Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.06.2008.

14:45

Jelena ispala u osmini finala!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpkinja Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Vimbldonu pošto je izgubila od Tamari Tanasugarn sa Tajlanda u dva seta, po setovima 6:3, 6:2 za sat i minuta igre. Šezdeseta igračica sveta će se u nastavku takmičenja sresti sa aktuelnom šampionkom Venus Vilijams, koja je bila bolja od Alise Klejbanove iz Rusije 6:3, 6:4. Jedini predstavnik Srbije u singlu ostao je Janko Tipsarević, koji će u osmini finala igrati sa Rainerom Šitlerom.

Meč sa Tanasugarn podsećao je na Jelenin duel trećeg kola, u kojem je u prvom setu imala mnogo muke sa , od koje je set izgubila 6:2, pre nego što se „vratila“ u meč, i preokrenula u svoju korist osvojiviši drugi i treći set 6:4, 6:2. Nažalost po Srpkinju, preokret se u osmini finala nije desio.

Tajlanđanka je bila raspoložena, dobro se kretala i napadala Jankovićevu, koja nije uspela da dođe do brejka. Pri rezultatu od 2:3, Tanasugarn uspeva da iskoristi i brejk loptu da bi povela sa 4:2. Jankovićeva je, zbog očigledne povrede, igrala sve teže, i napravila devet neiznuđenih grešaka, tako da do kraja prvog seta nije uspela da učini mnogo protiv raspoložene Tajlanđanke, koja posle 36 minuta igre vodi sa 6:3.

Na početku drugog seta nastavili su se problemi za Jankovićevu, pošto Tanasugarn pravi brejk već u prvom gemu. Pri rezultatu od 30:40, Jankovićeva je pokušala da drop-šotom prevari Tajlanđanku, koja je uspela da dođe do lopte i vinerom osvoji gem na servis protivnice.

Pri rezultatu od 2:1 obe teniserke su zatražile medicinski tajm-aut, ali to Jankovićevoj, koja je patila od problema sa kolenom, nije mnogo pomoglo. Tajlanđanki je ukazana pomoć u vidu masaže leđa, dok se u nastavku meča nije primećivala nikakva promena u njenoj dobroj igri.

Kada se činilo da je sve gotovo pri rezultatu od 4:1 za Tajlanđanku, Jankovićeva odjednom počinje sa svojom karaktirističnom igrom, i stiže do brejka za 4:2. Ipak, Tanasugarn uzvraća i pravi još jedan brejk za velikih 5:1, i posle 71 minuta servira za meč. Lako je stigla i do tri meč lopte, od kojih već prvu koristi posle lošeg riterna Jankovićeve ne bi li po prvi put sebi obezbedila učešće u četvrtfinalu nekog Gren slema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve