Gatuzov Milan dotakao dno: Igrali smo bez duše

Uprkos svim nastojanjima kluba da se vrati na staze stare slave, dolazak Đenara Gatuza na mesto treneram Milan je dotakao dno.

Izvor: AK

Nedelja, 22.04.2018.

14:25

Gatuzov Milan dotakao dno: Igrali smo bez duše

Nakon očajnog prvog dela sezone pod Vinčencom Montelom koji je izgubio sve derbije, Milan se od dolaska Gatuza preporodio, srušio Lacio u prvenstvu i preko njega se potom plasirao u finale Kupa, pa nadigrao i polufinalistu LŠ Romu.

Međutim, ponovo je ušao u veliku krizu pa u poslednjih šest kola ne zna za pobedu. Milan nije pobedio više od mesec dana, a nakon serije remija u subotu je usledila blamaža na San Siru i poraz od najgoreg tima lige Beneventa (1:0) koji će sledeće sezone igrati u Seriji B.

"Kad igraš bez duše, onda budeš osramoćen kao mi protiv Beneventa. Ja sam prvi odgovoran! Kad igraš protiv timao kao što je Benevento, koji igra dobar fudbal iako je "fenjeraš", ne možeš igrati bez odlučnosti i duše. Mi smo praktični "golicali" našeg suparnika, nismo uopšte bili opasni", priznao je, kao i uvek, iskreni Gatuzo.

Petu sezonu u nizu višestruki prvak Evrope neće videti Ligu šampiona, četvrtoplasirani Lacio je udaljen za "rosonere" nedostižnih deset bodova, ali Milan bi lako mogao da ostane i bez mesta u Ligi Evrope.
Četiri utamice pre kraja sezone ima dva boda više od Atalante koja ima meč manje. Tu su i Sampdorija i Fiorentina na po tri boda zaostatka. A "rosoneri" u pretposlednjem kolu gostuju Atalanti, a u poslednjem dočekuju Fiorentinu.

"Izvinjavam se navijačima jer nosimo sveti dres i ne smemo imati ovakve sramotne večeri! Bili smo prazni! A ja ne mogu da dođem pred vas novinare i govorim neistine. Očigledno je da se mučimo. Protivnik se čak i ne mora nešto previše truditi da nas pobedi. I ne možemo se vaditi da ne postoji više pravi motiv. Borimo se za LE, a uostalom, mi smo Milan! Uvek moramo igrati na pobedu", naglasio je legendarni Rino.

Tako je Benevento od osvojenih 17 bodova u Seriji A čak četiri osvojio u dvomeču sa Milanom, u prvom susretu je golman domaćeg tima Brinjoli pogodio za 2:2 u 95. minutu.

"Potrošili smo dosta energije proteklih nedelja da se podignemo na tabeli, ali od tima koji ja treniram, očekujem da pokaže dušu! Ja sam protiv Beneventa imao utisak da smo sedeli na terenu i pružali minimum. Na trenutku su mi delovali kao nekakva muzička grupa. Ne izgledamo kao tim i to me najviše brine. Zaista sam razočaran. Upozorio sam igrače da ćemo imati problema, šta im sad vredi što su tužni zbog poraza, trebalo je o tome ranije da misle", zaključio je Gatuzo.

Milan sezonu može da spasi samo eventualnim osvajanjem Kupa, ali rival 9. maja u Rimu će biti moćni šampion Juventus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: