Hrvati opet bolji od 'Delfina' za finale Evropa kupa

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropa kupa, pošto su poraženi od domaćina Hrvatske sa 8:7.

Izvor: B92

Subota, 07.04.2018.

20:09

Hrvati opet bolji od 'Delfina' za finale Evropa kupa
Photo by Adam Pretty/Getty Images

'Delfini' su u Rijeci bili dominantni tri četvrtine, konstantno imali prednost, ali ih je veliki pad u poslednjim osam minuta koštao mesta u finalu.

Olimpijski i evropski šampioni ispustili su vođstvo 4:1 sa poluvremena protiv domaćina i šansu za zlatnu medalju u premijernom takmičenju, jer je završio kao drugi u B grupi iza Hrvatske.

Kapiten Srbije Filip Filipović dao je tri gola, dva Duško Pijetlović, a tri kod Hrvata postigao je Loren Fatović i to dva u trenucima odluke.

Srbija je odlično počela meč i bila je potpuno dominantna u prvoj četvrtini posle koje je imala dva gola prednosti (3:1). Dva gola postigao je Filipović, a u strelce se upisao i Duško Pijetlović.

Odbrana Srbije je bila na visokom nivou i u drugoj deonici i nije dozvolila Hrvatskoj da postigne gol. Pogotkom Dušana Mandića izabranici Dejana Savića su otišli na plus tri (4:1), ali se u trećoj četvrtini sve promenilo.

Pogocima Fatovića, Vukićevića i Vrlića domaća selekcija je stigla do 5:4, da bi Lončar na početku poslednje četvrtine doneo Hrvatskoj izjednačenje.

Na nešto manje od šest minuta pre kraja meča Hrvatska je golom Vukićeviča preokrenula rezultat i stigla do prvog vodjstva od početka meča.

Hrvatska je bila bolja u neizvesnoj završnici i nije dozvolila Srbiji da ponovo stigne do prednosti.

Ekipi Dejana Savića ostaje borba za bronzanu medalju, sutra od 19 sati, a rival je najverovatnije Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: