Vesterman zamalo izgubio nogu: Kao da me ujela ajkula

Francuski košarkaš Leo Vesterman zamalo je izgubio nogu zbog pogrešne dijagnoze nakon povrede u novembru.

Izvor: AK

Sreda, 18.04.2018.

10:50

Vesterman zamalo izgubio nogu: Kao da me ujela ajkula
Foto: EPA/SEDAT SUNA

Bivšem plejmejkeru Partizana, sada članu CSKA, pukla je butna arterija posle snažnog udarca koji je dobio.

"Nije odmah dobro dijagnostifikovano, celu noć sam osećao ogroman bol. Sledećeg dana se u bolnici sve dešavalo izuzetno brzo. Otišao sam operaciju, kada sam se probudio imao sam dve ogromne rupe na nozi. Hirurg mi je rekao da sam zakasnio nekoliko sati da bi morao da mi amputira nogu", otkrio je Vesterman za francuski "Ekip".

Vesterman je proveo dve nedelje u bonici, nije igrao od kraja oktobra do kraja januara.

"Izgubio sam mnogo krvi, oko litar i po jer se izlivala u okolno tkivo. Zbog toga sam bio priključen na mašinu koja je isisavala krv iz noge. Hirurzi su mi objasnili da su radili po istom principu kao kod povreda ljudi koje je ujela ajkula. Imao sam ranu široku deset centimetara, nisam mogao da hodam bez mašina mesec dana posle operacije, a bila je naizgled bezazlena povreda", dodao je plejmejker CSKA.

Vesterman se uspešno vratio na parket, a u utorak je u tesnoj pobedi CSKA nad Himkijem (98:95) u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige postigao devet poena uz jedan skok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: