Čukarički ostaje u Superligi, direktor najavio odlazak

Vlasnik Čukaričkog Dragan Obradović odustao je od istupanja iz Superlige Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

12:25

Čukarički ostaje u Superligi, direktor najavio odlazak
Foto: StarSport

Klub sa Banovog brda je zapretio izlaskom iz takmičenja nezadovoljan suđenjem u porazu od Radničkog (3:2) na svom terenu proteklog vikenda.

"Posle razgovora sa 30 profesionalnih igrača i više od 300 iz omladinskog pogona, 100 sportskih radnika, doneli smo odluku o nastavku učešća u takmičenju Kupa i Superligi. Kao odgovorni ljudi prema pojedincima i porodicama onih koji žive za fudbal i od fudbala na pošten način, do daljnjeg ćemo nastaviti učešće u onome što predstavlja elitni fudbal u Srbiji. Kao što nismo ni do sada, razloge za kažnjavanja komentarisanjem Fudbalskog saveza Srbie nećemo dati i dalje, niti ćemo bilo šta što ima veze sa radom i odnosom FSS komentarisati do kraja prvenstva. Našim rivalima u borbi za mesto tza Evropu želimo puno uspeha, sreće i časti, jer nekada baš čast bude ono što nedostaje da bi se ostvarili veliki rezultati", navodi se u saopštenju vlasnika Obradovića koji je pročitao sportski direktor Vladimir Matijašević.

On je potvrdio da ne odustaje od svoje namere da napusti funkciju direktora.

"Ja sam rekao da idem iz kluba, preneo sam to i gazdi kluba, zamolio me je da sačekam da popričamo. Pričali smo sa igračima, oni su voljni da igraju. Dragiša Binić nas je obavestio da ne možemo da igramo sa omladincima, jer bi to bilo kršenje propisa. Ali ovaj problem mora da se reši, sudije su se pogubile, mora im se stati na put. To je odgovornost predsednika Fudbalskog saveza Srbije, neka on reši ovaj problem", rekao Matijašević.

Čukarički je porazom od Radničkog pao na peto mesto u SL sa dva boda iza Nišlija i subotičkog Spartaka koji su sada na pozicijama koje vode u Evropu.

Brđani u sredu dočekuju šampiona Partizan u prvom meču polufinala Kupa Srbije (18:30). Revanš je 9. maja u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: