Širer: Evo zašto Salah, a ne De Brejne

Bivši engleski napadač Alan Širer kaže da je Mohamed Salah najbolji igrač u Engleskoj, nakon što je u direktnom duelu Liverpul pobedio Mančester siti u LŠ.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

13:34

Širer: Evo zašto Salah, a ne De Brejne
Getty Images

Širer je pre dvomeča dve ekipe u elitnom takmičenju rekao da će sačekati ishod, pa će presuditi ko je bolji, Salah ili Kevin de Brejne, jer su obojica imaju zavidnu sezonu.

Siti je osvojio titulu, ali je Liverpul prošao u polufinale Lige šampiona sa 5:1 iz dve utakmice, a Salah predvodi "Redse" sa 40 golova u svim takmičenjima.

Na skraćenom spisku konkurenata za nagradu su još i Liroj Sane, Hari Kejn, David Silva i David de Hea.
Getty Images
"Niko nije mogao da predvidi da će Salah biti u ovakvoj formi, kada ga je Liverpul potpisao prošlog leta. Zapravo, svi su podigli obrve kad je Liverpul platio 34.3 miliona funti za njega, iako je to zbog onog kako je prošao u Čelsiju. Ali sada dobija moj glas za igrača godine", rekao je Širer za San.

Legenda Njukasla objašnjava da je prelomio posle dvomeča u Ligi šampiona.

"Rekao sam da ću sačekati da vidim šta će biti u LŠ sa Sitijem i Liverpulom, pre nego što nagradu 'dodelim' De Brejneu ili Salahu. S onim što je Salah uradio u te dve utakmice, gol i to što je vukao tim do polufinala, zbog toga je moj izbor". De Brejne je bio izvrstan, čak i sada u subotu protiv Totenhema, ali znam koliko je teško davati golove i zato biram Sahala koji sada ima 40 datih za Liverpul", rekao je Širer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: