Zverev preokretom protiv Gaskea do polufinala

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u polufinale turnirau Monte Karlu posle pobede nad Francuzom Rišarom Gaskeom 2-1, 4:6, 6:2, 7:5.

Izvor: MLJ

Petak, 20.04.2018.

23:30

Zverev preokretom protiv Gaskea do polufinala
Getty Images

Zverev je uspeo da pobedi posle velike borbe duge dva sata i 40 minuta, i preokreta tokom kog je morao da izađe na kraj sa dobrim bekhendom iskusnog francuskog igrača.

Već prvi set je doneo mnogo uzbuđenja jer je Zverev do šestog gema već bio dva brejka u zaostatku. Nemac smanjuje zaostatak brejkom za 4:2, ali već u narednom opet ne čuva svoj servis.

Gaske je poveo sa 5:2 pa onda brejk koji je nakon toga pretrpeo nije previše bio bolan jer je svojim servisom rešio set u svoju korist 6:4.

Zverev se pokrenuo u narednom delu igre i odmah poveo sa 2:0, Gaske se privremeno vratio brejkom za 1:2, ali je od tog trenutka Zverev bio daleko bolji i uspeo je da izjednači na 1-1 u setovima.

U trećem setu je od 12 gemova, u čak sedam bilo brejkova na jednoj ili drugoj strani. Jedan više je bio na kontu nemca koji je u odlučujućem napravio brejk.

Treba napomenuti da je Gaske u dva gema pre toga na servis Zvereva propuštao šanse da oduzme servis mladom Nemcu i ovaj je to iskoristio za pobedu.

Zvereva će u polufinalu čekati Kej Nišikori koji je ranije u toku dana bio bolji od Marina Čilića. Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Grigor Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: