Novinar NYT poručio NBA timovima: Kokoškova za glavnog trenera

Izuzetno cenjeni analitičar Njujork Tajmsa Majk Stajn smatra da bi Igor Kokoškov trebalo sledeće sezone da bude prvi trener nekog NBA tima.

Izvor: AK

Petak, 23.03.2018.

13:05

Novinar NYT poručio NBA timovima: Kokoškova za glavnog trenera
Foto: Getty images

Kokoškov je godinama asistent u NBA ligi, radio je u Los Anđeles Klipersima, Detroit Pistonsima, Klivlend Kavalirsima, Orlando Medžiku, Finiks Sansima, a trenutno je pomoćnik Kvin Snajderu u Juti Džez.

Njegov uticaj na neočekivanu titulu prvaka Evrope Slovenije prošlog septembra nije ostao neopažen ni u NBA, pa Stajn očekuje da ga timovi ozbiljno razmotre kao opciju za glavnog trenera.

Stajn osim što ističe iznenađenja sa Slovenijom na Evrobasketu, tvrdi da je Kokoškov bio vrhunski asistent u poslednje tri sezone u Džezu.

Kao najboljeg kandidata Stajn izdvaja jedan od njegovih bivših timova Finiks Sanse, koji su najavili da će od aprila početi da traže novog trenera umesto Džeja Trijana.

Kao glavnog konkurenta Kokoškovu za tu poziciju vidi Džeja Rajta sa univerziteta Vilanova, koji je navodno i ranijih godina bio interesantan Sansima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: