Kostarika zaokružila 3/3 rivala Srbije, Portugal = Ronaldo

Fudbaleri Kostarike, protivnici Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na odličan način započeli su pripreme za predstojeći turnir.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

22:25

Kostarika zaokružila 3/3 rivala Srbije, Portugal = Ronaldo
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Kostarika je kao gost savladala Škotsku u Glazgovu minimalnim rezultatom (1:0), a strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Markos Urenja u 14. minutu.

Napadač Los Anđelesa iskoristio je odličnu povratnu loptu Brajan Ovijeda sa levog boka i rutinski pogodio donji desni ugao.

Na taj način svi protivnici Srbije u grupi ostvarili su pobede, pošto su prethodno bili uspešni Brazil protiv Rusije sa 3:0, odnosno Švajcarska protiv Grčke – 1:0. Jedino su ‘Orlovi’ zabeležili neuspeh jer je bolji od njih bio Maroko u Torinu sa 2:1.

Tokom dana je širom sveta odigrano je mnogo prijateljskih utakmica, a jedna od zanimljivijih odigrana je u Diseldorfu, gde su Nemačka i Španija u derbiju odigrale 1:1. ‘Furija’ je već na startu došla do prednosti preko Rodriga, koji je iskoristio neverovatnu asistenciju Inijesta, da bi Tomas Miler spektakularnim udarcem u 35. doneo izjednačenje i konačan rezultat.

Bosni i Hercegovini je bio dovoljan minimalac u Bugarskoj, Norveška je napravila preokret protiv Australije, dok je Austrija na krilima Alabe i Arnautovića lako izašla na kraj sa Slovenijom – 3:0.

Engleska je u susretu nekada velikih selekcija dobila Holandiju sa 1:0, a čovek odluke bio je Džesi Lingard u 59. minutu, dok je Argentina konačno pokazala da može i bez Lionela Mesija.

Napadač Barselone presedeo je susret sa Italijom u Mančesteru, ali su ‘Gaučosi’ sa 2:0 ispratili ‘Azure’. U 75. minutu Ever Banega je krunisao lepu akciju preciznim udarcem, da bi prelepim šutem Manuel Lancini nešto kasnije postavio konačan rezultat.

Nigerija, sledeći protivnik Srbije u Londonu, iznenadila je Poljsku sa 1:0, Francuska je golovima Žirua i Lemara vodila 2:0 protiv Kolumbije, ali je Falkao doneo veliki preokret Južnoamerikancima, dok je ubedljivo najluđa završnica viđena u Cirihu gde su igrali Portugal i Egipat.

Šampion Evrope se našao na kolenima u 56. minutu kada je senzacionalni Mohamed Salah doveo Egipat u vođstvo i činilo se da će ova selekcija ostvariti iznenađujuću pobedu. Međutim, tada je na scenu stupio Kristijano Ronaldo i pokazao zašto je dve godine unazad najbolji fudbaler sveta.

U trećem i šestom minutu nadoknade je bio najviši u skoku, iskoristio dobre centaršuteve saigrača i postigao 81. gol u međunarodnim utakmicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: