Nova pobeda Fenera, Željko odškrinuo vrata F4 u Beogradu

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Baskoniju sa 95:89 u drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige i poveli su sa 2-0 u seriji.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

21:50

Nova pobeda Fenera, Željko odškrinuo vrata F4 u Beogradu
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Srpski košarkaš Nikola Kalinić odigrao je dobro u pobedi svoje ekipe za koju je ubacio 11 poena i delovao je kao da su povrede definitivno iza njega.

Marko Gudurić je dodao šest poena, a najbolji su u istanbulskom timu bili Bred Vonamejker sa 19 i Jan Veseli sa 16 poena. Baskoniju je predvodio Met Džening sa 17 koševa, Šengelija je imao 12 i još tri igrača po 11 poena.

Fener je definitivno prelomio meč u poslednjih minut i po trojkom Vonamejkera i teškom dvojkom Nikola Melija koji je pogodio od table za 91:82.

Rodrig Boboa je uneo malo neizvesnosti sa sedam uzastopnih poena za Baskoniju, ali španski tim nije mogao do preokreta protiv ekipe Željka Obradovića.

Fenerbahče je tokom čitavog meča kontrolisao rezultat izuzev na početku kada je Baskonija povela sa 6:0, a Obradović pozvao prvi tajm-aut.

Žuto-crnima predstoji makar još jedna utakmica kojom mogu da overe plasman dalje. Naredni meč dve ekipe igraju 24. aprila u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: