Kontaminirano meso ga koštalo šestomesečne suspenzije

Meksički bokser Saul Kanelo Alvares suspendovan je na šest meseci zbog kršenja pravila o dopingu.

Izvor:

Petak, 20.04.2018.

10:55

Kontaminirano meso ga koštalo šestomesečne suspenzije
Photo by Matthew Lewis/Getty Images

Alvarez se nije pojavio na sastanku Sportske komisije u Nevadi, kao ni njegovi predstavnici, a boksera je putem telefona predstavljao advokat Rikardo Kestero.

Suspenzija će početi da se računa od dana kada je otkriveno da je Alvares pozitivan na doping, 17. februara. Kako se navodi, njemu je izrečena blaža kazna od uobičajene jednogodišnje suspenzije, pošto je sarađivao u istrazi.

On tvrdi da je slučajno uzeo zabranjenu supstancu klenbuterol, koju je uneo kroz kontaminirano meso dok je trenirao u rodnoj Gvadalahari.

Njegov meč sa Genadijom Golovkinom, koji je trebalo da bude održan 5. maja, otkazan je.

Alvares u avgustu može da se vrati takmičenjima, ali će u međuvremenu morati da se testira na doping.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: