Nova vest
Tenis

Sreda, 30.06.2010.

16:57

Berdih eliminisao Federera!

Češki teniser Tomaš Berdih eliminisao je šestostrukog šampiona Vimlbdona Rodžera Federera sa 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:1, 6:4 posle 155 minuta igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovim porazom Federer će po prvi put izostati sa muškog finala, po prvi put od 2002. godine kada je bio eliminisan u prvoj rundi. Federer je uspeo da sačuva jednu meč loptu, ali je Berdih plasman u polufinale obezbedio sjajnim forhend vinerom.

Bila je to treća pobeda Berdiha nad Švajcarcem u karijeri.

"Neverovatno je igrati na ovom terenu, sa ovako velikim igračem kao što je Rodžer, stvarno je neverovatno. Ovo je bio najteži meč u mojoj karijeri", rekao je Berdih posle velikog trijumfa.

Prvi značajniji poen u meču Berdih je imao u sedmom gemu kada je Federerov bekhend promašio polje, posle čega je Čeh poveo sa 4:3. Još jedna greška Švajcarca, "poklonila" je prvi set Čehu posle 34 minuta igre.

Berdihu je "proradio" forhend u drugom setu, ali je šestostruki šampion Vimbldona brzo napravio brejk i došao do 2:0, nakon čega je ubrzo izjednačio u setovima.

U trećem setu Berdih je nastavio sa dobrom igrom, a brejkom u drugom gemu došao je do 2:0. Serijom vinera, češki teniser je "počistio" Federera sa 6:1.

Da ima jake nerve, Berdih je pokazao u petom gemu četvrtog seta pri 0-40 i 2:3 za Federera, vrativši se u igru. Ključni momenat dogodio se u sedmom gemu kada je Čeh sjajnim forhendom naterao Federera na grešku, napravivši brejk za 4:3. Iako je u nastavku dozvolio Federeru da uzvrati brejkom. Berdih je sačuvao koncentraciju i došavši do treće pobede u karijeri nad Švajcarcem.

Berdihov rival u polufinalu biće srpski teniser Novak Đoković koji je savladao Lu Jen-Hsuna iz Kineskog Tajpeha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve