Nova vest
Tenis

Utorak, 01.07.2008.

19:20

Vilijamsove ekspresno do polufinala

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle osam dana Vimbldona poznati su parovi ženskih polufinala. Serena Vilijams je ponovo pokazala veoma snažnu i preciznu igru u meču protiv 14. nositeljke Agnješke Radvanske, koju je savladala lako, u dva seta, po setovima 6:4, 6:0, za 51 minut. Ona će u polufinalu igrati sa 133. igračicom sveta, Kineskinjom Ži Ženg, koja je savladala 18. nositeljku NIkol Vaidišovu u tri seta, po setovima 6:2, 5:7, 6:1 za sat i 43 minuta.

Mlađa sestra Vilijams je od početka meča bila sigurna i potpuno je nadigrala protivnicu u svim aspektima igre, dok ove godine na Vimbldonu nije izgubila ni set. Odservirala je 11 asova i 27 vinera, ne bi li stigla do polufinala u kome je čeka Kineskinja, koja je na ovogodišnjem Vimbldonu pokazala impresivno umeće.

Ženg, koja je u trećem kolu pobedila i prvu teniserku sveta Anu Ivanović, napravila je dva brejka u prvom setu. Oba puta prednost je stekla posle duple servis greške Vaidišove pri servisu, dok je i sama morala da spase šest brejk lopti da bi osvojila prvi set.

Kineskinja, koja je sa 27. pala na 133. mesto zbog povreda, na turniru je po prvi put set izgubila pošto je Vaidišova napravila brejk u 11. gemu drugog seta, i izjednačila na 1:1.

U nastavku meča Ženg je pokazala koliko je stabilna, pošto je već na početku trećeg seta napravila brejk, i potom za pola sata i završila meč protiv veoma dobre Vaidišove.

I Venus Vilijams nije imala problema pri plasmanu u polufinale, pošto je porazila Tamarine Tanasugarn 6:4, 6:3 posle 95 minuta igre.

Iako je tridesetjednogodišnja Tanasugarn bila jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira, na ovom meču nije imala mnogo šansi protiv raspoložene aktuelne šampionke.

Posle tri uzastopne brejka u prvom setu, Vilijamsova je uspela da povede sa 3:2, i prvi set reši u svoju korist rezultatom 6:4, uprkos žestokom otporu protivnice.

Iako je Tamarine nastavila dobro da igra, Venus je i u drugom setu brzo stigla do prednosti od 2:0, i nadmoć održala odličnim bekhend udarcima, kao i dobrim kretanjem.

Njena protivnica u polufinalu biće peta nositeljka Elena Dementijeva, koja je u tri seta savladala Nadju Petrovu 6:1, 6:7, 6:3, i tako se plasirala u svoje prvo polufinale u Engleskoj.

Meč između dve Ruskinje počeo je veoma napeto, prvenstveno zbog čak 10 propuštenih brejk prilika, po pet na obe strane.

Petrovoj je samopouzdanje, posle odluke linijskog sudije da poen dosudi protivnici zbog njene greške, naglo opalo, ali je zato Dementijeva odlično igrala sa osnovne linije, i protivnicu terala na greške.

Dementijeva je preuzela kontrolu nad igrom, dok je isfrustrirana Petrova stalno udarala reketom o pod, do trenutka kada joj se oruđe za igru obilo direktno o glavu.

Izgledalo je kao da će Dementijeva lako privesti meč kraju, pošto je vodila sa 5:1 u drugom setu, ali je tada popustio njen inače dobar servis.

To je pozitivno uticalo na Petrovu, koja je uspela da preciznim udarcima izbori taj-brejk, u kojem je spasila i dve meč lopte, pre nego što je dobila 8:6 i izjednačila na 1:1 u setovima.

U trećem setu Petrova je ponovo naglo počela da greši, i Dementijeva je tada iskoristila priliku da napravi dva brejka i sačuva jedan do kraja meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve