RS Vojvodine: Odluka EHF uspeh državnih organa

Rukometni savez Vojvodine (RSV) saopštio je da je zadovoljan što se reprezentacije Srbije i tzv. Kosova više neće međusobno sastajati.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 02.04.2018.

21:36

RS Vojvodine: Odluka EHF uspeh državnih organa
Foto: Thinkstock (ilustracija)

Samo nedelju dana posle odluke Vlade Srbije da zabrani održavanje ženskog juniorskog kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo, na kome je trebalo da nastupe selekcije Srbije, tzv. Kosova, Norveške i Slovačke u Kovilovu, Evropska rukometna federacija je na insistiranje Rukometnog saveza Srbije donela odluku da ubuduće razdvoji srpske klubove i reprezentacije sa kosovskim.

"Moglo je i drugačije. Nakon odluke EHF, da reprezentacija Srbije više nikada ne bude primorana da igra sa reprezentacijom tzv. Kosova, izražavamo svoje zadovoljstvo postignutim. Želimo da istaknemo da je stav RSV i RS Kosova i Metohije od starta bio takav da turnir ne treba da se igra u Srbiji i pod zadatim uslovima, a zahvaljujuci ministru policije Nebojši Stefanoviću i državnim organima republike Srbije, to je sprečeno. Dakle, ovo je isključivo uspeh državnih organa, jer samo oni su odlučili da se ne igra, niko drugi", navodi se u saopštenju RSV.

Iz RSV postavljaju pitanje zašto, izuzev državnih organa, drugi nisu sprečili održavanje turnira.

"Da se kojim slučajem taj turnir odigrao u Kragujevcu ili Kovilovu, ne bi došlo do ovakvog epiloga, EHF ne bi shvatio ozbiljnost situacije i svaki sledeci slučaj ove prirode doneo bi tenziju i probleme. Drago nam je što je EHF prepoznao neophodnost ovakve odluke i olakšao sve buduće akcije reprezentacija Srbije i srpskih klubova, u kojima nece morati da se suprotstavljaju reprezentacijama i klubovima tzv. Kosova", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: