Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.06.2010.

23:18

Ispale Voznijacki i Bartoli

Sedmog dana Vimbldona takmičenje u ženskoj konkurenciji u singlu završile su treći nosilac Karolina Voznijacki i 11. nosilac Marion Bartoli.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Čehinja Petra Kvitova deklasirala je Voznijacki sa 6:2, 6:0, dok je Cvetana Pironkova nadigrala Bartoli sa 6:4, 6:4. Venus Vilijams je dobila Jarmilu Grot 6:4, 7:6, a plasman dalje obezbedile su i Serena Vilijams, Zvonarjeva, Klajsters, Kanepi i Na Li.

Jarmila Grot pružila je snažan otpor starijoj sestri Vilijams, čak je vodila sa 5:3 u drugom setu, ali Amerikanka je na kraju slavila. U četvrtfinalu Vilijamsova igra se Bugarkom Pironkovom, koja je eliminacijom Marion Bartoli nastavila sa blistavim partijama. Pironkova pre ovogodišnjeg Vimbldona nije prošla drugu rundi ni na jednom od Gren slem turnira.

Petra Kvitova je agresivnom igrom ’razbila’ Karolinu Voznijacki, a na isti način Kaja Kanepi izašla je na kraj sa Klarom Zakopalovom. Njih dve sastaće se u četvrtfinalu, što je najveće iznenađenje od svih.

Rezultati osmine finala:
Serena Vilijams – Marija Šarapova 7:6, 6:4
Petra Kvitova – Karolina Voznijacki 6:2, 6:0
Kim Klajsters – Žistin Enan 6:2, 2:6, 6:3
Venus Vilijams – Jarmila Grot 6:4, 7:6
Kaja Kanepi – Klara Zakopalova 6:2, 6:4
Cvetana Pironkova – Marion Bartoli 6:4, 6:4
Vera Zvonarjeva – Jelena Janković 6:1, 3:0 (predaja)
Na Li – Agnješka Radvanska 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve