Obradović pred Švedsku: Da potvrdimo prvo mesto

Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović kaže da ekipa ide u Švedsku da potvrdi prvo mesto grupe.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

14:38

Obradović pred Švedsku: Da potvrdimo prvo mesto
Foto: EPA/ADAM WARZAWA

Ukoliko srpske rukometašice slave u Ševdeu definitivno će obezbediti čelnu poziciju u grupi u kojoj vode sa šest bodova, dva više od Švedske.

"Rezultat prvog meča bio je i više nego pozitivan. Sa svakim okupljanjem biće bolje, da se upoznamo još više i odlučnije krenemo na gol. Moramo da iskoristimo još više naš tandem pivotmena, koji je po meni jedan od najboljih na svetu. Moramo korak po korak, ne možemo pet unapred. Dobrog raspoloženja idemo u Švedsku, pokazali smo da možemo i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i u gostima", rekao je Obradović.

Dodao je i da pobeda od sedam razlike nad Švedskom, posle velikog preokreta u Nišu pre dva dana, ne sme da zavara.

"Insistiram da je sprečavanje kontranapada izuzetno bitno, što smo videli u prvom poluvremenu u Nišsu, kada smo primili puno lakih golova. Ne mogu da nas zavaraju, ako u tom segmentu budemo dobri. Želja, htenje, da mi to možemo, sve mora da bude prisutno. Na pozicioni napad nećemo izgubiti utakmicu. Švedjanke se nisu snašle na našu 6-0 odbranu u drugom poluvremenu, sada će je studirati kao šahisti i tražiti pukotinu. Pokušaćemo da odbranu dodatno usavršimo".

Golman Srbije Katarina Tomašević, junak prethodnog meča sa 22 odbrane, želi brzo da zaboravi duel iz Čaira.

"Imamo lepu zalihu od sedam golova, koja nas je približila prvom mestu u grupi, ali je nećemo čuvati. Idemo u Švedsku da se nadigravamo, pokažemo karakter i nastavimo dobru seriju partija od decembra sa Svetskog prvenstva. Nadam se da će devojke ponoviti nivo odbrane iz Niša, da ćemo se boriti maksimalno, a onda će i nama na golu biti mnogo lakše", ističe Tomaševićeva.

Utakmica izmedju selekcija Švedske i Srbije igra se u subotu od 16 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: