Sporting suspendovao 19 igrača nakon "rata" saopštenjima!

Pre samo nekoliko meseci delovalo je kao da Sporting iz Lisabona ima sezonu iz snova, ali se ove nedelje pretvorila u košmar.

Izvor: AK

Subota, 07.04.2018.

13:44

Sporting suspendovao 19 igrača nakon
Foto: Getty images

Nakon poraza od Atletiko sa 2:0 u Madridu, u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope, predsednik Bruno de Karvaljo je javno kritikovao fudbalere koji su svojim greškama omogućili oba gola Sportingu.

Prvo je katastrofalnim poprečnim pasom ispred svog kaznenog prostora Sebastijan Koates omogućio Saulu Njigesu da donese Atletiku 1:0 već u prvom minutu, a "tačku" je stavio Žeremi Matje sličnom greškom koju je surovo kaznio Antoan Grizman u drugom poluvremenu.
Osim Koatesa i Matjea, De Karvaljo je na Fejsbuku kritikovao i Želsona Martinesa zbog velikog promašaja iz stopostotne šanse, te Fabija Konentraa i Basa Dosta zbog žutih kartona koji su ih izbacili iz konkurencije za revanš.

"Umesto da dupliraju svoje zalaganje i imamo tako 22 igrača na terenu, Koates i Matje su radili ono što je trebalo da čine napadači Atletika, pa nas je bilo samo devet. A nerazumni faulovi za žute kartone pokazuju da Fabio i Dost nisu želeli da igraju drugi meč", napisao je između ostalog De Karvaljo. Igrači su ipak dan kasnije odgovorili predsedniku javnim pismom preko društvenih mreža nezadovoljni stavom prvog čoveka kluba, istakavši da bi čovek koji je lider trebalo da im pruži podršku.

"Mi smo Sporting Lisabon. Znojimo se, borimo i uvek poštujemo dres koji nosimo. Nismo savršeni i ne verujemo u savršene fudbalere zato što uvek želimo da se razvijamo. Ne postoje savršeni igrači ili timovi, ali kada stvari ne idu kako želimo, znamo da preuzmemo odgovornost. Mi smo tim i uvek je odgovornost na svima. Uvek smo predani da se borimo za slavu kluba. Zbog toga izražavamo nezadovoljstvo izjavom našeg predsednika koji bi kao lider trebalo da nam bude porška, a ona je sada izostala", napisali su između ostalog igrači koji su to podelili preko društvenih mreža.

Međutim, to se ispostavilo kao pogubno jer je De Karvaljo odmah suspendovao čak 19 igrača: Rui Patrisio, Vilijam Karvaljo, Koates, Fabio Konentrao, Želson Martins, Picini, Akunja, Batalja, Brajan Ruis, Bruno Fernandes, Montero, Ristovski, Vendel, Ruben Ribeiro, Dumbija, Bruno Cezar, Podense, Žoao Palinja i Rafael Leao, a obavešteni su elektronskom poštom!

Predsednik se povodom ove "pubune" igrača opet oglasio na FB i kritikovao fudbalere da se ponašaju kao razmažena deca koja misle da su iznad kluba. Svima je zabranio pristup klupskim objektima.

Konetrao se odmah vratio sa pozajmice u Real Madrid, dok je klub pomilovao Dumbiju i Ribeira nakon što su izbrisali saopštenje igrača sa svojih profila. S druge strane, suspendovan je Dost jer se solidarisao sa saigračima.

Somos Sporting Clube de Portugal, em nome do plantel, somos a informar o seguinte... Suamos, lutamos e honramos sempre a camisola que vestimos. Não somos perfeitos e não acreditamos em jogadores perfeitos, porque queremos sempre evoluir! Não existem jogadores nem equipas perfeitas, mas quando as coisas não correm como queremos, sabemos assumir as nossas responsabilidades. Todos nós temos de o fazer! Quando vencemos, empatamos ou perdemos… sim… porque no Futebol estes são os resultados possíveis, a responsabilidade é sempre de todos! Somos uma equipa! Somos um grupo unido de um Grande Clube onde o respeito é uma das bases necessárias a essa união. Não podemos pensar apenas no “Eu”, mas sim “Nós” e sempre na equipa, porque só assim poderemos vencer. No nosso Clube, nas seleções nacionais que representamos, sempre damos e continuaremos a dar o nosso melhor, porque o querer é uma constante. Somos profissionais, somos humanos! A nossa integridade e o nosso compromisso são sagrados! Esforço, dedicação, devoção e glória sempre! Damos o máximo pelo Sporting Clube de Portugal, damos o máximo por nós próprios enquanto equipa, individualmente enquanto atletas. Lutamos pelo nosso Clube, pelos nossos adeptos e por nós, sempre! Não há outra forma séria de estar no Futebol Profissional que não seja esta… Por esta razão, em nome de todo o plantel do SCP, espelhamos neste texto o nosso desagrado, por vir a publico as declarações do nosso Presidente, após o jogo de ontem, no qual obtivemos um resultado que não queríamos… a ausência de apoio, neste momento…, daquele que deveria ser o nosso líder. Apontar o dedo para culpabilizar o desempenho dos atletas publicamente, quando a união de um grupo se rege pelo esforço conjunto, seja qual for a situação que estejamos a passar, todos os assuntos resolvem-se dentro do grupo. Saibamos ver que, por maiores que sejam as dificuldades, ainda há muito para disputar. Temos uma recta final em várias competições e vamos, haja o que houver, unidos e coesos, dar o máximo pelo Sporting Clube de Portugal. Somos Sporting Clube de Portugal.

A post shared by Rui Patricio (@rpatricio1) on

Član Sportinga je i srpski fudbaler Radosav Petrović, koji nije bio u timu u Madridu, nije aktivan na društvenim mrežama pa prema nije među suspendovanima, ta da možda zaigra u nedelju, ukoliko ne prođe kao Dost.

Na raspolaganju treneru Žoržu Žezusu bi od prvotimaca trebalo da su još Mišić, Lumor, Andre Pinto, Matje, Luis Maksimilijano i Salin, kojih takođe za sad nema na spisku suspendovanih.

Tako će za Sporting u nedelju protiv Pasoš Fereire u šampionatu igrati uglavnom fudbaleri iz B tim, iako su "lavovi" i dalje u igri za titulu, mada im gradski rival Benfika "beži" šest bodova.

Predsednik Bruno de Karvaljo ima veliku podršku među navijačima jer je od njegovog dolaska na čelo "lavova" pre pet godina počeo preporod kluba i povratak Sportinga u vrh portugalskog fudbala uz sve veću ulogu i na evropskoj sceni.

Stabilizovao je finansije kluba koji je bio na ivici bankrota, napravio konkurentan tim koji je ove sezone bio vrlo blizu osvajanja prve titule šampiona posle 17 godina.

Međutim, njegova strast prema klubu i odbijanje da razume neuspehe drugih, što mu nije prvi put, delovaće sigurno kontraproduktivno na tim u finišu tekuće sezone, a sve je izgledalo tako divno za "lavove" kada su osvojili Liga kup 27. januara, prethodno izbacivši Porto u polufinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: