Frum u opasnosti da ga Tur d'Frans "blokira"

Kristofer Frum, četvorostruki šampion Tur d'Fransa, mogao bi da ne nastupi na najvećoj biciklističkoj trci na svetu, prenosi "Cycling news".

Izvor: PT

Subota, 24.03.2018.

20:27

Frum u opasnosti da ga Tur d'Frans
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Protiv Fruma se vodi doping proces, međutim po pravilo UCI sve dok se slučaj ne razreši Frumu je dozvoljeno da se takmiči.

Kako ljudi iz Međunardone biciklističe federacije odugovlače, postoji mogućnost organizatori Tur d'Fransa ne dopuste Frumu da učestvuje, ako slučaj i dalje ne bude bio rešen.

Frum je ove sezone već učestvovao na trci Vuelta Andalusija del Sol, kao i na Tirenu-Adrijatiku, međutim na obe je vozio dosta ispod proseka.

Podsećamo, Frum je pao na doping testu tokom trećeg grand tura u sezoni – La Vuelte. Jedan od najdominatnijih vozača u prethodnih nekoliko godina imao je dvostruko više Salbutamola nego što je dozvoljeno.

Salbutemol pomaže prilikom lečenja astme i dozvoljena količina u sportu je 1000 ng/ml (nanogram po mililitru).

Frum se tada branio, rekavši da mu je doktor preporučio da uzme veću dozu salbutemola, pošto mu se pogoršala situacija sa astmom,

"Moja astma se pogoršala tokom Vuelte i pratio sam savete lekara koji mu je rekao da povećam dozu Salbutamola. Ali naravno, gledao sam da ne uzimam veću dozu nego što je dozvoljeno", rekao je Frum.

Tur d'Frans kreće 7. jula i traje do 29. istog meseca. Prošlogodišnji pobednik upravo je Kristofer Frum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: