Nadal stigao Mekinroa i juri Đokovića

Španski teniser Rafael Nadal sustigao je bivšeg američkog tenisera Džona Mekinroa po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 16.04.2018.

13:17

Nadal stigao Mekinroa i juri Đokovića
Getty Images

Špancu je ovo 170. nedelja na vrhu, koliko je imao i Amerikanac. Nadal i Mekinro sada dele šesto mesto, a prvi naredni igrač koga Nadal mora da stigne je Novak Đoković.

Đoković je trenutno 53 nedelje ispred Nadala.

Rodžer Federer je drugi sa samo 100 bodova iza Nadala pa će Španac morati da napravi dobar rezultat na Mastersu u Monte Karlu da bi malo pobegao Švajcarcu i popravio skor. Osim Đokovića (223 nedelje), ispred Nadala su još Džimi Konors (268), Ivan Lendl (270), Pit Sampras (286) i Rodžer Federer (308).

Federera na aktuelnoj ATP listi prati Marin Čilić, na četvrtom mestu je Aleksandar Zverev sa samo 60 bodova zaostatka.

Bugarin Grigor Dimitrov takođe vreba viši plasman jer zaostaje 350 bodova za Hrvatom, pa bi već posle Monte Karla moglo da bude promena među desetoricom najboljih tenisera na svetu.

Za Monte Karlo je prijavljen i naš najbolji teniser koji se još uvek muči sa formom nakon operacije lakta, a u prvom kolu igra protiv zemljaka Dušana Lajovića u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: