Nova vest
Tenis

Utorak, 07.07.2015.

23:00

Heroina VIII dana: Španska Venecuelanka u polufinalu

Nije bilo mnogo dileme oko toga koja od devojaka će biti heroina osmog dana Vimbldona, to je svakako Špankinja Garbinje Mugurusa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Devojka rođena u Venecueli ostvarila je u utorak najbolji rezultat karijere pošto se prvi put plasirala u polufnale nekog Gren slema.

Ona je u četvrtfinalu bila blagi favorit protiv Timee Bačinski i iznela je taj teret u dva seta – 7:5, 6:3.

Iako se od Muguruse možda značajniji rezultat očekivao na Rolan Garosu gde je prethodno dva puta igrala četvrtfinale, ona je proboj među četiri najbolje prvi put napravila na najvećem turniru na svetu.

„Veoma sam srećna što sam u polufinalu jer sam prethodna dva četvrtfinala izgubila. Da, iznenađena sam što je moje prvo Gren slem polufinale na travi. Ali igram veoma dobro. Mislim da mi i podloga pomaže.“

Mugurusa ima još uvek 21 godinu, ali će imati i veliku šansu da se nađe u finalu s obzirom da u polufinalu igra protiv Agnješke Radvanjske.

„Ne želim da pričam o eventualnom finalu jer mi to neće pomoći. Želim samo da se spremim što bolje za sledeći meč i da odigram dobro. Ne želim da razmišljam o istoriji španskog tenisa i takvim stavrima.“

Ukoliko pobedi Radvanjsku u finalu će možda igrati sa svojim idolom Serenom Vilijams.

„Ugledala sam se kao mala na sestre Vilijams. Kada sam imala 10 godina njih dve su bile najbolje a tako je i sada. One su promenile ženski tenis. Učila sam od njih. Ali i od Marije i Hingis. Ja volim da uzimam od svake teniserke po nešto i da to implementiram u svoju igru.“

U svakom slučaju devojka koja boravi u Barsloni igraće u četvrtak najznačajniji meč dosadašnje karijere, ali s obzirom kako se razvija polufinala Gren slemova bi za nju mogla da postanu normalna stvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve