Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2015.

23:00

Heroj prvog dana: Odlazak velikog Rastija

Za heroja prvog dana odabrali smo čoveka koji je poražen u prvom kolu, ali je zbog svega urađenog u karijeri zaslužio to priznanje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Lejton Hjuit, šampion Vimbldona iz 2002. godine i nekada prvi teniser sveta, odigrao je u ponedeljak poslednji profesionalni meč na najvažnijem turniru na svetu, pošto je najavio povlačenje posle Australijan opena 2016.

Legendarni Australijanac, koji je tokom čitave karijere bio poznat kao igrač koji se nikada ne predaje, to je pokazao i u duelu sa vršnjakom Jarkom Nieminenom.

"Ovaj meč odslikava moju karijeru. Uvek sam imao taj mentalitet, da se nikada ne predajem. Živeo sam za to 18, 19 godina koliko sam an turu. Nisam na tome radio. Imao sam sreće da ima dosta motivacije u sebi da uvek dajem sve na terenu, bez obzira da li je teretana ili nešto drugo u pitanju."

Hjuit je na ovogodišnji Vimbldon došao kao 118. teniser sveta pošto je izgubio šest od sedam mečeva u 2015. godini, ali je opravdao specijalnu pozivnicu organizatora.

Poražen je posle maratona sa 6:3, 3:6, 6:4, 0:6 i 11:9 posle četiri sata velike borbe. Svoju veliku karijeru na Vimbldonu Hjuit završava sa 41 pobedom i 16 poraza.

„Publika je bila fantastična. Juče sam otišao na tribine i sedeo na centralnom terenu, kako bih osetio atmosferu ovog turnira. Rekao sam pre početka turnira da imam sreće jer mogu to da uradim“, rekao je bez dileme jedan od velikana ovog sporta.

Ovo neće biti poslednji Lejtonov meč na travi, pošto će igrati i u dublu zajedno sa Tanasijem Kokinakisom.

Za kraj, Hjuita pozdravljamo onako kako je on slavio svoje uspehe na teniskim terenima: „C'mon!“

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve