Nova vest
Tenis

Sreda, 30.06.2010.

23:20

W10: Ženska polufinala (TVB92, 14)

Sva pažnja na Vimbldonu u četvrtak će biti uprta na Centralni teren gde će biti odigrani polufinalni susreti u ženskom singlu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prve će na teren izaći Cvetana Pironkova iz Bugarske i Ruskinja Vera Zvonarjova, dok se posle njih sastaju aktuelna šampionka Serena Vilijams i Čehinja Petra Kvitova.

Pironkova je sigurno napravila najveće iznenađenje u dosadašnjem trajanju turnira eliminacijom prošlogodišnje finalistkinje i petostruke šampionke Venus Vilijams, ali protiv Zvonarjove je ne očekuje lak posao, iako je slavila u jedinom međusobnom meču koje su do sada odigrale. Bugarka je slavila protiv Zvonarjove vrlo ubedljivo prošle godine u Moskvi na tvrdoj podlozi.

Druge polufinalistkinje su do sada igrale samo jednom i to na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije i tada je slavila mlađa od sestara Vilijams. Kao aktuelna šampionka Amerikanka je velika favoritkinja, ne samo u polufinalnom susretu, već i za odbranu titule, ali i Kvitova sigurno ima svoje šanse jer je sve iznenadila svojim igrama, a nikada do sada nije uspela da prođe prvo kolo u Londonu.

Posle polufinala ženskog singla na Centralnom terenu biće odigrano polufinale muškog dubla između Argentinaca Huana Ignasija Čele i Eduarda Švanka i švedskog tenisera Roberta Lindsteda i Horija Tekaua iz Rumunije. Prvi polufinalni susret u muškom dublu počinje u 14 časova na Terenu 1 gde će snage odmeriti Austrijanac Jirgen Melcer i Filip Pečner iz Nemačke s jedne strane, i Južnoafrikanac Vesli Mudi i Dik Norman iz Belgije sa druge.

U četvrtak su na programu i četvrtfinala u mešovitim parovima. Drugi meč na Terenu 2 igraju Belgijanci Gzavije Malis i Kim Klajsters protiv Brazilca Marsela Mela i Rene Stabs iz Australije, dok posle njih na teren izlaze Julian Noul iz Austrije i Kazahstanka Jaroslava Švedova, protiv Mudija i Amerikanke Lize Rejmond.

Na Terenu 2 prvo igraju Lukaš Dluhi i Iveta Benešova iz Češke protiv ruskog para Dmitrija Tursunova i Vere Duševine, dok je posle njih na programu meč između Australijanca Pola Henlija i Žung-Jan Čan iz Kineskog Tajpega, i Indijca Leandera Paesa i Kare Blek iz Zimbabvea.

Na televiziji B92 u četvrtak prvo ćete moći prvo da pratite dubl meč veterana između Gorana Ivaniševića i Francuza Sedrika Piolana protiv Amerikanaca Donalda Džonsona i Džereda Palmera, a potom se selimo na Centralni teren na polufinala ženskog singla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve