Večna klasa Đinobilija, Sparsi 'preživeli', Baksi egal u seriji

Košarkaši San Antonio Sparsa pobedili su Golden Stejt Voriorse u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa Zapada sa 103:90.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 23.04.2018.

00:09

Večna klasa Đinobilija, Sparsi 'preživeli', Baksi egal u seriji
Getty images

Sparsi su meč za opstanak u plej-ofu (3-1) dobili zahvaljujući neverovatnom Argentincu Emanuelu Đinobiliju koji i na početku pete decenije života igra fantastično.

San Antonio je vodio tokom čitavog meča, ali se Golden Stejt poenima Kevina Durenta polako vraćao u meč sve do -2 u poslednjoj četvrtini.

Tada na scenu stupaju Đinobili i Lamarkus Oldridž koji je pogodio nekoliko važnih šuteva preko ruke, uključujući i jednu trojku od table.

Oldridž je na kraju završio sa 22 poena i bio je najefikasniji kod "Mamuza". Đinobili je dodao 16, ali je pogađao u finišu kada se rezultat lomio.

Kevin Durent je na drugoj strani ubacio 34, dok je Klej Tompson postigao 12 poena.
Getty images
Milvoki Baksi su uspeli da izjednače u seriji prve runde Istoka na 2-2 pobedom nad Boston Seltiksima 104:102.

Pobedu je Baksima košem u poslednjim sekundama obezbedio Janis Adetokumbo. Serija se sada seli u Boston pošto je Milvoki pobedio u obe utakmice kod kuće.

Baksi su vodili tokom prvog poluvremena i u jednom trenutku imali 20 poena prednosti. Seltiksi su potom uspeli i da ih prestignu na dva minuta do kraja, ali je Adetokumbo na pet sekundi do kraja bio viši u skoku od Džejsona Tejtuma i 'odbojkom' skrenuo loptu ka obruču.

Grk je imao 27 poena, a Kris Midlton je postigao 23, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Džejlen Braun sa 34 koša, dok je Tejtum dao 21.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: