 gren' slema (kao i Vavrinka), nikad nije osvojio Dejvis kup i koliko je to bitnih i istorijskih meceva uopste imao sa Nadalom i Federerom ,( sa Novakom jeste imao ) .?

optimus prime

pre 8 godina

Ne razumem zašto se pominju Coric, Kokinakis ili Zverev kad ti momci realno jednom Federeru koji ima 34 godine ne mogu ni set da mu uzmu. U njihovim godinama Novak je igrao cetvrtfinale grend slema a oni nisu ni blizu tog rezultata. Ako je tako lako osvojiti osam grend slemova, sto to nisu postigli Vavrinka, Marej, Cilic ili Delpo? Neki ljudi ocigledno ne shvataju kolika je sportska velicina Novak Djokovic. On je medju pet najboljih u istoriji tenisa i Open ere, Sampras, Federer, Nadal, Borg i Nole. Sa ovih prostora samo Monika Seles moze da se uporedi sa njim i niko vise.

fedex

pre 8 godina

Po meni su nekako mecevi federer-novak najkvalitetnije i najvise uzivam u toj igri,rafa-novak su mi nekako mecevi na snagu,sve po nekom ustaljenom sablonu,tacno znas ko ce sta da odigra,a federer-nadal su bili ludilo u periodu 2005-2008 i to posebno mecevi na WB i onaj na AO,kao i neki mastersi,ali je prevelika razlika da bude najvece rivalstvo..
A pazite sta vam kazem rodjer-novak ce da postane i oficijelno br.1 rivalstvo u naredne 2 godine..

toliko

pre 8 godina

(moram da primetim, 04. jul 2015 15:04)

Kako to misliš da je Nadal sa 24 godine bio u silaznoj putanji? Posle Nadalove najbolje sezone u karijeri - 2010., Novak ga je dobio u četiri finala mastersa za redom (IW, MI, MD, RO) a da Nadal još nije napunio 25 godina. Federer je imao tada 29. Činjenice te demantuju.

Nemanja Republika Srpska

pre 8 godina

Mnogi su već spomenuli taj trougao Đoković-Federer-Nadal. Svakako da se Nadalovo rivalstvo dijeli na dvije epohe, a to je probijanje preko Federera i onda kada je trebao da ubede plodove tog proboja, naletio na Novaka.
Apsurdno je govoriti o Novaku bez poštovanja, jer u trenutku atomskog tenisa Federera i Nadala "ući" u koštac sa njima je ludnica, a on je to uspio i uradio je ono što niko nikada nije, dobio je obojicu na sve četiri GS! NA SVE ČETIRI! To nije mala stvar, a i pored toga ima tijesan bilans pobjede/porazi sa obojicom i moje skromno mišljenje da će na kraju karijere imati broj pobjeda na svojoj strani i protiv Nadala i protiv Federera. Jedino što malo bode oči kada Novak završi karijeru, sa koliko god GS da je mogao imati još najmanje dva, (Wimbledon 2013 i US Open 2014), o RG 2015 ne treba pričati, poklopile su se kockice da ga nije mogao uzeti ove godine, prvo što je imao nevjerovatno psiho-fizički teške mečeve u tri dana i što je naletio na nenormalno raspoloženog Stena, koji bi sa onakvim tenisom pomeo bilo koga sa druge strane.
Svakako, treba pustiti da ovi velikani završe karijere i podvući crtu, a onda ćemo žaliti za njima, jer neće u skorije vrijeme biti ovakvog tenisa, jer su svakako njih trojica u prvih 5 najboljih ikada!
PS. Jedna sugestija redakciji, napraviti lokaciju komentara, jer ovi pljuvači Novaka ili su "komšije" ili toliko isfrustrirani Srbi da to nije normalno. Ok, svako ima svog favorita, ali poštujte veličinu kao što je Novak

23:10

pre 8 godina

"Kada izgubiš, onda pokušavaš da nađeš nova rešenja, to smo radili i mi posle poraza, to je radio i Novak. To je normalno“.

Samo za Federera nije.