Da li je Kavaj Lenard odigrao svoj poslednji meč za Sparse?

I dalje traje neizvesnost u vezi sa povratkom Kavaja Lenarda na parket, poslednje informacije kažu da je zvezda San Antonio Sparsa završila sezonu.

Izvor: AK

Ponedeljak, 16.04.2018.

10:40

Da li je Kavaj Lenard odigrao svoj poslednji meč za Sparse?
Foto: Getty images

Lenard je odigrao samo devet utakmica ove sezone, nikako ne uspeva da se oporavi od povrede koju je zaradio u finalu Zapada prošle.

U međuvremenu su sve glasnije i spekulacije da je on završio karijeru u Sparsima i da će na leto da traži drugi tim.

Šta se tačno dešava sa popularnom "Kandžom" ne zna skoro niko iz Sparsa, ni igrači ni trener Greg Popovič.

"Da li će se Lenard priključiti timu tokom plej-ofa morate da pitate njega i njegove ljude. Trenutno kažu da nije spreman. Mi ne možemo ništa da uradimo dok je tako. Trenutno se oporavlja u Njujorku", rekao je Popovič dan nakon poraza od Golden Stejt Voriorsa u prvom meču prve runde plej-ofa.

Lenard je propustio prvih 27 utakmica sezone zbog povrede kvardicepsa, vratio se na parket 12. decembra, nastupio je na devet od narednih 17 utakmica tima, da bi se opet 13. januara vratio na listu povređenih.

Tokom februara je Popovič najavio da bi 26-godišnji krilni igrač mogao da propusti ostatak sezone, ali je istakao nadu u njegov povratak tokom marta. To se nije dogodilo, nakon čega je i Manu Đinobili najavio da je Lenard završio sezonu.

U međuvremenu je Toni Parker pokrenuo pitanje ozbiljnosti Lenardove povrede istakavši da je njegova problem sa kvardicepsom bio "sto puta gori".

Situaciju kakve se ne pamti u San Antoniju pažljivo prate drugi timovi koji su zainteresovani da dovedu Lenarda, a pominju se čak i Boston Seltiksi.

Među njima su Los Anđeles Klipersi našeg Miloša Teodosića koji su spremni da ponude Popoviču dva draft pika i igrača po izboru.

Spekulacije o trejdu su dodatno pojačale glasine da Sparsi nisu spremni da mu ponude petogodišnji ugovor za 220 miliona dolara koliko Lenard traži.

U svakom slučaju, Sparsi bez "Kandže" nisu ni nalik timu iz prethodnih sezona. Suviše je očigledno koliko im nedostaje njegovih 25 poena, 6 skokova, 3,5 asistencija i 2 ukradene lopte po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: