Nova vest
Tenis

Utorak, 30.06.2015.

23:00

Heroj II dana: Senzacija devojke iz Košica

Heroj drugog dana na Vimbldonu mogao je da bude Borna Ćorić, ali smo se odlučili za Slovakinju Janu Čepelovu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty images

Ona je u utorak ostvarila najveću pobedu karijere, pošto je na startu izbacila treću teniserku sveta Simonu Halep i to posle preokreta – 5:7, 6:4, 6:3.

Devojka rođena u Košicama 1993. godine priredila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka turnira, a ovaj trijumf još više dobija na značaju kada se u obzir uzme činjenica da je do Vimbldona ostvarila samo jednu WTA pobedu u 2015. godini.

Takođe, u jedinom prethodnom duelu sa Halepovom osvojila je samo tri gema.

Ali, to joj nije smetalo da odigra sjajan meč i ostvari veliki trijumf. Bila je konstantna, čak i u prvom setu koji je izgubila, a prebrodila je čak i ozbiljan problem sa žuljem na levoj nozi.

Iako u karijeri već ima pobedu protiv Serene Vilijams, 22-godišnja Slovakinja nema dilemu da joj je ovo najveći trijumf u dosadašnjem toku karijere.

„Naravno da je ovo veća pobeda jer je ostvarena na Vimbldonu, na Gren slemu. Simona je veoma dobra igračica, ali je danas bio moj dan.“

Čak 15 brejkova viđeno je u ovom duelu, delovalo je da je Halepova blizu pobede posle prvog seta, ali Čepelova je u nastavku odigrala sjajno, napadala je Rumunku i uspela je da slavi.

Nju u drugoj rundi čeka još jedna Rumunka, Monika Nikulesku, koja je posle tri seta savladala Moniku Pui.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

17 h

U fokusu

Vidi sve