Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.06.2008.

19:29

Dan sedmi: JJ, Tipsa, Zimonjić...

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle dana pauze, na Vimbldonu će se igrati mečevi osmine finala muške i ženske konkurencije u singlu. Srbija će u oba imati po jednog predstavnika, odnosno Janka Tipsarevića i Jelenu Janković. Jankovićeva će na terenu broj 18 od 13 časova igrati protiv Tamarine Tanasugarn sa Tajlanda. Tipsarević će igrati na terenu broj dva oko 17 časova, gde će mu protivnik biti Nemac Rajner Šitler, 94. igrač sveta. Šitleru je ovo deseto učešće na Vimbldonu, na kojem je samo jednom sitgao do osmine finala, i to 2003. godine.

Pre Tipsarevićevog susreta na terenu broj dva igraće se dva meča. Biografiju Rajnera Šitler pročitajte ovde.

Od 13 časova sastaće se aktuelna šampionka Venus Vilijams i Ruskinja Alisa Klejbanova, dok će posle njih igrati dve Amerikanke, Betani Matek i šesta nositeljka, Serena Vilijams.

Na terenu broj tri će treći meč odigrati drugi nosioci, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, kojima će protivnici biti Britanac Džejmi Mari i Belorus Maks Mirnji. Pre njih će se igrati dva meča ženske osmine finala u singlu, u kojima će se susreti Ži Ženg i Agneš Savaj, kao i Nadja Petrova i Ala Kudrjavceva.

Na Vimbldonu će, pored Tipsarevića i Zimonjića, sedmog dana nastupiti i nekoliko juniora. Bojana Jovanovska će se u prvom kolu dubla za juniorke kao prva nositeljka sa Elenom Bogdan iz Rusije suprotstaviti Dankinji Mali Ajdesgor i Ukrajinki Ani Piven.

Filip Krajinović će igrati prvo kolo singla za juniore, u kojem će mu protivnik biti Hrvat Marin Draganja. Milana Spremo će, kao i Jovanovska, nastupiti u prvom kolu ženskog dubla, gde će joj partnerka biti Žofija Šušanji iz Mađarske. Njih dve će na terenu broj 16 u večernjim satima igrati sa drugim nositeljkama, Anom Bogdan i Ksenijom Likinom.

Na centralnom terenu dan počinje zanimljivim prvim mečom, u kome će svoj 21. susret odigrati prvi reket sveta Rodžer Federer, i 20. nosilac Lejton Hjuit. Posle njih meč osmine finala igraće četvrta nositeljka Svetlana Kuznjecova i 14. nositeljka Agnješka Radvanska. Poslednji susret dana odigraće osmi nosilac Rišar Gaske i 12. igrač sveta, Britanac Endi Mari.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni na terenu broj jedan, gde će rekete od 14 časova ukrstiti Čehinja Nikol Vajdišova i Ruskinja Ana Čakvetadze. Posle njih očekuje se još jedan eksplozivni susret u muškoj konkurenciji, gde će protivnici biti Rafael Nadal i 17. nosilac Mikail Južnji. Poslednji meč na terenu broj jedan igraće se između Marata Safina i 13. nosioca Stanislasa Vavrinke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve