Ederson: Želim da postignem gol do kraja sezone

Golman Mančester sitija Ederson Moraes izjavio je da želi da postigne gol za svoju ekipu pre kraja sezone.

Izvor: LN

Ponedeljak, 23.04.2018.

14:32

Ederson: Želim da postignem gol do kraja sezone
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Brazilski čuvar mreže jedan je od retkih golmana sa velikim brojem dodira lopte tokom meča i kao nešto što želi da doda svom neortodoksnom stilu je ništa drugo no da postigne gol.

Dvadesetčetvorogodišnjak je letos stigao iz Benfike za 35 miliona funti, a u njegovom stilu ističe se sjajna sposobnost ispucavanja lopte, pa je ove sezone par puta bio jako blizu da ubeleži asistenciju.

"Čuo sam navijače kako uzvikuju moje ime i pozivaju me da izvedem penal, ali Gabrijel je to uradio. Nažalost je promašio, ali je Bernardo Silva dao gol. Da mi je menadžer rekao da ga ja izvedem definitivno bih ga realizovao", rekao je Ederson za ESPN i dodao:

"Nisam siguran za ostale prekide, ali sa penalima sam dobar, koristim ili jačinu ili tehniku kada šutiram. Imamo dobre opcije za izvođenje penala, ali kada bi me Pep pitao da ga izvedem to bih i uradio. Nadam se da će se to i desiti pre kraja sezone, voleo bih da dam gol", samouveren je Ederson.

Brazilski golman svestan je pritiska koji je stavljen na njega zbog ogromne cifre za koju je prešao u redove engleskog šampiona.

"Došao sam ovde sa težinom na sebi, jer je moj transfer bio jako skup i dosta novina u Engleskoj je imalo sumnje, ali uspeo sam da pokažem koliko vredim", zaključio je Ederson, koji je nastupima u Sitiju zaslužio i poziv selektora Brazila na ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: