Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.06.2008.

19:27

I Janko poražen u osmini finala

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Vimbldona pošto je poražen od tridesetdvogodišnjeg Nemcea Rainera Šitlera u četiri seta, 4:6, 6:3, 4:6, 6:7, posle tri sata i šest minuta igre. Šitleru će u četvrtfinalu protivnik biti bolji iz duela Ćilić- Kleman.

Tipsarević je na samom startu bio veoma siguran, i meč je bio poprilično tvrd sve do devetog gema, kada Šitler stiže do brejka i prednosti od 5:4. To mu je i bilo dovoljno da prvi set okonča u svoju korist rezultatom 6:4 posle 40 minuta igre, iako su teniseri igrali izuzetno ujednačeno, obojica sa po deset vinera i 85, odnosno 83 procenta osvojenih poena na prvi servis.

U drugom setu Tipsarević je krenuo dosta bolje, i već u drugom gemu pravi brejk za prednosti od 2:0, a potom osvaja novi gem na svoj servis i vodi sa 3:0 nakon 19 minuta. Ipak, pre rezultatu od 3:1, Šitler stiže i do tri brejk prilike, ali Tipsarević, uprkos greškama, na mreži nadigrava protivnika i vodi sa 4:1.

Iako je drugi set trajao čak 50 minuta, Janko je lako stigao i do trostruke set lopte na svoj servis pri rezultatu od 5:3. Prvu je iskoristio da bi izjednačio na 1:1 u setovima.

Srpski teniser je u trećem setu ponovo igrao promenljivo, ali je i činjenica da je Nemac realizovao svaki poen na svoj prvi servis svakako doprinela raspoloženju Srbina, koji se žalio i na bol u butini. Trideset i osam minuta i jedan brejk bili su dovoljni Nemcu da povede sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu brejka nije bilo, sve dok pri rezultatu od 4:3 Šitler nije došao do dvostruke brejk šanse. Janko je obe lopte uspeo da spasi odličnim napadima, i potom izjednači na 4:4. Sve do taj brejka viđena je velika borba oba tenisera, u kojoj je nešto bolji bio Srbin, koji je demonstrirao odličnu igru na mreži.

I u taj brejku viđena je izjednačena igra. Do rezultata 3:3 nijedan teniser nije uspeo da napravi mini-brejk, ali potom Janko, nakon dugačkog poena, loptu forhendom šalje u aut, i Nemac vodi 4:3 i servira. Malo sreće, ali i odlična bekhend paralela, pomogli su Srbinu da izjednači na 4:4, ali Nemac posle još jedne u nizu grešaka Tipsarevića posle tri sata i pet minuta dolazi do dve meč lopte, od kojih već prvu koristi upravo zbog još jednog auta Srbina, i meč dobija sa 3:1 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve