Tipsarević: Nije mi pomogao stav

Srpski teniser Janko Tisparević je posle poraza od Rodžera Federera u polufinalu turnira u Madridu istakao da mu je vetar stvarao probleme tokom meča.

Izvor:

Subota, 12.05.2012.

23:29

Default images

Federer je napravio brejkove u četvrtom gemu i prvog i drugog seta.

"Ja sam imao problem da serviram protiv vetra. Svaki put kada sam servirao sa vetrom u leđima, ja mislim da on nije ni do 30 dolazio na moj servis, ali protiv vetra sam imao problem. On je uspeo da varira igru sa slajsem, sa izlaskom na volej."

Tipsarević je rekao da nije uspeo da usmeri lopticu tamo gde je želeo.

"Lopta se jednostavno isuviše pomerala levo-desno i nisam mogao pored plave šljake koja je svakome teška za balans na terenu i pored vetra, nisam uspevao da stanem i da udarim loptu da ona padne tamo gde bih hteo. Bukvalno sam se molio da padne kiše, pa da zatvore krov, kako ne bi bilo više vetra."

Janko je istakao da je razočaran svojim negativnim stavom na terenu.

"Uvrteo sam sebi u glavu bez potrebe da je jako teško igrati sa Federerom po ovom vetru. Ja nisam znao kakvi su uslovi dok nisam izašao na teren. Međutim, odjednom je toliko počelo da duva i umesto da imam normalan stav prema situaciji koja je data na terenu ja sam jednostavno imao isuviše negativan pristup razmišljajući: `Jao evo ga vetar, sad će mi biti jako teško, on će početi da igra slajs i da izlazi na volej itd, itd`. Na kraju se to kobno završilo i jednostavno moj stav na terenu nije pomogao."

"Igram najbolji tenis na šljaci do sada"

Beta
Ipak Tipsarević ne tvrdi da je vetar razlog poraza od Federera.

"Ne kažem da nije bilo vetra da bih pobedio Federera, ali generalno razočaran svojim stavom na meču i negativnim pristupom koji sam imao zbog tolikog vetra na terenu."

Tipsarević se nada da će se bolje prilagoditi eventualnom vetru i senkama na turniru u Rimu.

"Znam da već neko vreme igram dobro. Igram sigurno najbolji tenis na šljaci koji sam igrao do sada. Video sam žreb u Rimu, nije ni malo lagan, ali sigurno da imam samopouzdanje. Pobedio sam dva jako dobra igrača ovde i moram da učim iz svojih grešaka. Sledeće nedelje ako bude jak vetar, ili senke na terenu, Rim je poznat po tome, moraću bolje da se prilagodim na situaciju jer na kraju rezultat je bio 6:3, 6:2 i svakoga tamo boli briga da li je bio vetar ili nije."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: