Čeferin: VAR ne bi promenio ishod utakmice u Madridu

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio je da ni VAR tehnologija ne bi promenila ishod utakmice četvrtfinala Lige šampiona između Reala i Juventusa.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

11:36

Čeferin: VAR ne bi promenio ishod utakmice u Madridu

Juventus je eliminisan od Reala golom Kristijana Ronalda iz penala u 93. minutu revaš meča u Madridu, kojem je prethodio sporan prekršaj Mehdija Benatije nad Lukasom Vaskezom.

"Ne možemo da uvodimo VAR sistem u toku takmičenja. Onda bi mnogi govorili: "Šta bi se desilo da je bio tu pre dva meseca? Kada je reč o utakmici između Reala i Juventusa, izvinite, ali šta bi tehnologija tu promenila? Ništa. Neki su snimak pogledali po 20 puta, ja sam 50 i i dalje bi jedna polovina rekla da je postojao jedanaesterac, dok bi druga rekla suprotno", izjavio je Čeferin za italijansku Gazetu delo Sport.

Prema njegovim rečima, kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon se nije poneo na najbolji način prema engleskom sudiji Majklu Oliveru (izjavio je da umesto srca ima kantu za smeće, prim. aut), ali kako kaže, razume frustraciju iskusnog golmana.

"Ono što je Bufon rekao u tom momentu nije bilo u redu. Nije morao to da uradi. Ipak, razumem njegovu frustraciju i razočaranje nakon gubitka utakmice iz penala u 93. minutu. Osetiš da si izgubio šansu, tako da, potpuno ga razumem", rekao je Čeferin.

On je i potvrdio da postoji šansa da se VAR uvede u Ligu šampiona od sezone 2019/2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: