Salahu istorija, Liverpul ispustio 2:0 u Vest Bromiču

Vest Bromič Albion izvukao je remi protiv Liverpula u trećem meču 35. kola Premijer lige – 2:2 (0:1).

Izvor:

Subota, 21.04.2018.

15:29

Salahu istorija, Liverpul ispustio 2:0 u Vest Bromiču
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Gosti su imali sve u svojim rukama do 72. minuta, kada je Mohamed Salah duplirao vođstvo gostiju, pošto je prethodno Dani Ings pogodio već u četvrtom.

Međutim, Džejk Livermor u 79. minutu vraća nadu Vest Bromu, a Salomon Rondon u 88. donosi bod domaćinima – koji im ostavlja tanku nadu da bi mogli do senzacije u poslednja tri kola i ostanka u eliti.

Ipak, nerealno je očekivati da, u ovom trenutku, VBA do kraja zabeleži sve pobede, a Svonsi Siti, prvi tim iznad crte, ne uzme ni bod u ukupno pet duela, jer ima i dva meča manje.

S druge strane, Liverpul je ostao treći sa 71 bodom, tri manje uz utakmicu više od drugoplasiranog Mančester Junajteda.

Oba pogotka tima sa Enfilda imala su poseban značaj za igrače koji su ih postigli. Dobrom reakcijom na ivici peterca, Ings je postigao svoj prvi gol u dresu Liverpula od dolaska iz Barnlija pre dve i po godine, odnosno posle tačno 930 dana posta.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Istovremeno, Egipćanin je nastavio da igra sezonu života, a kao nova nagrada – posle još jednog divnog loba, gotovo identičnog kao u okršaju sa Mančester Sitijem u Ligi šampiona – došlo je mesto u društvu Alana Širera, Kristijana Ronalda i Luisa Suaresa.

Samo su najbolji strelac u istoriji Premijer lige, trenutno najbolji igrač sveta i sadašnji nadapač Barselone, a nekada upravo Liverpula, uspeli da postignu 31 gol u sezoni, od kada se najjača liga sveta igra u formatu sa 20 ekipa.

Ali već prežaljeni domaći nisu želeli da se predaju jer svakako nemaju šta da izgube, pa su tim stavom uspeli da izbegnu poraz i u trećem meču uzastopno, posle pobede nad Junajtedom prošle nedelje.

Najpre se Džejk Livermor najbolje snašao posle gužve i smestio loptu u mrežu, da bi potom i Rondon, na centaršut iz prekida Krisa Branta, savladao Lorisa Karijusa za konačnih 2:2.

'Crvenima' sad predstoje pripreme za prvi duel polufinala Lige šampiona protiv Rome, u utorak od 20.45 pred svojim navijačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: