Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.06.2010.

15:13

Kraljica Elizabeta II na Vimbldonu

Britanska kraljica Elizabeta II došla je na Vimbldon, što je njena prva poseta tom teniskom turniru od 1977. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kraljica je na kompleks došla da bi gledala meč Britanca Endija Marija i Jarka Nieminena iz Finske. Elizabeta II je sela u kraljevsku ložu na Centralnom terenu neposredno pre nego što su igrači izašli. Marej i Nieminen su se okrenuli ka njoj i u isto vreme se naklonili, što je publika pozdravila ovacijama.

Kraljica Elizabeta je došla na Centralni teren jedan sat pre početka prvih mečeva.

Kada je došla do dela za članove, srela se sa zvezdama tenisa, uključujući našu Jelenu Janković i Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Venus i Serenu Vilijams i Endija Rodika, kao i bivše osvajačice Vimbldona Martinu Navratilovu i Bili Džin King.

"Prvi put sam videla Kraljicu Elizabetu II uživo i to je za mene bila izuzetna čast jer sam se našla među igračima koje je ona lično pozdravila", rekla je Jelena Janković, "Za mene, kao igrača Vimbldon je poseban iz više razloga. Vimbldon je jedinstven zato jer se igra na travi, jer ima svoju dugogodišnju tradiciju, kao i zbog sve ukupne atmosfere kojom odiše celokupan turnir. Za mene Vimbldon ima i posebnu draž jer sam zajedno sa Britancem Džejmijem Marejem uspela da osvojim titulu u miks dublu, titulu na Vimbldonu koja pre toga za Britaniju nije bila osvojena više od 20 godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve