Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.06.2010.

18:36

Serena bolja od Šarapove

Prva teniserka sveta Serena Vilijams pobedila je Mariju Šarapovu iz Rusije sa 7:6, 6:4 u jednom od derbija osmine finala ovogodišnjeg Vimbldona.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Trostruka šampionka u prvom setu se suočila sa tri set lopte, ali je bila hrabrija u ključnim trenucima. U drugom setu presudan je bio rani brejk Amerikanke, pa Šarapova završava takmičenje već u četvrtoj rundi. Vilijamsova će u četvrtfinalu igrati sa Na Li, koja je dobila Agnješku Radvansku sa 6:3, 6:2.

U reprizi finala iz 2004. Šarapova nije uspela da ponovo podvig, iako je imala tri set lopte u taj brejku prvog seta. Prethodno je sredinom seta Amerikanka napravila brejk, ali je Šarapova odmah vratila rezultatsku ravnotežu.

U ’dodatnom gemu’ Ruskinja je propustila tri set lopte, a zatim je pri rezultatu 9-9 napravila dvostruku grešku poslavši drugi servis više od metar u aut. Serena je poklon prihvatila oberučke i asom osvojila prvi set.

Treći gem drugog seta ispostavio se presudnim za ishod celog meča – Vilijamsova je napravila brejk, a potom je čuvala servis-gemove i zasluženo došla do trijumfa.

Na Li igra u odličnoj formi, a sada je agresivnom igrom eliminisala Radvansku i tako došla do novog okršaja sa Vilijamsovom. Kineskinja je Sereni pružila veliki otpor na ovogodišnjem Australijan openu, kada je u polufinalu izgubila posle dva taj brejka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve