Del Potro: Federer je najbolji, ali je samo čovek

Huan Martin del Potro osvrnuo se na meč finala Indijan Velsa u kojem je, posle preokreta, pobedio Rodžera Federera.

Izvor: LN

Četvrtak, 19.04.2018.

14:28

Del Potro: Federer je najbolji, ali je samo čovek
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Oba tenisera su imali svoje svađe sa glavnim sudijom, dok je Federer poprilično bezobrazno odbrusio Fergusu Marfiju, a to je Argentincu izgledalo čudno.

"Rodžera uvek vidim kao broja 1 u svemu. Mislim da ga to najbolje opisuje, na terenu i van njega. On ima sposobnost da vas natera da uvek mislite da ćete izgubiti bilo kakav da je rezultat", rekao je 'Div iz Tandila' i dodao:

"Tako sam se konstantno osećao 2009. na US openu, kada sam izgubio prvi set i zamalo i drugi. Kada sam se vratio u meč u četvrtom setu pomislio sam da me tada možda i neće dobiti", rekao je Del Potro.

To finale za pamćenje iz 2009. je bilo prva i jedina Grend slem titula za Del Potra, koji je Federera dobio nakon gubitka od 2-1 u setovima, dobivši četvrti u taj-brejku, a onda i poslednji set sa ubedljivih 6:2.

"Naravno, on je favorit u našim mečevima, ali ja se tako više ne osećam. Zahvaljujući tom finalu, razbio sam tu barijeru i shvatio sam da je Federer najbolji, ali da je on samo čovek i da može da ima loš dan i da može da pogreši", samouveren je Delpo.
Photo by Harry How/Getty Images
Slična situacija kao u tom finalu desila se i na ovogodišnjem Mastersu u Indijan Velsu. Argentinac je propustio meč loptu u taj-brejku drugog seta, koji je zatim i izgubio, a kasnije nekako spasio tri meč lopte i u taj-brejku ipak došao do svoje prve Masters 1000 titule.

Obojica su bila jako nervozna i ulazili su u rasprave sa sudijom Fergusom Marfijem, dok je Federer verovatno i preterao.

"Bio je to veoma čudan meč. Obojica smo se svađali, prvo on protiv sudije, pa onda i ja. Videti Federera takvog je bilo jako neobično", izjavio je del Potro.

Prvi reket Argentine igraće na šljaci, za sada se očekuju nastupi u Madridu, Rimu i Parizu, ali Delpo je oprezan prilikom igranja na šljaci.

"Za mene je šljaka najosetljiviji deo sezone. Moj zglob mora dosta da se troši. Ako na betonu odigram dva bekhenda po poenu, ovde ću odigrati pet, što je daleko od idealnog. S obzirom da imam 30 godina odlučio sam da preskočim neke turnire kako bih igrao samo one za koje mislim da su najbitniji, znajući da je normalno ako ovaj deo sezone ne prođe idealno", zaključio je Del Potro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: