Nišikori posle tri sata slomio otpor Čilića

Japanski teniser Kej Nišikori pobedio je Marina Čilića u borbi za polufinale Mastersa u Monte Karlu sa 2-1, 6:4, 6:7 (1), 6:3.

Izvor: MLJ

Petak, 20.04.2018.

18:25

Nišikori posle tri sata slomio otpor Čilića
Getty Images

Japanac je posle tri sata velike borbe uspeo da ostvari prvu pobedu nad top 10 igračem posle više od godinu dana i Brizbejna 2017.

Njemu je to ujedno i prvo polufinale jednog Mastersa od Montreala 2016. godine.

Prvi je ozbiljnije zapretio Čilić već u drugom gemu meča kada je Nišikori uspeo da poravna. Četiri gema kasnije Nišikori uspeva da oduzme servis hrvatskom igraču i to je bilo dovoljno za prvi set.

Drugi je bio najuzbudljiviji jer je Čilić uspeo da napravi brejk u četvrtom gemu i povede sa 3:1. Japanac se odmah vratio u narednom, da bi onda on poveo sa 5:4 i servirao za meč.

Čilić se 'vratio iz mrtvih' i brejkom za 5:5 odveo set u neizvesnu završnicu, za koju u taj-brejku Japanac nije imao 'goriva'. Čilić je to iskoristio i sa pet vezanih poena došao do 7:1.

Taj nalet nije na pravi način iskoristio u narednom setu u kom je Nišikori iskoristio popuštanje Hrvata i poveo brejkom sa 5:3. Nakon toga nije ponovio grešku iz prethodnog seta i odservirao je za 6:3 i prvo polufinale Mastersa posle skoro dve godine.

Nišikori u polufinalu čeka boljeg iz okršaja Aleksandra Zvereva i Rišara Gaskea, dok je drugi polufinalni par Rafael Nadal i Grigor Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: