Herojski otpor Bozoljca Federeru

Srpski teniser Ilija Bozoljac poražen je u drugom kolu Vimbldona od aktuelnog šampiona Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 3:1,po setovima 6:3, 6:7, 6:4, 7:6.

Izvor: LB

Sreda, 23.06.2010.

20:43

Default images

Bozoljac je eliminisan posle dva sata i 45 minuta igre i velike borbe u sva tri seta. Koliko je Srbin bio konkurentan šestostrukom osvajaču Vimbldona najbolje pokazuje činjenica da se u dva seta igrao taj brejk. Federer će u narednoj rundi igrati protiv Francuza Arnoa Klemona koji je prethodno eliminisao Australijanca Pitera Luščaka sa 6:7, 6:3, 6:3, 6:4.

Sjajnog Bozoljca publika je po završetku meča ispratila petominutnim ovacijama, koje su obično namenjene samo za osvajače Vimbldona.

Federer, koji se i prvom kolu mučio protiv Alehandra Falje iz Kolumbije, još jednom je odigrao veoma težak meč. Švajcarac ovoga puta nije gubio sa 2:0 setovima, ali ga je Bozoljac ponovo ozbiljno namučio. Federer je protiv upornog Srbina iskoristio samo tri od čak 13 brejk lopti.

Sa druge strane, Švajcarac nijednom nije izgubio svoj servis, a svom protivniku je tokom celog meča dozvolio samo četiri brejk prilike. On je, takođe, imao 75 odsto ubačenog prvog servisa, uz samo 13 neiznuđenih grešaka.

Dvadesetčetvorogodišnji Srbin, 152. na svetskoj rang listi, dao je sve od sebe, odigravši meč karijere. Bozoljac je tokom celog meča servirao veoma sigurno i osvajao poene, pa je i Federer neplanirano mora da pruža svoj maksimum.
Beta
Sve to, međutim, Federer. Kvalitet i veliko iskustvo Švajcarca su na kraju došli do izražaja i presudili u odlučujućim trenucima susreta, pa je Federer na kraju, ipak, slavio u njihovom prvom međusobnom susretu.

Na startu meča Federer je propustio dve brejk prilike, pre nego što je iskoristio treću i stigao do prednosti od 4:3. Švajcarac je trijumfovao i u naredna dva gema i tako osvojio prvi set rezultatom 6:3. Međutim, nakon tog dobrog starta Federer ulazi u probleme, koji su ga mučili i u prvom kolu Vimbldona. Sa druge strane Bozoljac, koji nikada na Gren slemu nije prošao drugo kolo, protiv velikog rivala je bio veoma inspirisan.

Srbin je u drugom setu sjajnim servisom držao korak sa Federerom, pa je meč ušao u prvi taj brejk. Bozoljac je potpuno neočekivano diktirao tempo i tom periodu, pa je potpuno zasluženo trijumfovao rezultatom 7:4.

Federer je trećem setu imao snage za jedan, odlučujući brejk , koji je došao u petom gemu pri rezultatu 2:2.

Svetski broj dva je u četvrtom setu propustio nekoliko brejk prilika, ali je i sam morao da se bori da sačuva svoj servis pri rezultatu 3:2 za Bozoljca. Na kraju je i četvrti set odlučen u doigravanju. U taj brejku Federer je gubio rezultatom 5:4, ali je meč završio sa tri uzastopna poena i trijumfovao rezultatom 7:5. Švajcarac je snažnim i dubokim udarcima primorao Bozoljca na greške i stigao do još jedne neubedljive pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: