Kup Evrope: Srbija ubedljiva protiv Crne Gore u Rijeci

Vaterpolisti Srbije savladali su velikog rivala Crnu Goru 9:5, u derbiju prvog kola Kupa Evrope u Rijeci.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.04.2018.

21:36

Kup Evrope: Srbija ubedljiva protiv Crne Gore u Rijeci
Foto: StarSport

Iako su "Ajkule" povele 1:0, naši "Delfini" su od početka diktirali ritam tokom celog meča, koji su prelomili sa 3:1 u drugom periodu za vođstvo od 6:3 na poluvremenu.

Tačku je stavio kapiten Filip Filipović golom za 7:3 početkom trećeg kvartala, nakon čega rival više nije imao snage da se suprotstavi.

Srbiju su sa po dva gola predvodili Filipović i Duško Pijetlović, a po jedan su postigli Dušan Mandić, Radomir Drašović, Miloš Ćuk, Gavrić Subotić i Strahinja Rašović.

Po gol za Crnu Goru postigli su Marko Petković, Đuro Radović, Dragan Drašković (pet šuteva), Saša Mišić i Vladan Spaić.

U drugom kolu Grupe B Srbija u petak igra protiv Francuske (19:00), koja je na premijeri turnira doživela debakl protiv domaćina Hrvatske sa 20:5.

U Grupi A Španija je savladala Italiju 11:4, dok su Mađarska i Grčka remizirali 9:9. U drugom kolu sastaju se Mađarska – Italija i Španija – Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: