MOK preti boksu izbacivanjem sa OI zbog kriminalnih radnji u AIBA

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da bi boks i dalje mogao da bude izbačen sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2018.

22:20

MOK preti boksu izbacivanjem sa OI zbog kriminalnih radnji u AIBA
Foto: Thinkstock

Razlog su problemi u Međunarodnoj organizaciji amaterskog boksa (AIBA), koja upravlja ovim sportom.

AIBA ima mnogo finansijskih problema, suočava se sa tvrdnjama o nameštenim mečevima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016, a njen privremeni predsednik povezan je sa organizovanim kriminalom.

Predsednik MOK Tomas Bah rekao je da se problemi AIBA "u vodjstvu, finansijama i integritetu" nastavljaju. MOK je u februaru upozorio AIBA na olimpijski status i tražio je dodatne informacije pre sastanka u julu.

Bah je naveo "ozbiljna činjenična pitanja", kao i zabrinutost oko privremenog predsednika AIBA, nakon što su vlasti SAD saopštile da je Uzbekistanac Gafur Rahimov umešan u trgovinu heroinom.

Bah je dodao da zabrinutost MOK "nije lična stvar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: