Deki Stanković za B92 o Srbiji, Krstajiću, funkcijama, protekciji

Dejan Stanković, proslavljeni reprezentativac naše zemlje, a danas funkcioner UEFA, govorio je za b92.net u razgovoru sa našim Filipom Čukanovićem.

Izvor:

Sreda, 18.04.2018.

09:25

Deki Stanković za B92 o Srbiji, Krstajiću, funkcijama, protekciji
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Legendarni vezista Crvene zvezde i milanskog Intera otkrio je u 'Direktno s Filipom' kako izgleda biti na odgovornoj funkciji u Evropskoj fudbalskoj uniji, otkrivši koliki uticaj ima na odluke u vezi sa reprezentacijom Srbije, odnosno naša dva najveća kluba – Crvene zvezdom i Partizanom.

Rekorder po broju nastupa u dresu sa državnim grbom govorio je i o kampu "Deki 5" za dečake i devojčice, koji će na Zlatiboru imati privilegiju da upozanju čuvene fudbalere poput Siniše Mihajlovića, Marka Materacija, Kristijana Kivua....

Takođe, Stanković se osvrnuoi i na predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji, prvo na kome ćemo igrati posle osam godina pauze, a upravo je Deki bio učesnik tog poslednjeg u Južnoj Africi 2010, kao i izbor Mladena Krstajića za selektora i nedavnu promenu kapitena.

"Svaka utakmica zasebna je na Svetskom prvenstvu. Našim 'Orlovima', našim momcima želim svu sreću, od srca. Gledao sam ih na nekoliko utakmica, družio se s njima... Smatram da imamo fenomenalnu ekipu, koja može vrhunski da odgovori na svaki izazov – samo hladne glave", rekao je Dejan Stanković za b92.net.

Opširnije o svemu u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: