OV kritikuje VK Partizan: SC Banjica u katastrofalnom stanju

Komisija opštine Voždovac izdala je zvanično saopštenje u kojem je obavestila javnost u kakvom se stanju nalazi Sportski centar na Banjici.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 28.03.2018.

13:46

OV kritikuje VK Partizan: SC Banjica u katastrofalnom stanju
Foto: OV

Posle 25 godina ovaj Centar je u vlasništvu opštine Voždovac i ljudi iz ove ustanove odmah su krenuli sa radom i procenom stanja.

Komisija je u saopštenju kritikuje VK Partizan zbog toga kako su održavali Sportski centar, dok su otkrili i razne nepravilnosti na terenu.

Nekoliko lokala nije imalo ugovore o plaćanju zakupa, jedan lokal od 500 kvadrata nigde nije bio ni evidentiran i 10 teniskih terena nije nigde uknjiženo. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Komisija opštine Voždovac, formirana da proceni stanje u kojem se nalazi sportski centar na Banjici posle 25 godina nezakonitog korišćenja od strane Vaterpolo kluba Partizan, zaključila je da je objekat u katastrofalnom stanju i da postoje određene površine koje nisu registrovane i zavedene kao deo centra.

Krov prokišnjava, plafoni na plivalištu otpadaju, vlaga je u blizini električnih instalacija što preti da ugrozi bezbednost posetilaca.

Pločice na bazenu su prilično oštećene, voda u bazenima hladna, temperatura objekta nezadovoljavajuća, otpadaju delovi fasade, fitnes centar sa izlepljenim i raspadnutim spravama za vežbanje, slika je koju je komisija zatekla u centru.

Objekat ima oko 5.500 kvadrata poslovnog prostora, bez otvorenih bazena i teniskih terena, koji su takođe u njegovom sastavu.
Foto: OV
Ustanovljeno je i da nekoliko lokala nije imalo ugovore o plaćanju zakupa, što stvara osnov za sumnju da se novac nije slivao u legalne tokove i budžet centra, već u nečije privatne džepove.

Jedan lokal od 500 kvadrata nigde nije evidentiran i ne može se utvrditi da li je vlasnik lokala plaćao zakupninu, a za dva lokala već 15 godina ne postoji evidencija o plaćanju zakupa.

Komisija je utvrdila da je i 10 teniskih terena u okviru sportskog centra takođe neregistrovano, što znači da ne postoje zvanični tragovi o izdavanju tih terena i prihodima koje su ostvarivali.

Prema procenama komisije, VK Partizan je samo od zakupa lokala prihodovao oko 30 miliona dinara na godišnjem nivou, a stvorio je dugove veće od 120 miliona dinara.

Opština Voždovac je nedavno započela proces preuzimanja sportskog centra na Banjici nakon odluke Apelacionog suda i rešenja Grada Beograda.

Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti i gasifikaciju celog centra. Izvršina su i geološka ispitivanja i pronađena termalna voda koje će biti iskorišćene za grejanje celog sprotskog centra i vode u bazenima
", piše u saopštenju.
Foto: OV
Foto: OV
Foto: OV
Foto: OV

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: