Jelačić: Vojvodina će da se bori dok postoji šansa za Evropu

Pomoćni trener Vojvodine Spasoje Jelačić rekao je da će ekipa u svaku utakmicu ulaziti maksimalno motivisana dokle god postoji šansa da se izbori za Evropu.

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

23:35

Jelačić: Vojvodina će da se bori dok postoji šansa za Evropu
Foto: StarSport

Posle dva poraza u prva dva kola plej-ofa, Novosadjani imaju samo teoretske šanse da i sledeće sezone zaigraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto zauzimaju poslednje, osmo mesto sa samo 22 boda, devet manje od Spartaka

"Dokle god postoji teoretska šansa da Vojvodina ostvari svoje ciljeve i ambicije u ovoj godini, igrači i stručni štab neće odustati od toga. U ovaj meč ulazimo sa namerom da pobedimo i smatram da je to obaveza Vojvodine pred svaku utakmicu. Da li imamo ili nemamo šanse za Evropu, videćemo posle ovog meča, ali u svakom slučaju, za nas svaka nova utakmica predstavlja izazov", rekao je Jelačić.

Vojvodina će u 33. kolu Super lige Srbije sutra gostovati Voždovcu.

"Očekuje nas neizvesna i, u ovom trenutku, za nas pomalo komplikovana utakmica i to iz više razloga. Pre svega, dinamika odigravanja mečeva u ritmu sreda-nedelja nalaže da budemo oprezni i imamo maksimalan pristup utakmici. Zatim, ekipa Voždovca igra na podlozi sa veštačkom travom, a pored toga, ono što prati svaki klub, pa tako i nas, jesu kadrovski problemi. Zbog ta tri razloga, imaćemo maksimalan pristup ovom meču, kao što imali i za prethodna dva", dodao je Jelačić.

On je rekao da je novi stručni štab od svog dolaska pre igrače postavio "nove zahteve i principe u igri", za koje je potrebno vreme da prihvate.

"Naravno, to jeste daleko od onoga što želimo i onoga kako Vojvodina treba da igra, ali ukoliko nastavimo tom putanjom i na sutrašnjem meču, verujem da ćemo protiv Voždovca odigrati još bolje nego protiv Spartaka i Napretka. Nadam se da će, u tom slučaju, i rezultat biti bolji", rekao je Jelačić.

Utakmica izmedju Voždovca i Vojvodine igraće se sutra od 18 časova na krovu Tržnog centra "Stadion" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: