Petak, 03.07.2015.

15:00

Porazi daju odgovor: Da li je ovo Nadalov kraj?

Rafael Nadal je 2008. osvojio titulu na Vimbldonu, a onda je dve godine kasnije ponovio taj uspeh.

Izvor: Ðukiæ Nikola

Porazi daju odgovor: Da li je ovo Nadalov kraj? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Kika Majstor

pre 8 godina

Mora da postoji razlog zasto se Nadal ne povlači. Izgleda da moze da igra, sevne onaj forhend povreneno, ali nesto konstantno nije u redu sa igrom.
Doslo je vreme za reviziju tehnike, koju je Rodja nekoliko puta napravio, i reviziju igre. Mozda bez Tonija?

FedEx forever

pre 8 godina

I da se vrati u staru formu, neće biti dovoljno,jer su ostali bolji nego što je on biou svoje najbolje vreme. Zato se zna ko je najkompletniji i najuspešniji svih vremena! Federer!

mrkailo

pre 8 godina

Nema vise one hemije u Rafinoj kr...,u Rafinoj igri
Dobro je za njega sto jos nije poceo da vraca(kao Lens Armstrong) uz pomoc dopinga osvojene Gren Slemove,i mnoge druge trofeje.Tek ce se vidjeti sta stoji iza njegovih rezultata.Zivi bili...

Mik

pre 8 godina

Ova godina je loša za njega, ali ne sumnjam da ce Nadal imati još dobrih rezultata. Možda ne onako sjajnih kao na vrhuncu karijere, ali ne treba ga otpisati. Sledeće godine ide šišanje "na ćelavo" i novi, opušteniji Nadal

DedaMiloje

pre 8 godina

Nadal je u ozbiljnom problemu (jedva oko 3000bodova) ali ne treba zaboraviti da u nastavku sezone malo šta brani pa će ga to pogurati u samopouzdanju. Ali do kraja karijere pratiće ga zamumuljene sumnje o dopingu raznih vrsta.To što je prilično izgubio na masi i vidljiv gubitak kose upućenima prilično kazuju.

Dmd

pre 8 godina

Veoma dobar tekst, a poslednju rečenicu potpisuje, apsolutno se slažem - sada će biti mnogo teško da se Nadal vrati. Tekstu se nema šta dodati, rekao bih da je Nadal teniser koga 10 godina otpisuju ion se vraća jači nego ikad, poslednji put je to učinio 2013. kad su neki nesrećnici tvrdili da ništa neće osvojiti na betonu, aon naređai R kup, Sinsinati i Us open!Ovi ostrašćeni mrzitelji Nadala zaboravljaju jednu činjenicu - psle velikog meča, finala 2012. Nadal i Đokovič odigrali su tri finala i sva tri Nadal je dobio: dva RG i jedan Us open, a možemo reći da je jedno polufinale RG bilo finale pre finala. Šta hoću da kažem - pa Nadal je od 2012 do 2014 osvoji 4 slema a Đoković tri, dakle bio je veoma uspešan i 2013. završio kao prvi. To neki zaboravljaju. I nije tačno da se na RG nije povređivao i propuštao, to neznaju ovi što tenis prate od 2011. Bilo bi lepo da bar još jednom ponovi 2013. i da ne ponovi on je drugi u istoriji tenisa, Nole još nije među prvih pet fale mu 4 slema. Dakle, Federer, Nadal, Sampras, Lejver i Borg. Konors, Lendl i Agasi su takođe ispred Đokovića - statistika. Na kraju , Nadal je imao tri sezone u kojima je dominirao (2008, 2010. i 2013) a Đoković samo jednu. Ja bih sačekao 2016. i 2017. Tada tek može da se podvuće crta.

ona

pre 8 godina

ona.....Pa gde si ti ili vi, kako god,....opet ste dezurni advokat! Na valja kad Rafu kritikuju, ne valja kad ga sazaljevaju, ne valja kad se uputi bilo kakva podrska,zbog ranog ispadanja , tumaci se kao licemerstvo....vasi komentari vezani za odbranu lika i dela doticnog samo vas srozavaju na nivo onih koje kritikujete! Na taj nacin pokazujete da niste nista bolji od tih jajarskrenih navijaca NDJ ima puno a svi oni stvarno zele da ae Rafa vrati poslu koji najbolje radi....da bude rival u finalima nasem Novaku jer je to uzivanje u tenisu i za srce i za dusu!!
(Pavle, 3. jul 2015 22:35)

decko, ti vise ne znas ni sta pises ni sta pricas. sa takvima ne polemisem. i jos jednom, ne znas sta pricas, a ni sta pises...pogubio si se , sve ti se pomesalo, sredi utiske malo :D

Teodosije

pre 8 godina

"Ne znam za vas, ali mislim da Rafa Novaka cini jacim. Voleo bih da se vrati staroj formi (ali da se ne lazemo to ce biti jako tesko), jer sam one njihove meceve na GS turnirima najvise uzivao gledajuci. Australija 2012, neponovljivo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samo covek, 3. jul 2015 16:47) "

Ma nadje on Vavrinku da mu zabiberi, koga briga za Nadala... preterujes.

Pavle

pre 8 godina

ona.....Pa gde si ti ili vi, kako god,....opet ste dezurni advokat! Na valja kad Rafu kritikuju, ne valja kad ga sazaljevaju, ne valja kad se uputi bilo kakva podrska,zbog ranog ispadanja , tumaci se kao licemerstvo....vasi komentari vezani za odbranu lika i dela doticnog samo vas srozavaju na nivo onih koje kritikujete! Na taj nacin pokazujete da niste nista bolji od tih jajarskrenih navijaca NDJ ima puno a svi oni stvarno zele da ae Rafa vrati poslu koji najbolje radi....da bude rival u finalima nasem Novaku jer je to uzivanje u tenisu i za srce i za dusu!!

Bojan

pre 8 godina

Nikola, a odakle ti to da je 2013. bio povredjen? Samo je takticki odmorio na Vimbldonu izmedju RG i americke turneje, kao i par puta ranije.

teča rasa

pre 8 godina

Svaka cast za sportisu,borca i lava,pravi je primer i olicenje pobednika i sportiste! Nikada nisam mogao da ga volim kada igra protiv Noleta ali u mojim ocima je oduvek bio neko ko je grizo za svaku lopticu i kao neko od koga trebas da se plasis kada igras protiv njega! RESPECT RAFA,jededan si od najvecih!
(IvanRosonero, 03. jul 2015 16:16)

Све је то тако, мислим и на коментаре других који га подржавају, само да није (за мене из више разлога оправдане) сумње у допинг, који га је раније изгледа "носио"!

sledeća godina

pre 8 godina

gurao je na snagu dok je mogao a sad je mator da krene da uči. ne treba da bude njegov kraj ali oko 10. pozicije mu je realno mesto po ovakvoj igri ali i znanju.
što je neko već napisao, ne uči se mator ker novim trikovima.

ona

pre 8 godina

imam jedno pitanje za sve one koji imaju karakterinu osobinu da sazaljevaju druge ljude, sto je pokazatelj njihovog karaktera ,a ne osobe zbog koje to rade. koga Vi zalite? Rafu, drugog najtrofejnijeg igraca u teniskoj istoriji, rafu koji je jedan od najpostovaniji sportista i likova na planeti, rafu koji ima milione i sve u zivotu? rafu koji je sjajan momak i covek pre svega? pa, mozete samo da ga zallite, jer za bolje i niste :D pricate o razlici izmedju stila igre RF i RN, razlika naravno postoji kao sto ne postoje dva tenisera koja igraju na isti nacin. to je smesno i komentarisati. razlika je u povredama koje su zadesila Nadala u toku karijera, a bilo ih je mnogo. i pored toga, to je covek koji je drugi najtrofejini teniser. u toj cinjenici se ogleda celokupan njegov karakter i on kao osoba. u svakom slucaju jako je ruzno nekoga "sazaljevati" jer nemate razloga. sta je RN u tenisu to zna citav svet. zelim mu da se vrati u formu sto pre ,ako je to ikako moguce, ako ne nije vazno njegovi navijaci ce ga gledati i podrazavati do kraja. on je nas toliko puta vec usrecio da znamo kako je to navijati za istinskog sampiona. Vamos!

маннијак

pre 8 godina

Ко је гледао меч Браун - Надал прошле године, чини ми се 3. коло Халеа, али нисам сигуран, где је Браун лагано, у два сета добио, њему овај резултат од јуче није никакво изненађење.

Maša

pre 8 godina

Čudi me da se na ovako sjajnom portalu dozvoljava da se Rafa legenda i veliki sportista ljaga ponižava i optužuje za korištenje dopinga

rejnald

pre 8 godina

Смијешни су навијачи надала који опет по ко зна који пут кажу да је он повријеђен, а он ево већ пола године константно игра и сам признаје да нема никаквиx здравствениx проблема?!!
Он као играч је достигао врxунац и у жестоком је паду, од сад па на даље може бити само конкурентан на турнирима из ссерије 250,можда неки и од 500ATП поена.
Успјеx који је постигао у тенису је велики, други на листи ГС титула,искрено много би било да је он у једном тренутку престигао Федерера,још ако се узме да је стално прозиван због врло могућег допинговања онда и са овим што је постигао треба да је пресрећан.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Mislim da ovo nije kraj Rafe kao igraca koje uzimao najvece trofeje i pobedjivao najvece poput Rodzera,Novaka,Adny i sl...Ali da porazi od tenisera koji su ispod 50,100 rejking daje zabrinjavajucu sliku o problemu u kome se spanac nalazi..Sve u svemu nesto ce morati da menja dal u strucnom stabu ili svojoj igri mada on ni nema prostora za napredak u nekim segmetima jer vec ima 29 godine za vratom uz to nikoga se ne boji vise kao pre...U svakom slucaju za Nadala je biti ili ne biti kako ce odigrati ovaj americke turneje i sam finis sezone gde ce slika biti malo jasnija da li ce se vratiti na pravi put ili ne..Steta bi bila zaista da ne bude tako jer covek je da puno tenisu i to svaki iole normalan covek ceni i postuje..

srbEUin

pre 8 godina

U vremenima njegove vrhunske forme, pre svakog značajnijeg meča u istom danu je imao trening po dva-tri sata u maksimalnom intenzitetu, ne kao zagrevanje već kao da igra meč. I svi koji su to gledali su se divili i čudili, i već komentarisali da to ne može da traje, da ničije telo to ne može dugoročno izdržati. On je i dalje forsirao taj svoj (ili Tonijevu) metod, i to mu je 5-6 godina uspevalo.
Onda nagli slom. Jednostavno zamor materijala. Obzirom da je razliku između njega i ostalih činila fizička, a na osnovu nje imentalna snaga, kada je nestalo fizičke snage, nestalo je i razlike.
Sada svi jedva čekaju da mu se krvi napiju, da ukradu parče slave, i biće mu sve teže ne samo protiv igrača iz top 30, već i ostalih.
Ivan, Mc, Džimi, Bjorn, Boris, Stefan, Mats, Pit, sada Rođa, i ostali velikani to sebi nisu dozvoljavali.
Bolje penzija nego ovakvo urušavanje renomea.

moje ime

pre 8 godina

Da li primecujete kako se stalno smenjuju ovi sto komentarisu?
Kad dobije Nadal - prva grupa ljudi komentarise, druga cuti.
Kad Nadal izgubi - obrnuto.
Ista prica i za Zvezdu - Partizan, Barsu - Real, itd ...
Svi sve znaju u Srbiji :)
Svi ste vi po malo selektori :))

Samo covek

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali mislim da Rafa Novaka cini jacim. Voleo bih da se vrati staroj formi (ali da se ne lazemo to ce biti jako tesko), jer sam one njihove meceve na GS turnirima najvise uzivao gledajuci. Australija 2012, neponovljivo.

Powerslave

pre 8 godina

Zavisi na šta se misli kad se kaže "kraj". Mislim da u prvih 3 više neće biti, opet, mislim i da nije još uvek za kraj karijere. Mogao bi tu negde da bude oko 5-6. mesta, ali verovatno ne više od toga.

Radomir

pre 8 godina

Mislim da je namerno ispao. Vidi da nije dominantan na travi, ne brani nikakve poene tako da je odustao da se odmori i spremi za ostale turnire.

IvanRosonero

pre 8 godina

Svaka cast za sportisu,borca i lava,pravi je primer i olicenje pobednika i sportiste! Nikada nisam mogao da ga volim kada igra protiv Noleta ali u mojim ocima je oduvek bio neko ko je grizo za svaku lopticu i kao neko od koga trebas da se plasis kada igras protiv njega! RESPECT RAFA,jededan si od najvecih!

M

pre 8 godina

Jedina istina je da njegovo telo ne moze da izdrzi tempo kojim je igrao do pre 4-5 godina. Svi teniski strucnjaci su na to jos onda upozoravali. I eto, bili su u pravu. Ipak, mene cudi kako je uspeo da pobedi brazilca Belucija sa 3-0 koji je daleko bolji igrac od Braun-a, a onda na ovakav nacin ispadne.

Unprofor

pre 8 godina

Pošto obožavam tenis oprilike znam kako Rafa igra forhend winer kada je RIVAL NA MREŽI ,toliko puta smo gledali protiv npr Federera ili malo manje Novaka loptica brzinom munje prolazi i pogadja unutra ili je na liniji u 90 % slučajeva jučer je protiv Dastina imao čiste lopte na forhendu loptice su završavale izvan kompletnog terena ma ni blizu ? Šta se dešava ja neznam oprilike sve je počelo ili kulminiralo u finalu AO opena kada nije mogao igrati .Mnogo mi je žao što ne mogu više gledati pravog Nadala i uživati kako igra protiv Noleta i Federera onaj pravi ludi tenis Rafa je navikao i mnogo dao svetskom tenisu zato ga treba podržati ili čestitati na svemu što je dao

Ваљево реакција

pre 8 godina

Баш ми жао Рафе, истински. Људи који сад ликују, кезе се и спомињу крај су ужасно пакосни и мали. Наш Ђокара не би био овде да није било онаквог Рафе. Он га је трансформисао у тениско чудовиште. Јер је сам био најбољи пример истог. Дајте мало људсткости сад. Није нека храброст обигравати око полумртвог лава.
Елем, мени овако лаички делује да тело не дозвољава више. Плус тај латино елемент, раног сазревања и ранијег пада. Не може нико да ме убеди да он не верује у себе. Шампиончина је то. Погледајте само '10,'12, да не кажем неку ранију годину. Ово није ни 30%. Ни кретање ни ласо разарајући форхенд, ма ни близу. А из бруталне снаге црпи све.
Још једном, нема ликовања. Сетите се госн. Пауна. Загрли америчког тренера после пенала јер смо годину пре баш ми испали на пенале.
''Данас си овде, сутра си тамо.''

Biber

pre 8 godina

Nedavno sam konstatovaoa to ponavljam i sada.
Nadal nije zaboravio da igra ali mentalno je pao.
Od prevelke zelje da dobije svaki gem,svaki mec dosao je do ovoga.
Njegov citav zivot je tenis i samo tenis i eto,nazaost mozda se nece ni vratiti medju prvih 10!

323

pre 8 godina

Prvo da bude jasno, ja se ne radujem. Rafa je bio veliki igrac. Kažem bio jer ovo vec dugo traje i daleko je od onog Rafe. Drugo, Rafa NIJE povredjen. Ovde se radi o nečem trecem, šta je ja to ne znam. Ono što mi nije jasno, secam se njegove povrede i neigranja 7 meseci i onda se vratio i u prvom delu sezone sve živo drao i osvajao turnire čak i na tvrdoj podlozi? Sada, slepo crevo, operacija, pa kolena a gubi na svakom turniru a o celoj sezoni na šljaci da ne pričam? Zasto sada ne dobija meceve kao nakon povratka od 7 meseci ne igranja?? Zato kažem, ovde je nesto drugo razlog jer igra očajno, prosečno. Ovo nije Rafa pa vi mislite šta hocete.

сињор канардо

pre 8 godina

Можда је време да се повуче. Узео је доста титула, зарадио милионе. Нека се посвети себи, пре свега свом опсесиво-компулсивном поремећају, који му загорчава живот. Свог стрица нека држи што даље од себе, такође.
Желим му све најбоље.

Tea New York

pre 8 godina

Nikako ne bih rekla da je kraj,ali da vise nece biti konstantno dobrih rezultata to je jasno.Podatak da je Rafa jedini teniser u istoriji koji je u deset uzastopnih godina imao bar jedan GS trofej godisnje dovoljno govori.Sledeca sezona dace odgovor da li ponovo moze da se nadje u krugu favorita za najvece trofeje.Prvi i jedini uslov je da bude zdrav i da bude u mogucnosti da sprovede kompletne pripreme za narednu sezonu.Sve je to veliki znak pitanja,ali takvog sampiona ne bi trebalo otpisati

drasko

pre 8 godina

svaki dan sve vise dokazuje da je se


godinama dopingovao.to i vrapci znaju..i nastavio bi on da nije otkriven,i da ne bi svetska bruka bila, nikad nije zvanicno objavljeno..isti slucaj kao Amstrong u biciklizmu..izace to na videlo brzo.

matke

pre 8 godina

hajde malo da iskulirate sa prizivanjem kraja ovog vrhunskog igraca. U padu je forme, ali zasto ga malo malo pa otpisivati...treba mu pruziti podrsku. Sa dobrim Nadalom tenis je jos bolji sport.

rade

pre 8 godina

@DrDoca
"Godine 2012 i 2013 nisu problem, tad nisam bio konkurentan. Imao sam previše problema sa kolenima, ali prošle i ove godine nisam imao nikakvih zdravstvenih problema. Bio sam spreman da se takmičim i izgubio sam." Rafael Nadal

I tako ti nama kazes, decko je povredjen.... sto volim ove koji se prave pametni, pa to je neverovatno...

fedex

pre 8 godina

Gledao sam svaki mec od ovih i svi protivnici su odigrali sjajno,ali tome daleko pridonosi i nadal,jer on nista ne moze promjeniti u igri kad ga jedno ne ide,on non stop igra isti tenis i kada naleti na nekoga ko ide na sve ili nista i pogadja onda gubi..sjecam se izjave stakhovskog poslije pobjede nad federerom kad je rekao,odigrao sam najbolji mec u karijeri i opet je jedan poen odlucio,on je stalno nesto mijenjao u igri,ali ja sam jednostavno igrao nestvarno,tako nesto..zao mi je nadala,volio bi da gledamo jos okrsaja sa federerom i novakom,ali ne bi volio da osvoji GS,mislim da je njegovo proslo,nazalost,mozda jos poneki bljesak ali..

aleksandar

pre 8 godina

Vamos Rafa, znam da ces se vratit i prestic Federera i zavrsit karijeru sa 20 gren slem titula, prvi korak ka tome je predstojeci US open. VAMOS!

Direkt

pre 8 godina

Da li je ovo Nadalov kraj?
DA
Zasto?
Nadal nikada nije bio u ovako losoj formi u zivotu,nije vise mlad,mnogo je istrosen,treba napomenuti da je on vec sa 18 godina igrao svemirski i da je taj nivo drzao sve do njegove 27 godine,imao je i mnogo povreda tako da nije vise fizicki dominantan,protivnici izlaze na teren sa mislima ako mogu Braun,Rosol,Darcis i Berer mogu i ja.

-Mislim da Nadal ovu godinu zavrsava kao 9 ili 10,a sledeca ce biti ili mnogo gora ili mnogo bolja

Marko BL

pre 8 godina

Po mom misljenju, glavna razlika izmedju Federera sa jedne i Nadala i Noleta sa druge strane, a ujedno i razlog sto Fed ovoliko traje i to na ovom nivou i sto nazalost (daj Boze da se varam sto se Noleta tice) njih dvojica nece trajati kao on, je u razlicitim stilovima igre. Roger je izraziti ofanzivac i sjajan je u tome, a Novak i Rafa su svoje najvece uspjehe postigli zahvaljujuci nevjerovatnoj defanzivi. Rafa naptosto vise nije kao neprobojni zid i svako koga potrefi dobar dan je u stanju da ga dobije... Nole je u nevjerovatnoj formi i takodje je trenutno kao bedem koga je nemoguce probiti i potrebna je bukvalno suluda partija kao napr ona Stan-ova u Parizu da ga se pobijedi... Ali naravno malo vise agresivnosti bi mnogo olaksalo posao. Nole radi na svojoj agresivnijoj igri, servis je svake godine sve opasniji, sve vise izlazi na mrezu i super bi bilo kad bi opet vratio one elemente iz svoje igre sa pocetaka kad je zavrsavao poene poslije skoro svake krace lopte. Nadal ne radi na takvim stvarima, a mislim da je itekako sposoban. Kao recimo u finalu AO protiv Stana kad je povrijedjen smanjio forsiranje sigurica-spinova i ispogadjao gomilu winnera. Takva igra ako znas da igras donosi dugovjecnost. Mozda neces odigrati svaki turnir i svaki mec dobro, nekad te nece ici... Ali kad odigras jednu dobru nedelju bices konkurentan da osvojis slam ili Masters... Ili furaj svoj stil uporno pa se zadovoljavaj samo manjim turnirima.
ala sam se raspisao :-)

Dragan

pre 8 godina

Sad Mekinro sugerise da promeni strica, trenera. Sa njim je Nadal dogurao do vrha i ne verujem da je problem u treneru. Nadalu treba dobar psiholog, veoma je neurotican, sa snaznim opsesivno-kompulsivnom simptomima i ocigledno mu je potrebna psiholoska pomoc. Nije u stanju sada da izadje na kraj sa pritiskom silnih ocekivanja od sebe samog i svih oko njega. Isti problem ima i Bouchard. Visoko poleti pa onda pritisak prevelikih ocekivanja odjednom blokira. Hiper intencija (prevelika zelja) je ta koja pravi problem svima ukljucujuci i Nolu na Rolad Garros-u.

Miloje

pre 8 godina

Federer- Nadal, razlika: Fed igra pre svega na znanje, uz asortiman udaraca koji je vrhunski.
Nadal pre svega na jačinu udaraca, kao i jake spinove, dakle u odnosu na Švajcarca igra na snagu. Zato se troši enormno, dok Federer i u ovim godinama igra savršeno.
Naš Nole je negde izmedju i zato može da im parira. Jak je, ali ima raznovrsne udarce...kada bi imao Fedov filing, suptilnost u nekim udarcina, osećaj za mrežu, bio bi godinama nepobediv...

hhj

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto se ljudi raduju zbog lose forme Nadala. Cemu radost? Ej, decko je povredjen. Ljudi se raduju zato sto je nekome lose. Ne razumem taj poriv.
(Dr.Doca, 03. jul 2015 15:31)

Dokle bre više ta fama da je povređen. Pa sam Nadal je rekao da nije, da je spreman za Vimbldon. Pa stric je prekjuče izjavio da Rafa može do titule. Pa je li uzeo Štutgart pre dve nedelje. Dokle bre više povređen? Kad god Rafa izgubi, bilo gde, od bilo koga, jadan povređen!?! Ma važi!

Matador

pre 8 godina

Ovo nema vese sa povredama. Jednostavno covek vise nema snage. Izgbio je snagu svih ovih godina, dal doping ili ne znam ali ne bi iskljucio ni tu mogucnost. Njegov stil igre se uvek svodio na snagu a onda taleant. Taj talenat(koliko god da ima) je tu ali snage on vise nema. Coveka ne mrzim u opste. Ali ako je doping u pitanju, da mi je rodjeni brat- fuj.

Horacije

pre 8 godina

Jednostavno je, sporiji je nego ranije, zato gubi na travi od agresivnih igraca, dobrih servera. Za beton cemo videti uskoro, da li moze da igra dobro, ali na sljaci ce sigurno beleziti nove uspehe ako uspe da ostane zdrav. Ako pak ubrza, sto je mozda i nemoguce ali nikad se ne zna, onda cemo gledati starog rafu jer mu je to jedina mana zbog koje "pada".

dare slovenac

pre 8 godina

nekako mi ga žao, volim ga gledat protiv novaka kao real barca.. nadam se da neče i novak da popusti, ako nema nadala i on mi se čini da nije toliko motivisan... ali ipak verujem da če se vratit rafa i to uskoro

Dr.Doca

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto se ljudi raduju zbog lose forme Nadala. Cemu radost? Ej, decko je povredjen. Ljudi se raduju zato sto je nekome lose. Ne razumem taj poriv.

VJ

pre 8 godina

Kako kraj? Konors rece da je za tenis bolje da je Nadal prvi.
Kad bi moglo na vrh bez konstantnih rezultata...
Interesantno je da cetvrtu godinu za redom gubi od igraca koji nisu medju 100 najboljih.

saul silver

pre 8 godina

postoji mogucnost da ga je doping ostetio ... ako nije, ukoliko je bio cist svih ovih godina i ako je neka povreda u pitanju onda nije problem - vratice se rafa bez problema ...

Tanja

pre 8 godina

Da nije bilo Rodje i Rafe Novak ne bi bio tako kvalitetan teniser. Navijam za Novaka, ali priželjkujem Rafin povratak. Za sve ljubitelje uzbudljivog tenisa, Rafa vrati se!

Tanja

pre 8 godina

Da nije bilo Rodje i Rafe Novak ne bi bio tako kvalitetan teniser. Navijam za Novaka, ali priželjkujem Rafin povratak. Za sve ljubitelje uzbudljivog tenisa, Rafa vrati se!

Dr.Doca

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto se ljudi raduju zbog lose forme Nadala. Cemu radost? Ej, decko je povredjen. Ljudi se raduju zato sto je nekome lose. Ne razumem taj poriv.

hhj

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto se ljudi raduju zbog lose forme Nadala. Cemu radost? Ej, decko je povredjen. Ljudi se raduju zato sto je nekome lose. Ne razumem taj poriv.
(Dr.Doca, 03. jul 2015 15:31)

Dokle bre više ta fama da je povređen. Pa sam Nadal je rekao da nije, da je spreman za Vimbldon. Pa stric je prekjuče izjavio da Rafa može do titule. Pa je li uzeo Štutgart pre dve nedelje. Dokle bre više povređen? Kad god Rafa izgubi, bilo gde, od bilo koga, jadan povređen!?! Ma važi!

Miloje

pre 8 godina

Federer- Nadal, razlika: Fed igra pre svega na znanje, uz asortiman udaraca koji je vrhunski.
Nadal pre svega na jačinu udaraca, kao i jake spinove, dakle u odnosu na Švajcarca igra na snagu. Zato se troši enormno, dok Federer i u ovim godinama igra savršeno.
Naš Nole je negde izmedju i zato može da im parira. Jak je, ali ima raznovrsne udarce...kada bi imao Fedov filing, suptilnost u nekim udarcina, osećaj za mrežu, bio bi godinama nepobediv...

Unprofor

pre 8 godina

Pošto obožavam tenis oprilike znam kako Rafa igra forhend winer kada je RIVAL NA MREŽI ,toliko puta smo gledali protiv npr Federera ili malo manje Novaka loptica brzinom munje prolazi i pogadja unutra ili je na liniji u 90 % slučajeva jučer je protiv Dastina imao čiste lopte na forhendu loptice su završavale izvan kompletnog terena ma ni blizu ? Šta se dešava ja neznam oprilike sve je počelo ili kulminiralo u finalu AO opena kada nije mogao igrati .Mnogo mi je žao što ne mogu više gledati pravog Nadala i uživati kako igra protiv Noleta i Federera onaj pravi ludi tenis Rafa je navikao i mnogo dao svetskom tenisu zato ga treba podržati ili čestitati na svemu što je dao

matke

pre 8 godina

hajde malo da iskulirate sa prizivanjem kraja ovog vrhunskog igraca. U padu je forme, ali zasto ga malo malo pa otpisivati...treba mu pruziti podrsku. Sa dobrim Nadalom tenis je jos bolji sport.

Direkt

pre 8 godina

Da li je ovo Nadalov kraj?
DA
Zasto?
Nadal nikada nije bio u ovako losoj formi u zivotu,nije vise mlad,mnogo je istrosen,treba napomenuti da je on vec sa 18 godina igrao svemirski i da je taj nivo drzao sve do njegove 27 godine,imao je i mnogo povreda tako da nije vise fizicki dominantan,protivnici izlaze na teren sa mislima ako mogu Braun,Rosol,Darcis i Berer mogu i ja.

-Mislim da Nadal ovu godinu zavrsava kao 9 ili 10,a sledeca ce biti ili mnogo gora ili mnogo bolja

Matador

pre 8 godina

Ovo nema vese sa povredama. Jednostavno covek vise nema snage. Izgbio je snagu svih ovih godina, dal doping ili ne znam ali ne bi iskljucio ni tu mogucnost. Njegov stil igre se uvek svodio na snagu a onda taleant. Taj talenat(koliko god da ima) je tu ali snage on vise nema. Coveka ne mrzim u opste. Ali ako je doping u pitanju, da mi je rodjeni brat- fuj.

323

pre 8 godina

Prvo da bude jasno, ja se ne radujem. Rafa je bio veliki igrac. Kažem bio jer ovo vec dugo traje i daleko je od onog Rafe. Drugo, Rafa NIJE povredjen. Ovde se radi o nečem trecem, šta je ja to ne znam. Ono što mi nije jasno, secam se njegove povrede i neigranja 7 meseci i onda se vratio i u prvom delu sezone sve živo drao i osvajao turnire čak i na tvrdoj podlozi? Sada, slepo crevo, operacija, pa kolena a gubi na svakom turniru a o celoj sezoni na šljaci da ne pričam? Zasto sada ne dobija meceve kao nakon povratka od 7 meseci ne igranja?? Zato kažem, ovde je nesto drugo razlog jer igra očajno, prosečno. Ovo nije Rafa pa vi mislite šta hocete.

Ваљево реакција

pre 8 godina

Баш ми жао Рафе, истински. Људи који сад ликују, кезе се и спомињу крај су ужасно пакосни и мали. Наш Ђокара не би био овде да није било онаквог Рафе. Он га је трансформисао у тениско чудовиште. Јер је сам био најбољи пример истог. Дајте мало људсткости сад. Није нека храброст обигравати око полумртвог лава.
Елем, мени овако лаички делује да тело не дозвољава више. Плус тај латино елемент, раног сазревања и ранијег пада. Не може нико да ме убеди да он не верује у себе. Шампиончина је то. Погледајте само '10,'12, да не кажем неку ранију годину. Ово није ни 30%. Ни кретање ни ласо разарајући форхенд, ма ни близу. А из бруталне снаге црпи све.
Још једном, нема ликовања. Сетите се госн. Пауна. Загрли америчког тренера после пенала јер смо годину пре баш ми испали на пенале.
''Данас си овде, сутра си тамо.''

moje ime

pre 8 godina

Da li primecujete kako se stalno smenjuju ovi sto komentarisu?
Kad dobije Nadal - prva grupa ljudi komentarise, druga cuti.
Kad Nadal izgubi - obrnuto.
Ista prica i za Zvezdu - Partizan, Barsu - Real, itd ...
Svi sve znaju u Srbiji :)
Svi ste vi po malo selektori :))

fedex

pre 8 godina

Gledao sam svaki mec od ovih i svi protivnici su odigrali sjajno,ali tome daleko pridonosi i nadal,jer on nista ne moze promjeniti u igri kad ga jedno ne ide,on non stop igra isti tenis i kada naleti na nekoga ko ide na sve ili nista i pogadja onda gubi..sjecam se izjave stakhovskog poslije pobjede nad federerom kad je rekao,odigrao sam najbolji mec u karijeri i opet je jedan poen odlucio,on je stalno nesto mijenjao u igri,ali ja sam jednostavno igrao nestvarno,tako nesto..zao mi je nadala,volio bi da gledamo jos okrsaja sa federerom i novakom,ali ne bi volio da osvoji GS,mislim da je njegovo proslo,nazalost,mozda jos poneki bljesak ali..

Dragan

pre 8 godina

Sad Mekinro sugerise da promeni strica, trenera. Sa njim je Nadal dogurao do vrha i ne verujem da je problem u treneru. Nadalu treba dobar psiholog, veoma je neurotican, sa snaznim opsesivno-kompulsivnom simptomima i ocigledno mu je potrebna psiholoska pomoc. Nije u stanju sada da izadje na kraj sa pritiskom silnih ocekivanja od sebe samog i svih oko njega. Isti problem ima i Bouchard. Visoko poleti pa onda pritisak prevelikih ocekivanja odjednom blokira. Hiper intencija (prevelika zelja) je ta koja pravi problem svima ukljucujuci i Nolu na Rolad Garros-u.

Horacije

pre 8 godina

Jednostavno je, sporiji je nego ranije, zato gubi na travi od agresivnih igraca, dobrih servera. Za beton cemo videti uskoro, da li moze da igra dobro, ali na sljaci ce sigurno beleziti nove uspehe ako uspe da ostane zdrav. Ako pak ubrza, sto je mozda i nemoguce ali nikad se ne zna, onda cemo gledati starog rafu jer mu je to jedina mana zbog koje "pada".

Marko BL

pre 8 godina

Po mom misljenju, glavna razlika izmedju Federera sa jedne i Nadala i Noleta sa druge strane, a ujedno i razlog sto Fed ovoliko traje i to na ovom nivou i sto nazalost (daj Boze da se varam sto se Noleta tice) njih dvojica nece trajati kao on, je u razlicitim stilovima igre. Roger je izraziti ofanzivac i sjajan je u tome, a Novak i Rafa su svoje najvece uspjehe postigli zahvaljujuci nevjerovatnoj defanzivi. Rafa naptosto vise nije kao neprobojni zid i svako koga potrefi dobar dan je u stanju da ga dobije... Nole je u nevjerovatnoj formi i takodje je trenutno kao bedem koga je nemoguce probiti i potrebna je bukvalno suluda partija kao napr ona Stan-ova u Parizu da ga se pobijedi... Ali naravno malo vise agresivnosti bi mnogo olaksalo posao. Nole radi na svojoj agresivnijoj igri, servis je svake godine sve opasniji, sve vise izlazi na mrezu i super bi bilo kad bi opet vratio one elemente iz svoje igre sa pocetaka kad je zavrsavao poene poslije skoro svake krace lopte. Nadal ne radi na takvim stvarima, a mislim da je itekako sposoban. Kao recimo u finalu AO protiv Stana kad je povrijedjen smanjio forsiranje sigurica-spinova i ispogadjao gomilu winnera. Takva igra ako znas da igras donosi dugovjecnost. Mozda neces odigrati svaki turnir i svaki mec dobro, nekad te nece ici... Ali kad odigras jednu dobru nedelju bices konkurentan da osvojis slam ili Masters... Ili furaj svoj stil uporno pa se zadovoljavaj samo manjim turnirima.
ala sam se raspisao :-)

VJ

pre 8 godina

Kako kraj? Konors rece da je za tenis bolje da je Nadal prvi.
Kad bi moglo na vrh bez konstantnih rezultata...
Interesantno je da cetvrtu godinu za redom gubi od igraca koji nisu medju 100 najboljih.

rejnald

pre 8 godina

Смијешни су навијачи надала који опет по ко зна који пут кажу да је он повријеђен, а он ево већ пола године константно игра и сам признаје да нема никаквиx здравствениx проблема?!!
Он као играч је достигао врxунац и у жестоком је паду, од сад па на даље може бити само конкурентан на турнирима из ссерије 250,можда неки и од 500ATП поена.
Успјеx који је постигао у тенису је велики, други на листи ГС титула,искрено много би било да је он у једном тренутку престигао Федерера,још ако се узме да је стално прозиван због врло могућег допинговања онда и са овим што је постигао треба да је пресрећан.

M

pre 8 godina

Jedina istina je da njegovo telo ne moze da izdrzi tempo kojim je igrao do pre 4-5 godina. Svi teniski strucnjaci su na to jos onda upozoravali. I eto, bili su u pravu. Ipak, mene cudi kako je uspeo da pobedi brazilca Belucija sa 3-0 koji je daleko bolji igrac od Braun-a, a onda na ovakav nacin ispadne.

Biber

pre 8 godina

Nedavno sam konstatovaoa to ponavljam i sada.
Nadal nije zaboravio da igra ali mentalno je pao.
Od prevelke zelje da dobije svaki gem,svaki mec dosao je do ovoga.
Njegov citav zivot je tenis i samo tenis i eto,nazaost mozda se nece ni vratiti medju prvih 10!

Tea New York

pre 8 godina

Nikako ne bih rekla da je kraj,ali da vise nece biti konstantno dobrih rezultata to je jasno.Podatak da je Rafa jedini teniser u istoriji koji je u deset uzastopnih godina imao bar jedan GS trofej godisnje dovoljno govori.Sledeca sezona dace odgovor da li ponovo moze da se nadje u krugu favorita za najvece trofeje.Prvi i jedini uslov je da bude zdrav i da bude u mogucnosti da sprovede kompletne pripreme za narednu sezonu.Sve je to veliki znak pitanja,ali takvog sampiona ne bi trebalo otpisati

сињор канардо

pre 8 godina

Можда је време да се повуче. Узео је доста титула, зарадио милионе. Нека се посвети себи, пре свега свом опсесиво-компулсивном поремећају, који му загорчава живот. Свог стрица нека држи што даље од себе, такође.
Желим му све најбоље.

IvanRosonero

pre 8 godina

Svaka cast za sportisu,borca i lava,pravi je primer i olicenje pobednika i sportiste! Nikada nisam mogao da ga volim kada igra protiv Noleta ali u mojim ocima je oduvek bio neko ko je grizo za svaku lopticu i kao neko od koga trebas da se plasis kada igras protiv njega! RESPECT RAFA,jededan si od najvecih!

drasko

pre 8 godina

svaki dan sve vise dokazuje da je se


godinama dopingovao.to i vrapci znaju..i nastavio bi on da nije otkriven,i da ne bi svetska bruka bila, nikad nije zvanicno objavljeno..isti slucaj kao Amstrong u biciklizmu..izace to na videlo brzo.

ona

pre 8 godina

imam jedno pitanje za sve one koji imaju karakterinu osobinu da sazaljevaju druge ljude, sto je pokazatelj njihovog karaktera ,a ne osobe zbog koje to rade. koga Vi zalite? Rafu, drugog najtrofejnijeg igraca u teniskoj istoriji, rafu koji je jedan od najpostovaniji sportista i likova na planeti, rafu koji ima milione i sve u zivotu? rafu koji je sjajan momak i covek pre svega? pa, mozete samo da ga zallite, jer za bolje i niste :D pricate o razlici izmedju stila igre RF i RN, razlika naravno postoji kao sto ne postoje dva tenisera koja igraju na isti nacin. to je smesno i komentarisati. razlika je u povredama koje su zadesila Nadala u toku karijera, a bilo ih je mnogo. i pored toga, to je covek koji je drugi najtrofejini teniser. u toj cinjenici se ogleda celokupan njegov karakter i on kao osoba. u svakom slucaju jako je ruzno nekoga "sazaljevati" jer nemate razloga. sta je RN u tenisu to zna citav svet. zelim mu da se vrati u formu sto pre ,ako je to ikako moguce, ako ne nije vazno njegovi navijaci ce ga gledati i podrazavati do kraja. on je nas toliko puta vec usrecio da znamo kako je to navijati za istinskog sampiona. Vamos!

rade

pre 8 godina

@DrDoca
"Godine 2012 i 2013 nisu problem, tad nisam bio konkurentan. Imao sam previše problema sa kolenima, ali prošle i ove godine nisam imao nikakvih zdravstvenih problema. Bio sam spreman da se takmičim i izgubio sam." Rafael Nadal

I tako ti nama kazes, decko je povredjen.... sto volim ove koji se prave pametni, pa to je neverovatno...

Samo covek

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali mislim da Rafa Novaka cini jacim. Voleo bih da se vrati staroj formi (ali da se ne lazemo to ce biti jako tesko), jer sam one njihove meceve na GS turnirima najvise uzivao gledajuci. Australija 2012, neponovljivo.

DedaMiloje

pre 8 godina

Nadal je u ozbiljnom problemu (jedva oko 3000bodova) ali ne treba zaboraviti da u nastavku sezone malo šta brani pa će ga to pogurati u samopouzdanju. Ali do kraja karijere pratiće ga zamumuljene sumnje o dopingu raznih vrsta.To što je prilično izgubio na masi i vidljiv gubitak kose upućenima prilično kazuju.

dare slovenac

pre 8 godina

nekako mi ga žao, volim ga gledat protiv novaka kao real barca.. nadam se da neče i novak da popusti, ako nema nadala i on mi se čini da nije toliko motivisan... ali ipak verujem da če se vratit rafa i to uskoro

srbEUin

pre 8 godina

U vremenima njegove vrhunske forme, pre svakog značajnijeg meča u istom danu je imao trening po dva-tri sata u maksimalnom intenzitetu, ne kao zagrevanje već kao da igra meč. I svi koji su to gledali su se divili i čudili, i već komentarisali da to ne može da traje, da ničije telo to ne može dugoročno izdržati. On je i dalje forsirao taj svoj (ili Tonijevu) metod, i to mu je 5-6 godina uspevalo.
Onda nagli slom. Jednostavno zamor materijala. Obzirom da je razliku između njega i ostalih činila fizička, a na osnovu nje imentalna snaga, kada je nestalo fizičke snage, nestalo je i razlike.
Sada svi jedva čekaju da mu se krvi napiju, da ukradu parče slave, i biće mu sve teže ne samo protiv igrača iz top 30, već i ostalih.
Ivan, Mc, Džimi, Bjorn, Boris, Stefan, Mats, Pit, sada Rođa, i ostali velikani to sebi nisu dozvoljavali.
Bolje penzija nego ovakvo urušavanje renomea.

saul silver

pre 8 godina

postoji mogucnost da ga je doping ostetio ... ako nije, ukoliko je bio cist svih ovih godina i ako je neka povreda u pitanju onda nije problem - vratice se rafa bez problema ...

Maša

pre 8 godina

Čudi me da se na ovako sjajnom portalu dozvoljava da se Rafa legenda i veliki sportista ljaga ponižava i optužuje za korištenje dopinga

маннијак

pre 8 godina

Ко је гледао меч Браун - Надал прошле године, чини ми се 3. коло Халеа, али нисам сигуран, где је Браун лагано, у два сета добио, њему овај резултат од јуче није никакво изненађење.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Mislim da ovo nije kraj Rafe kao igraca koje uzimao najvece trofeje i pobedjivao najvece poput Rodzera,Novaka,Adny i sl...Ali da porazi od tenisera koji su ispod 50,100 rejking daje zabrinjavajucu sliku o problemu u kome se spanac nalazi..Sve u svemu nesto ce morati da menja dal u strucnom stabu ili svojoj igri mada on ni nema prostora za napredak u nekim segmetima jer vec ima 29 godine za vratom uz to nikoga se ne boji vise kao pre...U svakom slucaju za Nadala je biti ili ne biti kako ce odigrati ovaj americke turneje i sam finis sezone gde ce slika biti malo jasnija da li ce se vratiti na pravi put ili ne..Steta bi bila zaista da ne bude tako jer covek je da puno tenisu i to svaki iole normalan covek ceni i postuje..

sledeća godina

pre 8 godina

gurao je na snagu dok je mogao a sad je mator da krene da uči. ne treba da bude njegov kraj ali oko 10. pozicije mu je realno mesto po ovakvoj igri ali i znanju.
što je neko već napisao, ne uči se mator ker novim trikovima.

Dmd

pre 8 godina

Veoma dobar tekst, a poslednju rečenicu potpisuje, apsolutno se slažem - sada će biti mnogo teško da se Nadal vrati. Tekstu se nema šta dodati, rekao bih da je Nadal teniser koga 10 godina otpisuju ion se vraća jači nego ikad, poslednji put je to učinio 2013. kad su neki nesrećnici tvrdili da ništa neće osvojiti na betonu, aon naređai R kup, Sinsinati i Us open!Ovi ostrašćeni mrzitelji Nadala zaboravljaju jednu činjenicu - psle velikog meča, finala 2012. Nadal i Đokovič odigrali su tri finala i sva tri Nadal je dobio: dva RG i jedan Us open, a možemo reći da je jedno polufinale RG bilo finale pre finala. Šta hoću da kažem - pa Nadal je od 2012 do 2014 osvoji 4 slema a Đoković tri, dakle bio je veoma uspešan i 2013. završio kao prvi. To neki zaboravljaju. I nije tačno da se na RG nije povređivao i propuštao, to neznaju ovi što tenis prate od 2011. Bilo bi lepo da bar još jednom ponovi 2013. i da ne ponovi on je drugi u istoriji tenisa, Nole još nije među prvih pet fale mu 4 slema. Dakle, Federer, Nadal, Sampras, Lejver i Borg. Konors, Lendl i Agasi su takođe ispred Đokovića - statistika. Na kraju , Nadal je imao tri sezone u kojima je dominirao (2008, 2010. i 2013) a Đoković samo jednu. Ja bih sačekao 2016. i 2017. Tada tek može da se podvuće crta.

teča rasa

pre 8 godina

Svaka cast za sportisu,borca i lava,pravi je primer i olicenje pobednika i sportiste! Nikada nisam mogao da ga volim kada igra protiv Noleta ali u mojim ocima je oduvek bio neko ko je grizo za svaku lopticu i kao neko od koga trebas da se plasis kada igras protiv njega! RESPECT RAFA,jededan si od najvecih!
(IvanRosonero, 03. jul 2015 16:16)

Све је то тако, мислим и на коментаре других који га подржавају, само да није (за мене из више разлога оправдане) сумње у допинг, који га је раније изгледа "носио"!

Powerslave

pre 8 godina

Zavisi na šta se misli kad se kaže "kraj". Mislim da u prvih 3 više neće biti, opet, mislim i da nije još uvek za kraj karijere. Mogao bi tu negde da bude oko 5-6. mesta, ali verovatno ne više od toga.

Bojan

pre 8 godina

Nikola, a odakle ti to da je 2013. bio povredjen? Samo je takticki odmorio na Vimbldonu izmedju RG i americke turneje, kao i par puta ranije.

Mik

pre 8 godina

Ova godina je loša za njega, ali ne sumnjam da ce Nadal imati još dobrih rezultata. Možda ne onako sjajnih kao na vrhuncu karijere, ali ne treba ga otpisati. Sledeće godine ide šišanje "na ćelavo" i novi, opušteniji Nadal

aleksandar

pre 8 godina

Vamos Rafa, znam da ces se vratit i prestic Federera i zavrsit karijeru sa 20 gren slem titula, prvi korak ka tome je predstojeci US open. VAMOS!

Pavle

pre 8 godina

ona.....Pa gde si ti ili vi, kako god,....opet ste dezurni advokat! Na valja kad Rafu kritikuju, ne valja kad ga sazaljevaju, ne valja kad se uputi bilo kakva podrska,zbog ranog ispadanja , tumaci se kao licemerstvo....vasi komentari vezani za odbranu lika i dela doticnog samo vas srozavaju na nivo onih koje kritikujete! Na taj nacin pokazujete da niste nista bolji od tih jajarskrenih navijaca NDJ ima puno a svi oni stvarno zele da ae Rafa vrati poslu koji najbolje radi....da bude rival u finalima nasem Novaku jer je to uzivanje u tenisu i za srce i za dusu!!

mrkailo

pre 8 godina

Nema vise one hemije u Rafinoj kr...,u Rafinoj igri
Dobro je za njega sto jos nije poceo da vraca(kao Lens Armstrong) uz pomoc dopinga osvojene Gren Slemove,i mnoge druge trofeje.Tek ce se vidjeti sta stoji iza njegovih rezultata.Zivi bili...

Kika Majstor

pre 8 godina

Mora da postoji razlog zasto se Nadal ne povlači. Izgleda da moze da igra, sevne onaj forhend povreneno, ali nesto konstantno nije u redu sa igrom.
Doslo je vreme za reviziju tehnike, koju je Rodja nekoliko puta napravio, i reviziju igre. Mozda bez Tonija?

Radomir

pre 8 godina

Mislim da je namerno ispao. Vidi da nije dominantan na travi, ne brani nikakve poene tako da je odustao da se odmori i spremi za ostale turnire.

ona

pre 8 godina

ona.....Pa gde si ti ili vi, kako god,....opet ste dezurni advokat! Na valja kad Rafu kritikuju, ne valja kad ga sazaljevaju, ne valja kad se uputi bilo kakva podrska,zbog ranog ispadanja , tumaci se kao licemerstvo....vasi komentari vezani za odbranu lika i dela doticnog samo vas srozavaju na nivo onih koje kritikujete! Na taj nacin pokazujete da niste nista bolji od tih jajarskrenih navijaca NDJ ima puno a svi oni stvarno zele da ae Rafa vrati poslu koji najbolje radi....da bude rival u finalima nasem Novaku jer je to uzivanje u tenisu i za srce i za dusu!!
(Pavle, 3. jul 2015 22:35)

decko, ti vise ne znas ni sta pises ni sta pricas. sa takvima ne polemisem. i jos jednom, ne znas sta pricas, a ni sta pises...pogubio si se , sve ti se pomesalo, sredi utiske malo :D

FedEx forever

pre 8 godina

I da se vrati u staru formu, neće biti dovoljno,jer su ostali bolji nego što je on biou svoje najbolje vreme. Zato se zna ko je najkompletniji i najuspešniji svih vremena! Federer!

Teodosije

pre 8 godina

"Ne znam za vas, ali mislim da Rafa Novaka cini jacim. Voleo bih da se vrati staroj formi (ali da se ne lazemo to ce biti jako tesko), jer sam one njihove meceve na GS turnirima najvise uzivao gledajuci. Australija 2012, neponovljivo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samo covek, 3. jul 2015 16:47) "

Ma nadje on Vavrinku da mu zabiberi, koga briga za Nadala... preterujes.

aleksandar

pre 8 godina

Vamos Rafa, znam da ces se vratit i prestic Federera i zavrsit karijeru sa 20 gren slem titula, prvi korak ka tome je predstojeci US open. VAMOS!

Dr.Doca

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto se ljudi raduju zbog lose forme Nadala. Cemu radost? Ej, decko je povredjen. Ljudi se raduju zato sto je nekome lose. Ne razumem taj poriv.

Radomir

pre 8 godina

Mislim da je namerno ispao. Vidi da nije dominantan na travi, ne brani nikakve poene tako da je odustao da se odmori i spremi za ostale turnire.

Maša

pre 8 godina

Čudi me da se na ovako sjajnom portalu dozvoljava da se Rafa legenda i veliki sportista ljaga ponižava i optužuje za korištenje dopinga

ona

pre 8 godina

imam jedno pitanje za sve one koji imaju karakterinu osobinu da sazaljevaju druge ljude, sto je pokazatelj njihovog karaktera ,a ne osobe zbog koje to rade. koga Vi zalite? Rafu, drugog najtrofejnijeg igraca u teniskoj istoriji, rafu koji je jedan od najpostovaniji sportista i likova na planeti, rafu koji ima milione i sve u zivotu? rafu koji je sjajan momak i covek pre svega? pa, mozete samo da ga zallite, jer za bolje i niste :D pricate o razlici izmedju stila igre RF i RN, razlika naravno postoji kao sto ne postoje dva tenisera koja igraju na isti nacin. to je smesno i komentarisati. razlika je u povredama koje su zadesila Nadala u toku karijera, a bilo ih je mnogo. i pored toga, to je covek koji je drugi najtrofejini teniser. u toj cinjenici se ogleda celokupan njegov karakter i on kao osoba. u svakom slucaju jako je ruzno nekoga "sazaljevati" jer nemate razloga. sta je RN u tenisu to zna citav svet. zelim mu da se vrati u formu sto pre ,ako je to ikako moguce, ako ne nije vazno njegovi navijaci ce ga gledati i podrazavati do kraja. on je nas toliko puta vec usrecio da znamo kako je to navijati za istinskog sampiona. Vamos!

Teodosije

pre 8 godina

"Ne znam za vas, ali mislim da Rafa Novaka cini jacim. Voleo bih da se vrati staroj formi (ali da se ne lazemo to ce biti jako tesko), jer sam one njihove meceve na GS turnirima najvise uzivao gledajuci. Australija 2012, neponovljivo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samo covek, 3. jul 2015 16:47) "

Ma nadje on Vavrinku da mu zabiberi, koga briga za Nadala... preterujes.

drasko

pre 8 godina

svaki dan sve vise dokazuje da je se


godinama dopingovao.to i vrapci znaju..i nastavio bi on da nije otkriven,i da ne bi svetska bruka bila, nikad nije zvanicno objavljeno..isti slucaj kao Amstrong u biciklizmu..izace to na videlo brzo.

ona

pre 8 godina

ona.....Pa gde si ti ili vi, kako god,....opet ste dezurni advokat! Na valja kad Rafu kritikuju, ne valja kad ga sazaljevaju, ne valja kad se uputi bilo kakva podrska,zbog ranog ispadanja , tumaci se kao licemerstvo....vasi komentari vezani za odbranu lika i dela doticnog samo vas srozavaju na nivo onih koje kritikujete! Na taj nacin pokazujete da niste nista bolji od tih jajarskrenih navijaca NDJ ima puno a svi oni stvarno zele da ae Rafa vrati poslu koji najbolje radi....da bude rival u finalima nasem Novaku jer je to uzivanje u tenisu i za srce i za dusu!!
(Pavle, 3. jul 2015 22:35)

decko, ti vise ne znas ni sta pises ni sta pricas. sa takvima ne polemisem. i jos jednom, ne znas sta pricas, a ni sta pises...pogubio si se , sve ti se pomesalo, sredi utiske malo :D

FedEx forever

pre 8 godina

I da se vrati u staru formu, neće biti dovoljno,jer su ostali bolji nego što je on biou svoje najbolje vreme. Zato se zna ko je najkompletniji i najuspešniji svih vremena! Federer!

Dmd

pre 8 godina

Veoma dobar tekst, a poslednju rečenicu potpisuje, apsolutno se slažem - sada će biti mnogo teško da se Nadal vrati. Tekstu se nema šta dodati, rekao bih da je Nadal teniser koga 10 godina otpisuju ion se vraća jači nego ikad, poslednji put je to učinio 2013. kad su neki nesrećnici tvrdili da ništa neće osvojiti na betonu, aon naređai R kup, Sinsinati i Us open!Ovi ostrašćeni mrzitelji Nadala zaboravljaju jednu činjenicu - psle velikog meča, finala 2012. Nadal i Đokovič odigrali su tri finala i sva tri Nadal je dobio: dva RG i jedan Us open, a možemo reći da je jedno polufinale RG bilo finale pre finala. Šta hoću da kažem - pa Nadal je od 2012 do 2014 osvoji 4 slema a Đoković tri, dakle bio je veoma uspešan i 2013. završio kao prvi. To neki zaboravljaju. I nije tačno da se na RG nije povređivao i propuštao, to neznaju ovi što tenis prate od 2011. Bilo bi lepo da bar još jednom ponovi 2013. i da ne ponovi on je drugi u istoriji tenisa, Nole još nije među prvih pet fale mu 4 slema. Dakle, Federer, Nadal, Sampras, Lejver i Borg. Konors, Lendl i Agasi su takođe ispred Đokovića - statistika. Na kraju , Nadal je imao tri sezone u kojima je dominirao (2008, 2010. i 2013) a Đoković samo jednu. Ja bih sačekao 2016. i 2017. Tada tek može da se podvuće crta.

hhj

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto se ljudi raduju zbog lose forme Nadala. Cemu radost? Ej, decko je povredjen. Ljudi se raduju zato sto je nekome lose. Ne razumem taj poriv.
(Dr.Doca, 03. jul 2015 15:31)

Dokle bre više ta fama da je povređen. Pa sam Nadal je rekao da nije, da je spreman za Vimbldon. Pa stric je prekjuče izjavio da Rafa može do titule. Pa je li uzeo Štutgart pre dve nedelje. Dokle bre više povređen? Kad god Rafa izgubi, bilo gde, od bilo koga, jadan povređen!?! Ma važi!

rejnald

pre 8 godina

Смијешни су навијачи надала који опет по ко зна који пут кажу да је он повријеђен, а он ево већ пола године константно игра и сам признаје да нема никаквиx здравствениx проблема?!!
Он као играч је достигао врxунац и у жестоком је паду, од сад па на даље може бити само конкурентан на турнирима из ссерије 250,можда неки и од 500ATП поена.
Успјеx који је постигао у тенису је велики, други на листи ГС титула,искрено много би било да је он у једном тренутку престигао Федерера,још ако се узме да је стално прозиван због врло могућег допинговања онда и са овим што је постигао треба да је пресрећан.

сињор канардо

pre 8 godina

Можда је време да се повуче. Узео је доста титула, зарадио милионе. Нека се посвети себи, пре свега свом опсесиво-компулсивном поремећају, који му загорчава живот. Свог стрица нека држи што даље од себе, такође.
Желим му све најбоље.

sledeća godina

pre 8 godina

gurao je na snagu dok je mogao a sad je mator da krene da uči. ne treba da bude njegov kraj ali oko 10. pozicije mu je realno mesto po ovakvoj igri ali i znanju.
što je neko već napisao, ne uči se mator ker novim trikovima.

moje ime

pre 8 godina

Da li primecujete kako se stalno smenjuju ovi sto komentarisu?
Kad dobije Nadal - prva grupa ljudi komentarise, druga cuti.
Kad Nadal izgubi - obrnuto.
Ista prica i za Zvezdu - Partizan, Barsu - Real, itd ...
Svi sve znaju u Srbiji :)
Svi ste vi po malo selektori :))

mrkailo

pre 8 godina

Nema vise one hemije u Rafinoj kr...,u Rafinoj igri
Dobro je za njega sto jos nije poceo da vraca(kao Lens Armstrong) uz pomoc dopinga osvojene Gren Slemove,i mnoge druge trofeje.Tek ce se vidjeti sta stoji iza njegovih rezultata.Zivi bili...

teča rasa

pre 8 godina

Svaka cast za sportisu,borca i lava,pravi je primer i olicenje pobednika i sportiste! Nikada nisam mogao da ga volim kada igra protiv Noleta ali u mojim ocima je oduvek bio neko ko je grizo za svaku lopticu i kao neko od koga trebas da se plasis kada igras protiv njega! RESPECT RAFA,jededan si od najvecih!
(IvanRosonero, 03. jul 2015 16:16)

Све је то тако, мислим и на коментаре других који га подржавају, само да није (за мене из више разлога оправдане) сумње у допинг, који га је раније изгледа "носио"!

DedaMiloje

pre 8 godina

Nadal je u ozbiljnom problemu (jedva oko 3000bodova) ali ne treba zaboraviti da u nastavku sezone malo šta brani pa će ga to pogurati u samopouzdanju. Ali do kraja karijere pratiće ga zamumuljene sumnje o dopingu raznih vrsta.To što je prilično izgubio na masi i vidljiv gubitak kose upućenima prilično kazuju.

Tanja

pre 8 godina

Da nije bilo Rodje i Rafe Novak ne bi bio tako kvalitetan teniser. Navijam za Novaka, ali priželjkujem Rafin povratak. Za sve ljubitelje uzbudljivog tenisa, Rafa vrati se!

Miloje

pre 8 godina

Federer- Nadal, razlika: Fed igra pre svega na znanje, uz asortiman udaraca koji je vrhunski.
Nadal pre svega na jačinu udaraca, kao i jake spinove, dakle u odnosu na Švajcarca igra na snagu. Zato se troši enormno, dok Federer i u ovim godinama igra savršeno.
Naš Nole je negde izmedju i zato može da im parira. Jak je, ali ima raznovrsne udarce...kada bi imao Fedov filing, suptilnost u nekim udarcina, osećaj za mrežu, bio bi godinama nepobediv...

Marko BL

pre 8 godina

Po mom misljenju, glavna razlika izmedju Federera sa jedne i Nadala i Noleta sa druge strane, a ujedno i razlog sto Fed ovoliko traje i to na ovom nivou i sto nazalost (daj Boze da se varam sto se Noleta tice) njih dvojica nece trajati kao on, je u razlicitim stilovima igre. Roger je izraziti ofanzivac i sjajan je u tome, a Novak i Rafa su svoje najvece uspjehe postigli zahvaljujuci nevjerovatnoj defanzivi. Rafa naptosto vise nije kao neprobojni zid i svako koga potrefi dobar dan je u stanju da ga dobije... Nole je u nevjerovatnoj formi i takodje je trenutno kao bedem koga je nemoguce probiti i potrebna je bukvalno suluda partija kao napr ona Stan-ova u Parizu da ga se pobijedi... Ali naravno malo vise agresivnosti bi mnogo olaksalo posao. Nole radi na svojoj agresivnijoj igri, servis je svake godine sve opasniji, sve vise izlazi na mrezu i super bi bilo kad bi opet vratio one elemente iz svoje igre sa pocetaka kad je zavrsavao poene poslije skoro svake krace lopte. Nadal ne radi na takvim stvarima, a mislim da je itekako sposoban. Kao recimo u finalu AO protiv Stana kad je povrijedjen smanjio forsiranje sigurica-spinova i ispogadjao gomilu winnera. Takva igra ako znas da igras donosi dugovjecnost. Mozda neces odigrati svaki turnir i svaki mec dobro, nekad te nece ici... Ali kad odigras jednu dobru nedelju bices konkurentan da osvojis slam ili Masters... Ili furaj svoj stil uporno pa se zadovoljavaj samo manjim turnirima.
ala sam se raspisao :-)

Direkt

pre 8 godina

Da li je ovo Nadalov kraj?
DA
Zasto?
Nadal nikada nije bio u ovako losoj formi u zivotu,nije vise mlad,mnogo je istrosen,treba napomenuti da je on vec sa 18 godina igrao svemirski i da je taj nivo drzao sve do njegove 27 godine,imao je i mnogo povreda tako da nije vise fizicki dominantan,protivnici izlaze na teren sa mislima ako mogu Braun,Rosol,Darcis i Berer mogu i ja.

-Mislim da Nadal ovu godinu zavrsava kao 9 ili 10,a sledeca ce biti ili mnogo gora ili mnogo bolja

matke

pre 8 godina

hajde malo da iskulirate sa prizivanjem kraja ovog vrhunskog igraca. U padu je forme, ali zasto ga malo malo pa otpisivati...treba mu pruziti podrsku. Sa dobrim Nadalom tenis je jos bolji sport.

Matador

pre 8 godina

Ovo nema vese sa povredama. Jednostavno covek vise nema snage. Izgbio je snagu svih ovih godina, dal doping ili ne znam ali ne bi iskljucio ni tu mogucnost. Njegov stil igre se uvek svodio na snagu a onda taleant. Taj talenat(koliko god da ima) je tu ali snage on vise nema. Coveka ne mrzim u opste. Ali ako je doping u pitanju, da mi je rodjeni brat- fuj.

Tea New York

pre 8 godina

Nikako ne bih rekla da je kraj,ali da vise nece biti konstantno dobrih rezultata to je jasno.Podatak da je Rafa jedini teniser u istoriji koji je u deset uzastopnih godina imao bar jedan GS trofej godisnje dovoljno govori.Sledeca sezona dace odgovor da li ponovo moze da se nadje u krugu favorita za najvece trofeje.Prvi i jedini uslov je da bude zdrav i da bude u mogucnosti da sprovede kompletne pripreme za narednu sezonu.Sve je to veliki znak pitanja,ali takvog sampiona ne bi trebalo otpisati

Dragan

pre 8 godina

Sad Mekinro sugerise da promeni strica, trenera. Sa njim je Nadal dogurao do vrha i ne verujem da je problem u treneru. Nadalu treba dobar psiholog, veoma je neurotican, sa snaznim opsesivno-kompulsivnom simptomima i ocigledno mu je potrebna psiholoska pomoc. Nije u stanju sada da izadje na kraj sa pritiskom silnih ocekivanja od sebe samog i svih oko njega. Isti problem ima i Bouchard. Visoko poleti pa onda pritisak prevelikih ocekivanja odjednom blokira. Hiper intencija (prevelika zelja) je ta koja pravi problem svima ukljucujuci i Nolu na Rolad Garros-u.

Biber

pre 8 godina

Nedavno sam konstatovaoa to ponavljam i sada.
Nadal nije zaboravio da igra ali mentalno je pao.
Od prevelke zelje da dobije svaki gem,svaki mec dosao je do ovoga.
Njegov citav zivot je tenis i samo tenis i eto,nazaost mozda se nece ni vratiti medju prvih 10!

Ваљево реакција

pre 8 godina

Баш ми жао Рафе, истински. Људи који сад ликују, кезе се и спомињу крај су ужасно пакосни и мали. Наш Ђокара не би био овде да није било онаквог Рафе. Он га је трансформисао у тениско чудовиште. Јер је сам био најбољи пример истог. Дајте мало људсткости сад. Није нека храброст обигравати око полумртвог лава.
Елем, мени овако лаички делује да тело не дозвољава више. Плус тај латино елемент, раног сазревања и ранијег пада. Не може нико да ме убеди да он не верује у себе. Шампиончина је то. Погледајте само '10,'12, да не кажем неку ранију годину. Ово није ни 30%. Ни кретање ни ласо разарајући форхенд, ма ни близу. А из бруталне снаге црпи све.
Још једном, нема ликовања. Сетите се госн. Пауна. Загрли америчког тренера после пенала јер смо годину пре баш ми испали на пенале.
''Данас си овде, сутра си тамо.''

Samo covek

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali mislim da Rafa Novaka cini jacim. Voleo bih da se vrati staroj formi (ali da se ne lazemo to ce biti jako tesko), jer sam one njihove meceve na GS turnirima najvise uzivao gledajuci. Australija 2012, neponovljivo.

Powerslave

pre 8 godina

Zavisi na šta se misli kad se kaže "kraj". Mislim da u prvih 3 više neće biti, opet, mislim i da nije još uvek za kraj karijere. Mogao bi tu negde da bude oko 5-6. mesta, ali verovatno ne više od toga.

Unprofor

pre 8 godina

Pošto obožavam tenis oprilike znam kako Rafa igra forhend winer kada je RIVAL NA MREŽI ,toliko puta smo gledali protiv npr Federera ili malo manje Novaka loptica brzinom munje prolazi i pogadja unutra ili je na liniji u 90 % slučajeva jučer je protiv Dastina imao čiste lopte na forhendu loptice su završavale izvan kompletnog terena ma ni blizu ? Šta se dešava ja neznam oprilike sve je počelo ili kulminiralo u finalu AO opena kada nije mogao igrati .Mnogo mi je žao što ne mogu više gledati pravog Nadala i uživati kako igra protiv Noleta i Federera onaj pravi ludi tenis Rafa je navikao i mnogo dao svetskom tenisu zato ga treba podržati ili čestitati na svemu što je dao

dare slovenac

pre 8 godina

nekako mi ga žao, volim ga gledat protiv novaka kao real barca.. nadam se da neče i novak da popusti, ako nema nadala i on mi se čini da nije toliko motivisan... ali ipak verujem da če se vratit rafa i to uskoro

saul silver

pre 8 godina

postoji mogucnost da ga je doping ostetio ... ako nije, ukoliko je bio cist svih ovih godina i ako je neka povreda u pitanju onda nije problem - vratice se rafa bez problema ...

rade

pre 8 godina

@DrDoca
"Godine 2012 i 2013 nisu problem, tad nisam bio konkurentan. Imao sam previše problema sa kolenima, ali prošle i ove godine nisam imao nikakvih zdravstvenih problema. Bio sam spreman da se takmičim i izgubio sam." Rafael Nadal

I tako ti nama kazes, decko je povredjen.... sto volim ove koji se prave pametni, pa to je neverovatno...

Pavle

pre 8 godina

ona.....Pa gde si ti ili vi, kako god,....opet ste dezurni advokat! Na valja kad Rafu kritikuju, ne valja kad ga sazaljevaju, ne valja kad se uputi bilo kakva podrska,zbog ranog ispadanja , tumaci se kao licemerstvo....vasi komentari vezani za odbranu lika i dela doticnog samo vas srozavaju na nivo onih koje kritikujete! Na taj nacin pokazujete da niste nista bolji od tih jajarskrenih navijaca NDJ ima puno a svi oni stvarno zele da ae Rafa vrati poslu koji najbolje radi....da bude rival u finalima nasem Novaku jer je to uzivanje u tenisu i za srce i za dusu!!

Bojan

pre 8 godina

Nikola, a odakle ti to da je 2013. bio povredjen? Samo je takticki odmorio na Vimbldonu izmedju RG i americke turneje, kao i par puta ranije.

M

pre 8 godina

Jedina istina je da njegovo telo ne moze da izdrzi tempo kojim je igrao do pre 4-5 godina. Svi teniski strucnjaci su na to jos onda upozoravali. I eto, bili su u pravu. Ipak, mene cudi kako je uspeo da pobedi brazilca Belucija sa 3-0 koji je daleko bolji igrac od Braun-a, a onda na ovakav nacin ispadne.

323

pre 8 godina

Prvo da bude jasno, ja se ne radujem. Rafa je bio veliki igrac. Kažem bio jer ovo vec dugo traje i daleko je od onog Rafe. Drugo, Rafa NIJE povredjen. Ovde se radi o nečem trecem, šta je ja to ne znam. Ono što mi nije jasno, secam se njegove povrede i neigranja 7 meseci i onda se vratio i u prvom delu sezone sve živo drao i osvajao turnire čak i na tvrdoj podlozi? Sada, slepo crevo, operacija, pa kolena a gubi na svakom turniru a o celoj sezoni na šljaci da ne pričam? Zasto sada ne dobija meceve kao nakon povratka od 7 meseci ne igranja?? Zato kažem, ovde je nesto drugo razlog jer igra očajno, prosečno. Ovo nije Rafa pa vi mislite šta hocete.

srbEUin

pre 8 godina

U vremenima njegove vrhunske forme, pre svakog značajnijeg meča u istom danu je imao trening po dva-tri sata u maksimalnom intenzitetu, ne kao zagrevanje već kao da igra meč. I svi koji su to gledali su se divili i čudili, i već komentarisali da to ne može da traje, da ničije telo to ne može dugoročno izdržati. On je i dalje forsirao taj svoj (ili Tonijevu) metod, i to mu je 5-6 godina uspevalo.
Onda nagli slom. Jednostavno zamor materijala. Obzirom da je razliku između njega i ostalih činila fizička, a na osnovu nje imentalna snaga, kada je nestalo fizičke snage, nestalo je i razlike.
Sada svi jedva čekaju da mu se krvi napiju, da ukradu parče slave, i biće mu sve teže ne samo protiv igrača iz top 30, već i ostalih.
Ivan, Mc, Džimi, Bjorn, Boris, Stefan, Mats, Pit, sada Rođa, i ostali velikani to sebi nisu dozvoljavali.
Bolje penzija nego ovakvo urušavanje renomea.

fedex

pre 8 godina

Gledao sam svaki mec od ovih i svi protivnici su odigrali sjajno,ali tome daleko pridonosi i nadal,jer on nista ne moze promjeniti u igri kad ga jedno ne ide,on non stop igra isti tenis i kada naleti na nekoga ko ide na sve ili nista i pogadja onda gubi..sjecam se izjave stakhovskog poslije pobjede nad federerom kad je rekao,odigrao sam najbolji mec u karijeri i opet je jedan poen odlucio,on je stalno nesto mijenjao u igri,ali ja sam jednostavno igrao nestvarno,tako nesto..zao mi je nadala,volio bi da gledamo jos okrsaja sa federerom i novakom,ali ne bi volio da osvoji GS,mislim da je njegovo proslo,nazalost,mozda jos poneki bljesak ali..

Horacije

pre 8 godina

Jednostavno je, sporiji je nego ranije, zato gubi na travi od agresivnih igraca, dobrih servera. Za beton cemo videti uskoro, da li moze da igra dobro, ali na sljaci ce sigurno beleziti nove uspehe ako uspe da ostane zdrav. Ako pak ubrza, sto je mozda i nemoguce ali nikad se ne zna, onda cemo gledati starog rafu jer mu je to jedina mana zbog koje "pada".

VJ

pre 8 godina

Kako kraj? Konors rece da je za tenis bolje da je Nadal prvi.
Kad bi moglo na vrh bez konstantnih rezultata...
Interesantno je da cetvrtu godinu za redom gubi od igraca koji nisu medju 100 najboljih.

IvanRosonero

pre 8 godina

Svaka cast za sportisu,borca i lava,pravi je primer i olicenje pobednika i sportiste! Nikada nisam mogao da ga volim kada igra protiv Noleta ali u mojim ocima je oduvek bio neko ko je grizo za svaku lopticu i kao neko od koga trebas da se plasis kada igras protiv njega! RESPECT RAFA,jededan si od najvecih!

Mik

pre 8 godina

Ova godina je loša za njega, ali ne sumnjam da ce Nadal imati još dobrih rezultata. Možda ne onako sjajnih kao na vrhuncu karijere, ali ne treba ga otpisati. Sledeće godine ide šišanje "na ćelavo" i novi, opušteniji Nadal

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Mislim da ovo nije kraj Rafe kao igraca koje uzimao najvece trofeje i pobedjivao najvece poput Rodzera,Novaka,Adny i sl...Ali da porazi od tenisera koji su ispod 50,100 rejking daje zabrinjavajucu sliku o problemu u kome se spanac nalazi..Sve u svemu nesto ce morati da menja dal u strucnom stabu ili svojoj igri mada on ni nema prostora za napredak u nekim segmetima jer vec ima 29 godine za vratom uz to nikoga se ne boji vise kao pre...U svakom slucaju za Nadala je biti ili ne biti kako ce odigrati ovaj americke turneje i sam finis sezone gde ce slika biti malo jasnija da li ce se vratiti na pravi put ili ne..Steta bi bila zaista da ne bude tako jer covek je da puno tenisu i to svaki iole normalan covek ceni i postuje..

маннијак

pre 8 godina

Ко је гледао меч Браун - Надал прошле године, чини ми се 3. коло Халеа, али нисам сигуран, где је Браун лагано, у два сета добио, њему овај резултат од јуче није никакво изненађење.

Kika Majstor

pre 8 godina

Mora da postoji razlog zasto se Nadal ne povlači. Izgleda da moze da igra, sevne onaj forhend povreneno, ali nesto konstantno nije u redu sa igrom.
Doslo je vreme za reviziju tehnike, koju je Rodja nekoliko puta napravio, i reviziju igre. Mozda bez Tonija?