Nadal Mariju: Povratak će potrajati, ali je važno da budeš zdrav

Španski teniser Rafael Nadal je posle pobede nad Dominikom Timom izjavo kako ga je prvi reket Britanije Endi Mari pozvao i pitao za savet oko svoje povrede.

Izvor: LN

Petak, 20.04.2018.

18:43

Nadal Mariju: Povratak će potrajati, ali je važno da budeš zdrav
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Nadal je Tima ekspresno eliminisao (6:0, 6:2) i plasirao se u polufinale Monte Karla, u kojem će igrati protiv Grigora Dimitrova.

Rafa se sastao sa Marijem u Melburnu, posle Britančeve operacije kuka, a takođe je pre dve nedelje pričao sa njim, preko telefona, iz svog doma u Majorci.

"Ponekad pričam sa Endijem oko nekih dešavanja ili oko terapije koju sam imao. Pitao me je neke stvari, a rekao sam mu za ono što je meni pomoglo. On ima svoj tim i oni će na kraju odlučiti", rekao je Nadal koji je i sam prošao slična iskustva.

"Bio sam u toj situaciji. Znam koliko je teško i frustrirajuće kada svaki dan radite i ne vidite kako da se oporavite. Ne vidite nikakav napredak, ali onda jednog dana ćete probati nešto, neki tretman i jednog dana će vam biti bolje. To je ono što mu iskreno želim jer on veoma bitan za tur", izjavio je Nadal.

Iako Španac nije želeo da otkrije o čemu su tačno pričali, to što je rekao nagoveštava da oporavak Marija teče sporije nego što je planirano. Mari je potencijalno trebalo da nastupa na čelendžeru u Glazgovu sledeće nedelje, ali tako nešto je sve manje realno.

"Glavna stvar je da budete zdravi. Povratak nije lak, i nije bitno da li to potraje malo duže, bitno je da ste zdravi", rekao je 'Bik sa Majorke'.

Nadal veruje da će Endi vremenom dostići svoj stari nivo i boriti se za one najveće trofeje.

"Ako Endi bude zdrav, vratiće se. Možda neće pobeđivati prve nedelje, ali neće zaboraviti da igra tenis, to zna on a znaju i svi. Ako bude zdrav, boriće se za one najveće trofeje. Ako niste potpuno zdravi možete da igrate, ali ne možete da igrate na onom nivou na kom Endi ili ja želimo", zaključio je Rafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: