CEFL: "Usijane" end zone na startu šampionata

U Sport Klub CEFL Šampionatu, tokom vikenda, odigrano je prvo kolo u obe konferencije.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli
Photo by Jim McIsaac/Getty Images
Photo by Jim McIsaac/Getty Images

U subotu, na otvaranju Istočne konferencije, Kragujevac Vajld Borsi gostovali su Koč Remsima u Istanbulu. Utakmica je obilovala poenima, a timovi su se smenjivali u vođstvu.

Vajld Borsi su imali prvi napad, ali nisu osvojili mnogo jardi. Nakon ispucavanja, specijalni tim se ponovo domogao lopte na delu terena turskog tima. Kvoterbek Dalton Oliver utrčao je u end zonu sa 2 jarda za prve poene.

Domaćini su odgovorili kratkim dodavanjem Dejvida Vipla do Džavonte Hensa, koji je stameni univerzalac pretvorio u dobitak od 50 jardi. Hvatač Kan Ozer uhvatio je još jedan pas Vipla za lako izjednačenje.

Lopta se vratila u posed Kragujevčana i tada odlični raning bek, Džošua Kezada, osvaja 15 jardi iz par trčanja, a Oliver pronalazi Strahinju Stepovića duboko u end zoni.

Ofanzivci Remsa teško pomeraju lance u narednom napadu, ali onda Vipl istrčava iz džepa i prebacuje loptu do svog trkača, Tahe Čokadara. Ovaj žuri niz teren i krade 40 jardi pre nego što ga odbrana izgurava u aut blizu crvene zone. Nakon par kratkih akcija, isti igrač zaklju