RSS: EHF doneo odluku o Kosovu, mi sprečili suspenziju

RS Srbije izdao je zvanično saopštenje u kojem je pokušao da pojasni javnosti celokupnu situaciju oko meča između Srbije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za SP.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

16:16

RSS: EHF doneo odluku o Kosovu, mi sprečili suspenziju
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu održaće se od petka do nedelje u Srbiji, a oko duela između Srbije i tzv. Kosova podiglo se dosta prašine.

Prvo je iz EHF saopšteno da će se turnir održati bez intoniranja himni i nacionalnih simbola, potom je turnir premešten iz Kragujevca u Kovilovo, da bi na kraju odlučeno da se meč između pomenute dve selekcije održi bez publike i prisustva medija.

Saopštenje Rukometnog saveza Srbije prenosimo u celosti:

"Rukometni savez Srbije želi da upozna javnost sa stvarima vezanim za odigravanje kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki koji će od petka do nedelje biti održan u SC "Kovilovo".

Evropska rukometna Federacija poslala je dokument organizatoru turnira Rukometnom savezu Srbije, kao i svim učesnicima kvalifikacija, sa jasnim i striktnim uputstvima koji će pomoći da celokupan događaj protekne u duhu sporta.

Sagledavajući bezbedonosnu situaciju, kao i celokupan publicitet koji prevazilazi granice sporta, Evropska rukometna Federacija dostavila je Rukometnom savezu Srbije odluku po kojoj će turnir u Kovilovu biti odigran bez prisustva gledalaca i predstavnika medija.

Ulaz u sportski kompleks Kovilovo biće dozvoljen samo zvaničnim članovima Federacija, predstavnicima RSS i ljudima zaduženim za organizaciju kvalifikacionog turnira.

Rukometni savez Srbije shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Sa druge strane, kao organizacija smatramo da smo učinili najviše u izuzetno teškim okolnostima, kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, sprečili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni.

Sa željom da sve protekne u najboljem mogućem redu, Rukometni savez Srbije, postupaće po odluci EHF, a u saradnji sa nadležnim državnim organima
", piše u saopštenju RSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: