Federer: Nadal može da nadmaši mojih 20 Grend Slem titula

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, smatra da Rafael Nadal može da nadmaši njegov rekord po broju osvojenih Grend Slem titula.

Izvor:

Četvrtak, 19.04.2018.

12:25

Federer: Nadal može da nadmaši mojih 20 Grend Slem titula
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

"Imam osećaj, kada je današnji tenis u pitanju, da smo svi podjednako dobri na svim podlogama, a ako uhvatite pravi ritam nije nemoguće da 'naštancate' nekoliko titula u nizu. Takođe, vaši rekordi i dostignuća nisu 'bezbedni' kao što je to bio slučaj, recimo, osamdesetih godina prošlog veka", rekao je Federer.

Legendarni Švajcarac stigao je u januaru do jubilarnog dvadesetog trofeja sa četiri najveća i najvažnija turnira u 'belom sportu', dok Španac drži drugo mesto večne liste sa četiri manje.

"Nikada nisam razmišljao o kraju, iskreno, pa je tako bilo i pred start ovogodišnje Australije. Imao sam osećaj da sam jako blizu toga da ponovo pobeđujem i osvajam titule, da sam nadomak prvog mesta i da i dalje mogu da pobeđujem najbolje", istakao je Rodžer.

Federer je ponovo odlučio da propusti početak sezone na šljaci, a još uvek je nepoznato da li će se pojaviti na Rolan Garosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: