Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.06.2010.

22:00

Šahar Per eliminisala Anu Ivanović

Ana Ivanović eliminisana je u prvom kolu Vimbldona od Izraelke Šahar Per sa 6:3, 6:4 po setovima.

Izvor:

Autor:

Default images

Ovo je prvi put da je Ana ispala u prvom kolu Vimbldona u svom šestom nastup.

Nekada prva teniserka sveta uspela je da spasi tri meč lopte, ali je četvrtu izbacila u aut pa je Izraelka zasluženo prošla dalje. Šahar Per je tokom 70 minuta meča bila mnogo bolja od Ivanovićeve kojoj je uzela tri brejk lopte iz 12 šansi. Ana je imala samo jednu koju je iskoristila na startu meča.

Povela je srpska teniserka na početku meča, ali je Izraelka odmah vratila brejk. Šahar Per je osvojila gem na servis srpske teniserke u osmom gemu prvog seta i povela sa 5:3. Sigurnom igrom na svoj servis Per je povela sa 1:0 u setovima.

I u drugom setu Izraelka osvaja gem na servis protivnice i stiče brejk prednosti. Ana Ivanović je tokom drugog seta teško osvajala poene na svoj servis, iako statistika to ne pokazuje. Per je kod rezultata 5:4 imala 40:15 u desetom gemu i dve meč lopte, ali se "probudila" i spasila obe.

Imala je Izraelka i treću meč loptu koju nije iskoristila, ali Ana Ivanović nije imala snage za preokret, i Per koristi četvrtu meč loptu za 6:4 u drugom setu i prolaz u drugo kolo Vimbldona. Ivanovićeva je imala duplo više neiznuđenih grešaka u odnosu na protivnicu, 26:13

Ani je ovo bio šesti nastup na Vimbldonui nikada nije isapala pre drugog kola. Pre tri godine igrala je u polufinalu, kada je lako poražena od Venus Vilijams, kasnije pobednice Vimbldona 2007. godine.

Prošle godine Ivanovićeva je predala meč starijoj sestri Viljams zbog povrede, kod rezultata 6:1, 1:0 za Amerikanku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve