Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.06.2010.

21:46

Federer: "Rafa opet najveći rival"

Branilac titule Rodžer Federer u ponedeljak u 14 časova počinje pohod ka svom sedmom trofeju na Vimbldonu, a rival će mu biti Kolumbijac Alehandro Falja.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Federer smatra da će mu glavni rival ponovo biti Rafael Nadal, čovek koji mu je uzeo titulu 2008. godine. “Osećam da sam u poslednje vreme video starog, klasičnog Rafu koji na šljaci teško gubi setove i mečeve. Zato će biti neverovatno teško pobediti ga na Vimbldonu”.

Federer je tokom karijere oborio brojne rekorde, a sada će imati priliku da se izjednači sa Pitom Samprasom po broju osvojenih trofeja na Vimbldonu.

“Naravno da pomalo razmišljam o tome jer sam svestan svih velikih dostignuća koje je on (Sampras) ostvario. Lepo je od njega što je rekao da ja mogu da oborim njegov rekord, ali ne osećam pritisak jer su me ljudi poredili sa njim i kada nisam imao nijednu Gren slem titulu”.

Švajcarac objašnjava zašto toliko voli Vimbldon.

“Moja igra kao da je pravljena za travnatu podlogu. Otkad sam došao ovde kao junior i otkad sam dobio Pita 2001. godine i kad sam osvojio Vimbldon 2003. godine... Mislim da ću imati šansu za trijumf svaki put kada budem igrao ovde”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve