Sunovrat "La Masije": Barsa bez svoje dece u timu

Remi Barselone sa Seltom u Vigu (2:2) u utorak podigao je dosta prašine u Kataloniji zbog početnog sastava trenera Ernesta Valverdea.

Izvor: AK

Sreda, 18.04.2018.

11:55

Sunovrat
Foto: Tanjug/AP Photo/Lalo R. Villar

Iako je Barselona na korak od titule šampiona Španije, pažnju je privukla startna postava u Vigu u kojoj nije bilo nijednog igrača koji je ponikao u čuvenoj Barsinoj akademiji "La Masiji".

Trener Ernesto Valverde je meč počeo u postavi: Ter Štegen Semedo, Mina, Vermalen, Dinje Paulinjo, Andre Gomeš, D. Suares Dembele, Alkaser, Kutinjo.

Bez Inijeste, Pikea, Busketsa, Mesija i Roberta na terenu, Barselona je prvi put od 2002. počela meč bez ijednog igrača iz svoje škole.

Da briga bude još veća, to se dogodilo samo šest godina nakon što su svih 11 u startnoj postavili bili iz "La Masije".
Foto: Tanjug/AP Photo/Lalo R. Villar
Poslednji put kada u timu Barselone nije bilo nijednog igrača iz njene akademije bio je 6. april 2002. godine.

Tada je startnih 11 činilo: Bonano Rajziger, Kristanval, Abelardo, Koko Koku, Ročembak, Luis Enrike Rivaldo, Overmars, Saviola.

S druge strane, 25. novembra 2012. tadašnji trener Tito Vilanova je u pobedi nad Levanteom 4:0 zbog povrede Danija Alvesa utakmicu počeo sa ekipom: Valdes Montoja, Pike, Pujol, Alba Ćavi, Buskets, Fabregas Inijesta, Pedro, Mesi.
Foto: Tanjug/AP Photo/Lalo R. Villar
Navijači Barselone ne drame zbog toga što je Valverde odmarao svoje ključne igrače, već što su njihove zamene, momci koji predstavljaju budućnost kluba, ne dolaze iz "La Masije".

Sve ovo dolazi samo nekoliko dana nakon debakla u Rimu i poraza od Rome sa 3:0, koji je izbacio Barsu iz Lige šampiona već u četvrtfinalu.

Barselona pet utakmica pre kraja LaLige ima 12 bodova više od Atletiko Madrida, koji ima meč manje, u subotu igra sa Seviljom u finalu Kupa kralja na "Vandi Metropolitano" u Madridu, a 6. maja je očekuje "Klasiko" sa Real Madridom na Kamp Nou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: